Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pedalların büyütülmesi özel donanım statüsüne girer mi?

eatu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim de bir sorum var bu konuda, yeni üye oldum ve doğuştan çeşitli ortopedik ve sinirsel engellerim var. Dolayısıyla ayağım-kolum kısa yada kullanılamaz durumda değil ama bazı komplike hareketleri örneğin düğüm atmak, bütün vücudu dengeli kullanmak konusunda problemlerim oluyor. Engelli raporum var ancak ehliyet almak için tekrar rapor almam gerek. Buraya kadar herşey tamam. Ancak ben otomatik vitesli arabayı kullanıyorum. Düz vitesliyi denemedim bile... Otomatik viteste de fren pedalını büyütüp, gaz pedalını da yaklaştırınca daha rahat oluyordu.
Konuyu uzattığım için kusura bakmayın. Ama bu forumdaki diğer yazıları okuyunca anladım ki raporda sadece "otomatik vites kullanır" şeklinde bir ifade varsa vergi muafiyetim olmayacak. (Yaptığım denemelerde özellikle fren pedalını iptidai bir düzenekle büyüttük ve çok rahat ettim) Ben de vites topuzu değil de şayet fren pedalını genişletirsem aynı şekilde bir "özel tertibat" sayılır mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
eatu

Merhaba H sınıfı sürücü belgesi alabilmen için öncelikle devlet hastanelerindeki sağlık kurullarına girmen lazım öncesinde başvuru evrak işlemleri vs sonrasın heyetin önüne çıkıyorsun tabi bundan önce rapordaki kısımları doldurmak için ilgili alanlara polikilinikler yazıyor ortopedi polikiliğine gittiğinde ortopedi doktoruna durumunu iyi anlat onun alanına girdiğin için heyet başkanı onun söylediklerini dikkate alır...

Söylediğin pedal değişikliği vs tertibata giriyor şimdi heyette raporunda H sınıfı sürücü belgesi alabilir özel tertibatlı araç kullana bilir yazmaları lazım tabi sonrasında iş aparatçıya kalıyor onun çizeceği projeyle maliye onaylarsa özel tertibat sayılıyr tabi tertibat işini aparatçılar daha iyi bilirler...

kardeşim durum bu minval üzere gelişiyor ... :)

Böyle bir uygulama duymadım. Yani salt pedalların yüzeyinin genişletilmesinin özel donanım olarak kabul edilip edilmeyeceğini bilmiyorum. Ama abana kabul edilmez gibi geliyor.
Pedallara dair, ya sola yeni pedal ekleniyor, ya da kısa boylıular için pedal boyu yükseltiliyor. Bunun dışında bir şey hiç duymadım.

Siz tam olarak hangi uzuvlarınızı kullanamıyorsunuz? Bir de sürücü belgenizi alırken sunduğunuz raporda tam olarak ne yazıyordu?

Üst Alt