Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parkinson, esansiyel tremor, distoni, titreme, beyin pili ameliyatı gözlemlerim

mastis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar ;

öncelikle herkese hepimize acil şifalar diliyorum . selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.

sizlere kısa süre önce olduğum beyin pili ameliyatı hakkında bilgi vereceğim dilim döndüğünce , ameliyat ; yapan doktoruna göre 10 -18 saat sürüyor , kafanın ön üst tarafında , eger çift taraflı titremeleriniz varsa , 2 adet demir 1 tl ebadında kemik de dahil kesi yapılıyor ve ameliyat esnasında uyanıksınız , doktorla konuşa konuşa yapılıyor ameliyat , çünkü verilen küçük doz elektirik akımları ileameliyat esnasında titremelerinizin azalıp azalmadığı takip ediliyor , ameliyat sonunda memenın hemen üstüne parkinson da sola ,esansiyel tremorda sağa 6cm-8cm dikdörtgen pil bataryası takılıyor . ameliyatan 1 hafta sonra pilin açılıyor ve belirli sürelerle ayarlamalar yapılıyor .beyninde pil olduğundan MR çektiremiyorsun , XR cihazlarından geçmen yasak , bunun için bize bir kimlik veriliyor ve manuel aramalarını istiyoruz güvenliklerden . pilin parasınıın tamamını devlet karşılıyor 1 tl masrafın olmuyor . ben yeşil kartlıydım örneğin karşıladı . endişeniz olmasın .bu ameliyatın yapıldığı hastahaneler

ankara / hacettepe doç dr hakan oruçkaptan -- çok paracı ve insani duygu taşımaz
ankara / özel profdr ali savaş idare eder
denizli / pamukkale ünv hast
samsun / omü doç dr ahmet hilmi kaya çok iyi biri insani olarak
istanbul / acıbadem prof dr selçuk peker en tavsiye etmediğim kişi

gözlemlerim ;

1- bu pil ameliyatı parkinsonda titremelerin % 50 - 60 şını alıyor ( benimle aynı hastanede bu ameliyatı olan parkinson vakalarından gözlemlediğim kadarıyla ) beklentiniz fazla olmasın . parkinsonlular genelde ilerleyen yaş hastaları olduğundan ve semotomları çok olduğundan tavsiye ederim , baskılıyıor bariz .

2 - bu ameliyat esansiyel tremorda % 5-10 etkili oluyor , bende esansiyel tremor olduğumdan tanısı bu olan hastalara ASLA TAVSİYE ETMEM .

ayrıntılı bilgi almak isteyen okyanus_yagmuru@hotmail.com dan bana ulaşabilir

Sağlıcakla Kalın

Tecrübeni aktardığın için teşekkür ederim.

Distoni hastasıyım. Beyin pili hakkında bilgisi olan var mı?

bende distoni hastasıyım bende beyin pili hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim teşekürler.
Ahmet ELAGÖZ

slm arkadaşlar bende distoni hastasıyım ve pil takılı şuan bende. benim bi sorum var. pil takılı hastalar gebe kalabilirmi? kalırsa bebeğe bi zararı olur mu pilin? bu konuda araştırması olan veya bilgisi olan varsa yanıtlayabilirmi lütfen.

Distoni Hastalığında beyin pili ameliyatı hakkında bilgisi olan var mı?

Oncelıkle forumda yenıyım herkese selamlar.
arkadaslar ben dıstonı hastalıgını baya bı arastırdım benım annem 48 yasında ve dıstonı hastası boyundan. yanı servıkal dıstonı.
beyın pılı amelıyatının ıyılestırebılecegını okudum bırcok yerde.
ama bu amelıyatı olanlar varsa lutfen nerelerde olabılır hangı doktorlar hastaneler bu konuda ıyıdır ayrıca bu amelıyatı devlette olabılıyormuyuz yada ozelde olursak malıyetı nedır ? rıskı nedır? acıklarsanız sevınırım . forumda arastırdım bıraz ama guncel bılgı bulamadım bu konuyla alakalı. sımdıden ılgılenen herkese tesekkurlerımı ıletıyorum.
yardımcı olmak ısteyenler ıcın e maıl adresım husomaco@gmail.com bu e maıle cep numaralarınızı yazarsanız ırtıbata gecerım.

tesekkur ederim ama bu konu benim icin yeterli degil hem konu. ok asiri eski. hemde distoni ilr ilgili olanlardan bilgi almak istiyorum ben. lutfen var ise beni bilgilendirirseniz sevinirik. annem subat ayinda istanbuldan doktor ali zirh ile randevuya gidecek. bende ogrendiklerimi buradan aktarmaya calisicam. bakalim herkese Allah sifa versin . birbirimizi bilgilendirmeliyiz bu konularda.

ben Mehmet Öztürk 05459027371 beyin pili ameliyatı ne isterseniz anlatırım ; eşime bu ameliyat yapıldı, her hekime olmayın,sgk ya güvenmeyin, sağlık bakanlığıda aksaklık olursa yardım etmez yüz kere düşünün... pilli yaşam muhteşem oluyor ama yanlış adamlar yaptıysa çok kısa sürüyor arkası mı cehennnem... arayın yada yazın...bu konuda damdan düştük...çok şey öğrendik... anlatılmayan çok da kötü haberler var.

http://youtu.be/mq65Hd5Dipo

bu ameliyatta 1. malzeme bozuk çıkabilir. (doktorunuz sizden yana olmaz,firmayı satmaz.kanunen bozuk olduğunu sgk da denetlemiyor.) 2. operede elektrotlar yanlış yere konarsa (doktorunuz suçunu söylemez psikiyatri yönlendirir.kandırır. başka hekimlere gidersiniz o zamanda atasözünü anlarsınız(it iti ısırmaz) 3. sabim var oraya başvurursunuz ülke geneli durumuzu yazarlar ve sonra size "doktorunda hasta seçme hakkı var hastanıza bakacak doktor bulamıyoruz.)der.4. vicdanlı hekimler var dersiniz kendinize "işin hukuki boyutu olur diye" bulamazsınız. bu tedavi harika bir şeyde sağlam malzeme takılır düzgün yerleştirilir,iyi ayarlanırsa... yoksa yandınız. misal bizim başımıza gelen konuda firmadan araştırma talep ettim adamlar araştırmayı yapıp sonuçları hata yapan doktora verdiler bana vermediler. savcılık işlemide yaptım.şimdi tazminat davasıda açacağım... amacım eşimi iyileştirmekti... bu fikri hayal ettiler...

ara 05459027371 tüm bilgiler bizde

08.07.2013 Tarihinde Ankara Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesinde BEYİN PİLİ Ameliyatı oldum. Ameliyatdan sonra çok belirgin bir iyileşme görünmüyor ama ben de terleme olayı yok eskiden çok terlerdim. ilaçlarıma gelince lioresal 10 mg 3x3 alıyordum simdi 1x2 alıyorum artane 2x0,5 iken simdi bıraktım Ben ağrılarım çok fazla olduğu için sol koluma botox iğnesi yaptırdım. ameliyatdan sonra kasılmalarım çok az olsa azalma oldu ama konuşma bozukluğu ve yürüme güçlüğü çekiyorum bu yüzden pili iptal ettiler şimdi ameliyat öncesi halimi çok arıyorum. Allah sabrımızı versin.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Allah herkese acil şifalar versin.

merhaba arkadaşlar,ben distoni hastasıyım,hastalık boynumu ve konusmamı etkilerdi,cok geç teşhis kondu,bi kaç yıl ilaclarla idare ettim,ve pil taktırdım.pamukkale ünvr.pilayarını yapan dr cok onemli işi iyi bilmeli.ankara cenk akbostancıya yaptırıyorum pil ayarımı,hem pil ayarı hemde dysport ignesi oluyorum,pil ayarıyla cok düzelme oldu fakat sonradan,yine kasılmaya baslıyor, bu hafta cenk hocaya yine gidecem.kasılmalar başadı ve calısmamı cok etkiliyor bu sefer dysport ignesini her kasa yaptırmıycam degişik bir yontem var kafamda. duzelmeler zaman zaman degişiyor %100 düzeldigim günlerde oldu.cok zor bi hastalık.kullandıgım ilac rivotril. lioresalde kullandım ama sonradan vücut ilaca alısınınca etkisini kaybediyor. bilgi paylasımı yapalım arkadaslar.

Servikal distoni hastasıyım başım saat 9 yönünde kalıyor, xenazine, akineton, lioresal kullanıyorum, ancak xenazinin yan etkilerini görmeye başladım doktorum bıraktırdı, akinetonu azaltınca yada bırakınca tekrar başlıyor, botoxla %70 düzeliyorum. Ancak tekrar ediyor başım sağa sola istemsiz hareket ediyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ev Adres :
Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanları
Hacı Bayram Veli Mahallesi
Sait Zarifoğlu Bulvarı
Dış Kapı No 211
İç Kapı No 02
Onikişubat / Kahramanmaraş
TEL : 0344 234 44 01 / 251
GSM : 0536 771 85 80

İş Adres :
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü
Basın –Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bürosu
Hacı Bayram Veli Mahallesi
Sait Zarifoğlu Bulvarı, No: 225
Pk: 46040 Onikişubat / Kahramanmaraş
TEL : 0344 234 44 01 / 116
GSM : 0536 771 85 80
e-posta : ahmetelagoz@ogm.gov.tr

Merh bende beyin pili ameliyatını olmak üzereyim bende distoni hastasıyım lütfen sizden bilgi almak istiyorum dönüş yaparsanız sevinirim 05079267113

merhabalar. esansiyel tremorun yurt dışında felan tedavisi yok mu. neden bu hastalığa tedavi bulamıyorlar. hayatımızı kararttı.

beyin pili

memo35tr

Eşinizin durumu nasıl iyi mi kötü mü kime oldu ameliyatı bendede pil takılı. .

merhaba bende 4 ay önce eskişehirde amaliiyat oldum ilk 15 gün iyiydi sonra yavaş yavaş kötüleşme oldu2 defa doktıra kıntrolr gittim piill ayarı yapmıyorlar psikolojik deyip gönderdiler çok zor durumdayım

08.07.2013 Tarihinde Ankara Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesinde BEYİN PİLİ Ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra çok belirgin bir iyileşme görünmüyor ama ben de terleme olayı yok eskiden çok terlerdim. ilaçlarıma gelince Lioresal 10 mg 3x3 alıyordum simdi 1x2 alıyorum Artane 2x0,5 iken simdi bıraktım Ben ağrılarım çok fazla olduğu için sol koluma Hacettepe’de botox iğnesi yaptırıyorum. ameliyattan sonra kasılmalarım çok az olsa azalma oldu ama konuşma bozukluğu ve yürüme güçlüğü çekiyorum bu yüzden beyin pili iptal ettiler şimdi ameliyat öncesi halimi çok arıyorum. Allah sabrımızı versin.
AHMET ELAGÖZ – 536 777 85 80

çilekk

Öncelikle çok geçmiş olsun ALLAH yardımcın olsun sen tıp fakültesindemi taktırdın beyin pilini?

bende tramvatik distoni hastasıyım 3 yasımdan beri şuan 27 yasımdayım ve eskişehir tıp fakültesinde beyin pili takma kararı verildi ilk başta herşey çok iyiydi aralık ayında yani 3 ay önce beyin pilini takdıracaktı doktor bana 3 4 ay boyunca pille alakalı hiç bir bilgi vermedi sadece %55 %60 istemsiz haraketleri azaltacak dedi daha sonra testler sonuçlar sonunda pil takılmadan 1 gün önce bir dosya verdiler dosyanın üzerinde ne yazmıyor ki bile bile azraile bırakıyorsun kendini ha belki bukadar riskli değildir orada %1 %3 riskler yazıyordu fakat bunları doktorla konuşduğum zaman bana hiç hoş olmayan konuşmasına şahit oldum hem bana okadar aylarca risklerini söylemedi hemde bilgi almak istediğimde sen soru sormaya başlamışsın anlaşılan kararsızsın seni taburcu edelim kesin kararını verirsen ozaman gel dedi

bu %1 %3 riskler meydana gelmiş şeyler olan şeyler yazıyor burada bizde hiç denk gelmedi ama olabilirde diyor kabaca riski ne bunun dedim şimdi %1 örnek veriyorum bu sana denk geldiği zaman %100 oluyor demi falan dedi moralimi bozdu attı masada kalma riskin inme gelmesi felç olması riskleri var dedi yani anlayacağın doktor daha pili takmadan diri diri öldürdü hem bu istemsizsiz haraketlerini yoketmeyecek + senin sorunun ustunden yıllar geçmiş çok bişey bekleme diyor

ha belki haklı tecrübesi var doğru söylüyordur ama öylede olsa bir doktorun hastanın umudunu kırması onu tamamen çıkmaza sürüklemesi ikilemde bırakması hoş değil beyin pilini takdırmaktan vazgeçtim zaten takdırıp pişman olanlarınıda gördüm olmayanlarınıda beyin pili takdırırken herkez iyice düşünsün ve doktorunu çok iyi seçsin

SLM ARKADASLAR on yılı aşkın suredir yaygın servikal distoni hastasıyım.ilk beyin pilini denizli pamukkale universtesiinde taktırdım. benim kasılmalarım boynumda, konuşmamda ve ses tellerime dugru ilerledi.defalarca pil ayarı yaptırmama ragmen,pilden hiç bir fayda bulamadım, sadece bi kaç kez % 100 düzeldim.bu düzelme saddece bir kaç gün sürdü. ilk pilde olur dediler ama 2. pilde çok ümidim vardı.

2. pili eskisehir tıp fak. degiştirdim yine ayar yaptırmaya basladım. ama hiç bir fayda bulamadım. keşke hiç taktırmasaydım. eski halimi çok arıyorum. şu anda pilim kapalı çünki faydası yok. 7 yılı aşkın süredir gittigim doktorum. PROF.DOÇ. DR. CENK AKBOSTANCI NOROLOJİ. ANKARA İBNİ SİNA da görev yapıyor 2 hafta önce botox olmaya gittim konuştum pili çıkarttırma kararı aldık. cenk hoca distonide türkiyede ilk sırada yer alan DR. ÇOK GÜZEL BOTOX yapıyor.tr nin her yerinden hatta azarbeycan gürcistan fransadan gelen hastalarla tanıştım. cenk hocayı herkese ısrarla tavsiye ederim. ve özeline gitmenizde bir tavsiyedir. 10 numara birisidir. çok bilgilidir.

detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar bana buradan yada özelden yazabilir antalyada yaşıyorum. herkese çok geçmiş olsun.

Merhabalar. Babam 8.9 yıldır distoni hastası. Boynu arkaya doğru kasılıyor. Eliyle devamlı boynunu tutmak zorundaa yürüyüşünü de boynundan dolayı etkiliyor. 3 ayda 1 Hacettepe de botox iğnesi vuruluyor. Ama ne yazik ki fayda göremedik. Doktor hastane önerecek gittiği doktordan fayda gören Allah için ulaşsın. Zor bi hastalık. ALLAH herkesin şifasını versin

Merhaba arkadaşlar bende servikal distoni hastasıyım ben bu illetten kurtuldum sayılır bu hastalıgın nedeni gömülü halde bulunan 20 lik dişler ve diger dişlerde bulunan sorunlar benimki 20 lik diş ten çıktı çektirdim şu an rahatım 1,5 senedir botoksa gitmiyorum %90 oranında düzelme oldu şu an çok şükür rahatım konuşmak isteyen arkadaşlar 05426901924 bu numaradan bana ulaşabilir elimden geldigi kadar yardımcı olurum herkese acil şifalar diliyorum

Ömer mala bu 20 lık Diş konusunu biraz detaylı anlatirmisin doktorun kim hangi hastanede tedavi oldu

Hocam servikal distonide sorun çene yapısı ve dişlerden kaynaklanıyo ilk başlarda kimse Bi teşhis koyamadı botoks igne masaj fizik tedavi hiç biri işe yaramadı en son gittiğim doktor sorunun 20 lik dişin yan çıkmasından dolayı o bölgedeki kas ve sinirlere baskı yaptığını söyledi ve bu dişin çekilmesini istedi dişi çektirdim ve tedavi gördüm inşallah önümüzdeki ay son seansa gidicem %85 90 rahatım şu an konuşmak isterseniz tlfn numaram 0542 690 1924 elimden geldigi kadar yardımcı olurum herkese acil şifalar

Bendede çene yapısı sıkıntılı 2000 yılında tüm dişler kaplama oldu 2016 yılında kaplamalar yenilendi gömülü bir dişim var diş hekimi tamamını çekememişti,ömer malanın yorumu tüm düşüncelerimi değiştirdi, doktoruma bir danışmayı düşünüyorum, bendede çocukluğumdan beri vucutta titreme var 2012 yılında esansiel tremor tanısı geçen hafta servikal distoni olarak değiştirildi , birkısım tetkikler verildi beyin pili düşünüyorlar, gerçi vermiş olduğu gen tahlilini yapan araştırma hastanesi bulamadım henüz, bu memnuniyetsiz yorumlardan dolayı çok kararsızım,ne yapmalıyım, bukadar mı başarısız bir operasyon?

Arkadaşlar normal bir dişci bunu anlamıyor ama çene cerrahı yada ortodontiste de danışarak konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz benim gittiğim doktor teşhisi koydu o yönlendirdi çene cerrahına Mustafa karakan doktorun ismi netten yazınca çıkıyor herkese acil şifalar

Üst Alt