Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba benim eşim ocak ayında kaza sonucu t11 felci oldu 24 yaşında itme çekme hareketleri var beli çok güçlendi baş parmağında birz his gibi birşey geldi kasıklarına biraz hissediyorum diyor fakat ben bize öyle diyor diye düşünüyorum ama farkettirmiyorum sizde gelişmeler neler parapleji olup gelişen var mı
İtme ve çekme hareketleri istemli olarak mevcutsa inşallah geri dönüşüm olacaktır.Süreci hizlandırmak için çok fazla egzersiz yapmanız gerekir diye düşünüyorum geçmiş olsun.
Bende paraplejiyim ve sonradan oldum 13 yıldır bu durumdayım. Bende çok fazla bi gelişim değişim olmadı. His var ama hareket yok malesef. Ama fizik tedaviyi hiç aksatmayin. en azından şekil bozuklukları olmuyor. Ve bacakları çok rahatlatıyor kasılmalar olmaz fizik tedaviyi düzenli yaparsanız.
Aynen öyle hiç aksatmıyoruz kendisinin çok umudu var inşallah rabbim herkese şifasını verir şimdi uzun bacakla zorlansa da yürüyorlar inşallah hepiniz ayağa kalkarsınız herşey sizde bitiyor umudunuz bitmesin çok zor rabbim yardim etsin siz kötü olursanız daha da kötü olursunuz
Tabiki herşey kişinin kendisinde bitiyor ama bazen de ne yaparsanız yapın olmayınca olmuyor. Sonuçta kimse böyle birşeyi kabullenmek istemez. Ister ki tekrar eski haline dönsün eskisi gbi yürüsün. Sonradan olanlar için bazı şeyleri kabullenmek alışmak daha zordur bunu eşiniz çok iyi bilir. Az çok tahmin edebiliyorum ne hissettiğini.
Elbette ki hiç bir zaman ümidini kaybetmemeli insan umut biterse herşey biter düşüncesindeyim ben. Söylemek istediğim bu çok uzun bir süreç elinden gelenin fazlası yapılmalı sonuçta bunu kendin için yapiyorsun bi başkası için değil. Bir şeyler olmuyor diye de hayata kusmemek lazım herşeye rağmen yaşamak nefes almak cok guzel . Rabbim herkesin sifasini versin geçmiş olsun sizede
Ero01 bnm esimde 28 yasinda iki yildir omurilik felciyle ugrasiyoruz hastanelerde cok yatti hep fizik tedavi gordu ama hala ayni malesefki his hareket sifir yinede elimizden geleni yapiyoruz keske azicik bi gelisme olsa ama yok iste t5 cok kotu malesef ((
Öncelikle çok çok geçmiş olsun söleyeceklerimi lütfen yanlış anlamayın
Bende 9 ay önce trafik kazası geçirip omurilik felci oldum T12 seviyesinden bendede hiç bir gelişme yok . Öncelikli siz ve eşinizin çevresi eşinize çok destek olmalısınız kazanın ilk günü nasılsa bundan sonrası içinde aynı sekilde üstüne titreyip ilgilenmelisiniz. Eşinizin his hareket ve düzelmeleri insallah olur fakat olmasa bile eşiniz çoğu şeyi kendi başına yapmayı öğrenecek açık haliyle
1: tak yapmak
2: klozete oturmak
3: banyo yapmak gibi
Çünkü fizik tedaviyle zamanla dengesi yerine gelecek ve tekerlekli sandalyeyle işlerini halledicek ( Rabbim ağrı sızı vermesin insallah) Fakat eşiniz bunları yaparken zaten düzeldin iyisin diye onu üzmeyin ne kadar inançlıda olsak kabullensekte bu durum iç dünyamızda çok zor ilk olarak lütfen herzaman destek olun eşinize .
Fizik tedaviyi özellikle ayağa kalkma , aksatmayın bunu illa hastanede yapmak zorunda değilsiniz evde bile yapabilirsiniz zaten öğreneceksiniz çünkü bağırsak düzeni ve kemik erimesini önlemek için çok önemli. Yıllarınızı her anınızı hastanelerde harcamayın orda yapılan tedaviyi öğrenip evde yapabilirsiniz. Eşiniz tekrar hayata dönmeli ve kaldığı yerden devam etmeli ama dediğim gibi evdede aksatmayın fizik tedaviyi .
Bunun dışında istemli itme çekme var ise oraya sinyal öyle yada böyle aktarılıyor demektir yan sinirler kendini toparladıkça gelişim olacaktır insallah . Geçmiş olsun
Gelişme kişiden kişiye değişen bi durumdur, omurilikteki zedelenme veya kopma, ameliyat durumu vs. fizik tedavi aksatmadan düzenli şekilde devam etmelisiniz. zaman içinde değişimi göreceksiniz
Tabiki az çok tahmin edebiliyorum herşey sizde bitiyor demem de ki amaç siz negatif olursanız hayatınız zaten zor tam bir cehenneme çevirmiş olursunuz en azından hayat sevincini kaybetmiyor bunu demek istemiştim geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun inşallah gelişmeler olur
En büyük destekçisi ben ve oğlumuz yeni doğdu babasına umut ışınladı adeta biz umutluyuz inşallah olacak herkese acil şifalar dilerim
Bende T8 parapleji hastasiyim Allaha Şükür çok hızlı gelişiyorum hersey azim bol bol hareket yapılmali bence çok çalışmak lazım bu tür hastalıklarda ne kadar hareket o kadar bereket ağustos ayında ameliyat oldum suan Allaha bin şükür worker ile yürüyecek duruma geldim inş bütün hastalara Rabbim şifa verir geçmiş olsun
Mrb bende l1 Parapleji yim ilk 3 ayda kanedyen le yürümeye başladım bacaklarımı hareket edebiliyorum çok iyi fizik tadavi görmedim ama inanın doktur gezmekten biktim her iki ayak bileklerim düşük afo kullanıyorum tak sonda yı bıraktım bol bol bez kullanıyorum anlıyacağınız 30 yaşından sonra bebek oldum ama arkadaşlar düşmeyin allah düşürmesin kimse kalmıyor etrafta ama yinede azm ettim çok şükür arabamı kullanıyorum biraz da olsa maddi sıkıntı yok değil yinede allah'a şükürler olsun daha beterini yasaya bilirdim benim gibi olan herkese allah şifa versin selamlar
Etkilerin azalmış olması çok sevindirici. Ama gözden kaçmasın: TAK'ı kafanıza göre bırakmayın. Ürodinami yaptırın. İşerken mesane iç basıncı, mesanede kalan idrar miktarı, böbreklere idrar kaçağı olup olmadığı önemli.
Bülent abi cvp için tşk ederim dediğin gibi oldu dokturun biri bırak dedi bu defa da idrar kaçakları çoğaldı mesane duvarı kalınlaştı herhalde birde ben norujen mesane oldum galiba ve mesanemde iki tane taş tespit edildi ve su an msj yazarken mesane taşı kırma ameliyatı için okmeydanı devlet hastanesine geldim yatış için bugün yatış yapacam abi bu hastenede taş kıran varmı yada bir tavsiyeniz varmı
Mrb oturanboga bu taş kırma ameliyatını tahmini 7 inci ayda oldum bir ay daha tak sonda kullandım ve sonrasında tekrar biraktim mesanedeki taşları kırdıktan sonra enfeksiyon bitti herhalde ki bezide bıraktım sondayida 2 ayda bir urulojiye gidiyorum 1 ay önce 1 buçuk litre su içtim oltrason da 700 cc ölçüldüğünde idrar torbası boşaltım yaptıktan sonra ise 40 cc ye kadar düştü yani diyeceğim şu 420 cc urudinamide dayanamazken 700 cc ye kadar dolmasına rağmen çok rahatsız etmedi beni acaba hisler de kayıp mi var boşaltımı ise klozet e oturup makat ta uyarı ile yapabiliyorum bu durum ile karşılaşan arkadaşlara bir nebze de olsa bilgi vermek istedim