Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji ile malulen emekli olursam emekli maaşım daha mı yüksek olur?

korayy

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Daha evvel konuşuldu mu bilemiyorum, tekrar gibi olursa kusuruma bakmayın.

2006 SSK girişim var, sonradan kaza nedeniyle engelli oldum ve 2009 memurluk girişim var. Sanırım malülen emekli olabiliyorum. Malulen emeklilik maaş açısından daha avantajlı olabilir mi? Bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Engel durumu / malulluk durumu: Parapleji, omurilik felci. Günde 3 ten fazla sayıda TAK

korayy

5510 madde 27'ye göre "Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır.".

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma halleri ise Maluliyet tespit yönetmeliğinin 10. maddesinde tanımlanır ve burada "parapleji" açık olarak bu statüde sayılır:

"Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma halleri

MADDE 10 – (1) Sigortalıların başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğu durumlar aşağıda belirtilmiştir:

a) Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalıklar."

Hiç farketmiyor artık, önceden öyleydi,simdi 7500 tl esitlendi

İbrahimt5

Evet, aynen öyle oldu. Teorisinde hesaplaması %10 yüksek ama işin pratiğinde artık herkes aşağıda eşitlendi. Yüksek primle emekli olanın yüksek maaş aldığı günler geride kaldı

Üst Alt