Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paint'te resmin fazla kısımları nasıl kırpılır?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
29
Merhaba
Paint'te bir resmi kare olarak değil de, farklı bir şekilde, örneğin; yuvarlak, oval, kalp vs. şekillerinde kırpma işlemini yapamıyorum. Yalnızca köşeli kısımlar kırpılıyor. Hem normal hem de, 3D paintte denedim. İkisinde de yapamadım. Bu konuda bilgi alabilir miyim? :)

Seç kısmının altındaki oku tıklayın.
Serbest biçimli kısım yazan yeri seçin.
Resmin üzerinde elle seçim yapın.Yine kare şekli çıkacak ama siz kırp a tıkladığınız zaman seçtiğiniz bölge kesilmiş olacak.
Kare dışında oval yuvarlak kalp gibi seçeneklere sistem izin vermiyor.
İllede yuvarlak olsun diyorsanız online proğramlarla yapabilirsiniz bu kesimi.
https://tr.pixiz.com/frame/Yuvarlak-PNG-1808088

Teşekkür ederim vilanjik. Söylediğin şekilde de denedim ama beceremedim bir türlü. Madem sistem izin vermiyor, o şekilleri oraya neden koymuşlar ki? :)

Resmin üzerinde boyama yapmak için koymuş olmalılar sanırım.:)

Bunu aynen yaptım ama yine olmadı. Kırpınca resim küçücük kaldı? :)

[FONT=sans-serif]@seker kiz
[/FONT]
[FONT=sans-serif]O küçücük kalan yer resmin seçtiğiniz kısmı değil mi?, Büyütmek isterseniz yeniden boyutlandır seçeneğiyle büyüteceksiniz.[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

Evet, dediğiniz gibi oluyor ama yine sorunlu oluyor. Ayrıca elle çizmek pek sağlıklı değil, yamuk, yumuk oluyor. Ayrıca verdiğiniz link'ide uyguladım. Resmi istediğim gibi kırpmamış, yalnızca, resmi beyaz zemin üzerine yerleştirmiş :)

Resminizi seçtikten sonra, otomatik çerçeveleme yazan yerdeki işareti kaldırın. Go ya tıklayın ayarlamayı resim üzerinden yapın.
Bu resmin ilk hali

Buda kesildikten sonraki hali.

Sizdede mi böyle oluyor.:)

Evet resmi yuvarlak içine alıyor ama, arka fonda yine kare şeklinde beyaz zemin var. Resim tamamen yuvarlak olmuyor yani

Resimlerin, en-boy kısmını oluşturan dörtgen içindeki bir kısmının saydam olacak şekilde kalabilmesi için, silme sonrası, Farklı Kaydet (Save As) ile PNG formatında kaydedilmesi gerekir. Tabi, resmin eklendiği programın Png desteği de olmalı.

"Hangi resim programı?" denirse, kolay programlar içinde, hem katman özelliği olması, hem de ücretsiz olması açısından, PhotoFiltre 7.
Taşınabilir sürümü aşağıdaki linkte. Usb'de bulundurarak, her yerde kullanılabilir. Windows 8 ve üstünde denemedim.
https://portableapps.com/apps/graphics_pictures/photofiltre_portable

Üst Alt