Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pemfigus vulgaris hastasıyım. Emeklilik için yeterli oran alabilir miyim?

enbitane

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

merhaba benimde sorularım olacaktı bu engelli emekliliği hakkında
1 -pemfigus vulgaris hastasıyım
8 yıllık hastalığımda kortizon tedavisi gördüm kortizon tedavisi sırasında beyne pıhtı atımı oldu anjiyo oldum
kortizonu artık kullanamıyorum diye endüksiyon dışı ilaç kullandım rituksimab adında 3 doz bağışıklığımı düşürdüler
4 yıl sonra yine hastalığım nüksetti pemfigus vulgaris şuan kortizon kullanamıyorum diye ritüksimab kullanmaya devam edicem
yalnız bu ilaç için dahliye enfeksiyon ve göğüs hastalıklarından imza almam gerekiyordu göğüs hastalıklarında akciğer filminden doktor
astım fısfısı verdi. enfeksiyon da idrarda crp ve diğer değerler yüksek çıktığı için kültür yaptı yarın sonuçlanacak
2- göz tembelliğim var sol gözümde çocukluğumdan beri ehliyetimde de gözlük+lens yazıyor bununla birleştirsem hastalığımı sizce ne
kadar çıkma ihtimali var 40 olur mu
3- ilk tedavilerim başka hastanede başka şehirde evraklarım orada kaldı 8 yıl geçti üstünden saklanıyor mudur ?
gitsem alabilirmiyim

bu konuya dair hiç birşey bilmiyorum hangi evrakları hazırlamam gerekli
bu süreçte hastalıkları birleştirmek mi yoksa tek bir hastalıkla başvurmak mı daha iyi :(

Geçmiş olsun, vücutta dağılım şeklini yazmamışsınız.
- Otoimmün vezikülobüllöz ve püstüler hastalıklar
- Pemfigus grubu hastalıklar
- Pemfigoid grubu hastalıklar
- Duhring hastalığı
- Diğerleri
Bu grup hastalıklarda arıza derecesi bir yıllık kontrollerle saptanır.
a- Hafif şiddette 20
b- Orta şiddette 40
c- Ciddi seyirli hastalıkta 60
7- Diğer herediter deri hastalıkları
Sizin 8 yıl olmuş, tanı da konulmuş, deri hastalıkları kronikleşebilir. eğer vücutta yayılım derecesi fazla ise oranı fazla alabilirsiniz. göz dereceleri en son ölçümlerden farklı çıkabilir gözü de ekletebilirsin. kullandığınız ilaçlar ve hastalıkla ilgili bilgileriniz e-nabızdan gözükür eğer gözükmüyorsa muayene olduğunuz yerden epikriz raporu talep edebilirsiniz.

Nurtan

çok teşekkürler cevabınız için öncelikle
pemfigus vulgaris kronik hastalık olarak geçiyor evet ilaç kullanma raporum da var görünüyor e nabız da
şu an yavaş ilerlese de dağılmaya başladı
neye göre değerlendirdiklerini bilmiyorum ki çünkü yaralar çıkıyor 2 gün sonra onlar sönüp diğerleri çıkıyor
bunu kanıtlamam gerekir yani her gün doktorun kapısında yaralarımı göstermem gerekir

Ben oldum.Aciklayici bilgi mevcuttur.Ne tur hastaliginiz varsa ilk once raporlayiniz.

Tansiyon 10 puan
Kolestrol 10 puan. Sabittir.
Pemfigus suanda aktif olmadigi icin 10 puan gelir.Vucudunuzdali tum rahatsizliklari buna uyku apnesi,psikolojik durumlariniz ,organ rahatsizliklariniz var ise bunlar icinde sgk kayitlarinda bu hastaliklarin gecmisi cikar.Rapor alinmis ise ilac kullaniminda hepsi tek tusta engelli raporu doktorun onune cikar.Elinizde olursa da iyi olur.anjio ve kalp krizleri seker diabetin hep puanlari vardir.Yani once vucutta ne var ne yok orta cikarilacaktir.

Slm pemfigus vulgaris hastasıyım.1yillik tedavim var kemik erimesi var önceden fıtık ameliyatı geçirdim vergi muhafiyetyle emekli olabilirmiyim

Üst Alt