Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartlarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Özürlü memur alım yönetmeliğinde değişilik yapıldı, merkezi sınav yine yok:

20.08.2004 tarihinde yürürlüğe giren Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı:

3 Eylül 2010 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 27691

YÖNETMELİK
Karar Sayısı : 2010/811

Ekli “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Devlet Bakanlığının 5/7/2010 tarihli ve 15269 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 9/8/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.

ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 20/8/2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan “ilk defa” ibaresi ile 4 üncü ve 6 ncı maddelerinde yer alan “İlk defa” ibareleri madde metinlerinden çıkartılmıştır.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu bentten sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir.
“c) Özürlü: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde kırk ve üzerinde olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,
“d) Özürlü sağlık kurulu raporu: Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü memur alımı amacıyla yapacakları sınavlara ilişkin duyuru taleplerini; özürlü memur alınacak kadroların sınıf, unvan ve derecelerini, sayısını, bu personelde aranacak genel ve özel şartları, sınav için en son başvurma tarihini, başvurulacak mercileri, sınav tarihleri ile sınava ilişkin diğer bilgileri Ek (IV)’te yer alan Duyuru Başvuru Formuna işlemek suretiyle Nisan-Mayıs dönemi sınavları için en geç Mart ayı, Temmuz-Ağustos dönemi için en geç Haziran ayı, Ekim-Kasım dönemi için en geç Eylül ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına gönderirler. Kamu kurum ve kuruluşlarınca, sınav duyurusuna ilişkin talepte bulunulurken işin özelliği gerektirmediği sürece özür grupları arasında bir ayırım yapılamaz ve özürlülük oranına bir üst sınır getirilemez.
Sınavlara ilişkin duyurular, Devlet Personel Başkanlığınca Resmî Gazete ve ülke çapında tirajı yüksek bir gazetede “kurumu”, “adedi” ve “başvuru yeri ve tarihi” başlıkları yer alacak şekilde; Başkanlığın kurumsal internet sitesinde ise “I- Eğitim Durumları İtibarıyla” başlığı altında “kurum adı”, “sınıfı”, “kadro unvanı ve istihdam yeri”, “derecesi”, “adedi”, “kadın/erkek”, “özür oranı” ve “diğer özel şartlar” bölümleri yer alacak şekilde, “II- Başvuru ve Sınav Yerleri” başlığı altında “kurum adı”, “başvuru tarihi ve yeri” ve “sınav tarihi, yeri ve saati” bölümleri yer alacak şekilde, “III- Kamu Kurumlarınca Özürlü Memur Alım Sürecinde Esas Alınacak Ortak Genel ve Özel Şartlar ile Başvurularda İstenilecek Belgeler” ve “IV- Dikkat Edilecek Diğer Hususlar” başlıkları altında dönemler itibarıyla ilan edilir.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (5) ve (6) numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“5) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
6) Özürlü sağlık kurulu raporu bulunmak.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;
“d) Özürlü sağlık kurulu raporunun,”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Sınav sonuçları, ilgili kurum tarafından sınav bitim tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde adayların puanları ile birlikte ilan edilir ve sonuçlar ilgililere yazılı olarak bildirilir.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“İşlemleri devam eden özürlü memur alımları
GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarından sınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin eki İş Talep Formu (EK-I) ile İstihdam Edilen Özürlü Memurlara İlişkin Bilgi Formu (EK-II) ekte yer aldığı şekilde değiştirilmiş ve Yönetmeliğe Duyuru Başvuru Formu (EK-IV) eklenmiştir [Ekler için tıklayın]

MADDE 9- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 10- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.​

yeni yönetmelik 3 eylül 2010 itibariyle şöyle: Güzel olan ne lütfen açıklarmısınız...

KPSS de 4/b atamaların da gerçekleşen yerleştirme burada da aynı şekilde gerçekleşecek yani atanma olmayacak canı sıkılan çalıştığı kurumu beğenmedimi sınava girip diğer özürlü insanların hakkını yiyecekler Bu mu güzel olan sayın editör.....
Ben sizden bunu kınamanızı beklerdim.. Ben kendi mesleğimde bile özürlü alımını hiç görmedim. Sadece kurumlar yatıp kalkıp kalıplaşmış kadrolar için sınav açıyorlar. artık torpilin yeni adı şimdi sınava gir tayinini yapalım olacak.

Bu değişikliği Kınıyorum Benim Gibi düşünen arkadaşlar Cumhur başkanına gerçi sayın Cumhurbaşkanı imzalamış bu hatayı ama BİMER e ve umarım bizi duyan sadece kendileri için çalışmayan Özürlü Derneklerine sesimizi duyuralım...acil iptal edilsin

Pardon neresinde değişiklik yapıldı okudum ama
sanki bana aynıymış gibi geldi.

al benden de o kadar. nerde nasıl bir değişiklik olmuş ?

Uyanık bunlar
devlet özürlülerin pirimlerini ödesin askeri ücret maşa bağlasın çalışmayanların
eğitimi ücretsiz olsun teşvik edilsin su elektirik %50 indirimli olsun
ulaşım tüm şehirde Ücretsiz olsun
meslek edindirmek için çalışmalar başlatılsın
emlak vergisinde
motor taşıt alımlarda %40 çekilsin tüm özürlüler faydalansın

akp görüyormusunuz _?
Yada başka parti_?

Milli savunmaya karşı suç işleyen engelliye iş yok

Özürlülerin Devlet Memurluğu'na Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bir önceki yönetmelikte de yer alan ve engellilerin hangi şartlarda işe alınacağına dair olan maddeye, "Milli savunmaya karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" işlenmemesi şartı da eklendi. Özürlülerin Devlet Memurluğu'na Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bir önceki yönetmelikte de yer alan ve engellilerin hangi şartlarda işe alınacağına dair olan maddeye, "Milli savunmaya karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" işlenmemesi şartı da eklendi.

2004 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile yapılacak yarışma sınavları hakkında yönetmeliğin 9 maddesinin (a) bendinde değişiklik yapıldı. Bir önceki maddede; "Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak" şartıyla memuriyete alınan engeliler artık, Milli savunmaya karşı, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suç işlediğinde de işe alınmayacak.

-İLK DEFA İBARELERİ KALDIRILDI-

20 Ağustos 2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 2'nci maddesinde yer alan "ilk defa" ibaresi ile 4'üncü ve 6'ncı maddelerinde yer alan "İlk defa" ibareleri madde metinlerinden çıkartıldı. Söz konu metinlerde ilk defa ibareleri, "İlk defa devlet memurluğuna atanacak memurlar" şeklinde yer alıyor.

Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu bentten sonra gelmek üzere şu ekleme yapıldı:

"c) Özürlü: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde kırk ve üzerinde olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,

"d) Özürlü sağlık kurulu raporu: Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu"

-SINAVA İLİŞKİN DUYURULAR TİRAJI YÜKSEK GAZETEDE İLAN EDİLECEK-

Yeni yönetmelikte, sınavlara ilişkin duyurular, Devlet Personel Başkanlığı'nca Resmî Gazete ve ülke çapında tirajı yüksek bir gazetede "kurumu", "adedi" ve "başvuru yeri ve tarihi" başlıkları yer alacak şekilde; Başkanlığın kurumsal internet sitesinde ise "I- Eğitim Durumları İtibarıyla" başlığı altında "kurum adı", "sınıfı", "kadro unvanı ve istihdam yeri", "derecesi", "adedi", "kadın/erkek", "özür oranı" ve "diğer özel şartlar" bölümleri yer alacak şekilde, "II- Başvuru ve Sınav Yerleri" başlığı altında "kurum adı", "başvuru tarihi ve yeri" ve "sınav tarihi, yeri ve saati" bölümleri yer alacak şekilde, "III- Kamu Kurumlarınca Özürlü Memur Alım Sürecinde Esas Alınacak Ortak Genel ve Özel Şartlar ile Başvurularda İstenilecek Belgeler" ve "IV- Dikkat Edilecek Diğer Hususlar" başlıkları altında dönemler itibarıyla ilan edilir" şeklinde değişiklik yapıldı.

Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrası da, "Sınav sonuçları, ilgili kurum tarafından sınav bitim tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde adayların puanları ile birlikte ilan edilir ve sonuçlar ilgililere yazılı olarak bildirilir" şeklinde değiştirildi.

Haberx

Hayatimda gördüğüm en saçma şey değişen devlet memurluguna ilk defa ibaresi değişmiştir yani mebe giren biri canı sıkıldıkça diğer kurumlarin her açtıgı özürlü sinava girebilecek ve işsiz olan engellilerin önünü tıkayacaktir bunu lütfen protesto edin !!!

ben bu söyledikleri konulardan hiçbir şey anlamadım. aynı şeyleri defalarca tekrarlıyorlar.
ben sunu görmek istiyorum.ne kadar engelli arkadaslarımız varsa bunları bu yıl yerleştirsinler
bütün acıkları kapasınlar ki o zaman ben bunlar iş yaptı derim.
zaten hep bişeyler deyişiyor .yok rapor oranları yok emekliliğimiz vs.
ben bu devletten muhalefetden ve büyük iş adamlarından türkiyeye fabrika kurun
işsiz insanlara istihdam yaratın.her bireyin ekonomik özgürlüğü olunca her insan hayatını ve yuvasını kurar.
neyse ALLAH YARIMCIMIZ OLSUN.
SAYGILAR.

BU KANUN FİYASKODUR kurumlarda çalışan engellilere bizim girecegimiz sinava girme hakkı vermişlerdir yani işini maaşini begenmeyen sınava girecek çok kurnazca yapilmiş bi düzenleme şayet açılan her kadroya devlette çalışanlari atayarak al gülüm ver gülüm yapılacakdir akıllı olup bunu protesto edelim !!!

merhaba canlar
bu değişikliğin bir tek anlamı olabilir, demek ki iktidar sözünü ettiği gibi 38000 engelliyi bu yıl yerleştirmeyecek. merkezi olsa sınav bu kolaylıkla anlaşılacağından... aslında kamu personel sınavıyla ilgili mevzuatla eşleştirilip dava edilemez mi? engelli arkadaşlar defalarca sınava girerek ciddi masraf ve emek harcamaktadırlar. yıpranma durumu da cabası. hukukçu arkadaşlar kafa yorarsa seviniriz... sevgiler...

ilk defa girecek ibaresi kelimesini kaldirarak sinavda 15bin engellinin önünü kesiyorar bu 15 bin engelli kurumlar arasi geçiş yapabilecekler buraya çok dikkat edin bir kelime değişikligi ile 15bine yakın engelli demek ne demek yaziklar olsun

ilk defa ibaresinin kaldırılmasını protesto ediyorum yazıklar olsun bu ibareden madur olmuş bşri olarak bu kadar çinlik olmaz arkadaşşşş of offfff

arkadaşlar ilk dfa ibaresi biraz can sıkıcı olmuş.Yönetmelikte çok güzel bi değişiklik olmuş artık 1998 ve sonrası raporlar geerli diyodu eski yönetmelikte.Şimdi yönetmelikte özrününün %40 olarak belgeyenlerin hepsi bu sınavlara girebilir diyo.Yani rapor çilesi bitmiştir artık kimse sana git yeni rapor al diyemez artık:))

pari85;

valaha benim için önemli bu 1999 yılındaki raporumda eski yönetmeliğe görede gecerliydede ya yenisi isterlerse korkuyodum bu iyi gelişme bence hatta herkes için gecerli buu:)

güzel olan birşey yok mebi begenmeyen saglıga saglıgı begenmeyen ormana ormani begenmeyen oraya buraya istedigi gibi giricek çok mu zor bu 50bin açıgı kapamak ? kanun çıkmasina ramen kandiriliyoruz 2022 maaşina gebe birakiliyoruz haberiniz olsun ...

Allah bu ''ilk defa'' ibaresini kaldıran zihniyetin bin belasını versin.

İnşallah gelecek seçimde sandığın dibini boylarsınızda anlarsınız o zaman neyin ne olduğunu.

Bu değişiklik çalınacak camilere hazızrlanmış bir kılıftır.

M.E.B. özürlü sınavında hali hazırda devlete çalışmakta olan kadrolu işçilerin ve yer değiştirmek isteyen memurların sınava girmesine müsade edilmiş olduğundan binlerce kadrolu, özürlü alımı sınava girerek işsiz engellilerin önünü tıkamıştır.

Bu uygulama Özürlü istihdamı planını sekteye uğratmaktadır zira hem işçilikten memurluğa geçiş yapan özürlünün kadrosu boş kalmakta hemde işsiz engelli yine işsiz kalmaktadır. Bu sorunun çözümü için kadrolu işçilerin sınava girmesi engellenmeli yada bu sınava girmek isteyenlerin sınavdan önce devlet ile ilişiği kesin olarak kesilmelidir.

ne yani şimdi ilk defa ibaresi kalktı.2006 öncesi raporlarda gecersiz mi memurlar.net bi arkadaş yazmışta ya ben bu işi anlamadım gitii herşey karman çorman oldu.2006 önceki raporlarda gecersizse al bi kaya nerene dayarsan daya ozaman maduriyeti gör sen ilk defa ibaresinden daha önemli bence bu olay :(

ÇALIŞANLAR VE İSTİFA EDENLER DE BAŞVURABİLECEK?
Yönetmelikte daha önce yer alan düzenlemede, "ilk defa" ibareleri yer aldığı için çalışan özürlü memurlar ile daha önce memur iken istifa eden özürlü memurlar, özürlü alım ilanlarına başvuramamaktaydı. Yapılan düzenleme ile bu kısıtlama kaldırılmıştır. Buna göre yayımlanacak olan ilanlara özürlü memur olarak çalışanlar ve istifa etmiş olanlar da başvurabilecek. Çalışan özürlü memurlar, muvafakat alarak geçiş yapabilecektir.
ÖZÜRLÜ SAĞLIK RAPORU
Özürlü sağlık raporu, önceki düzenlemeye göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe göre verilmekteydi. Yeni yönetmeliğe göre "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre verilecektir.
1 YIL HAPİS CEZASI ALANLAR ÖZÜRLÜ MEMUR OLAMAYACAK
657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yapılan düzenleme, özürlü memur alımında da uygulanacaktır. Buna göre, "26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak" şartı aranacaktır.
SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLİRKEN PUANLAR DA İLAN EDİLECEK
Özürlü memur alınırken çoktan seçmeli bir test uygulanmaktadır. Bu sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren 30 gün içinde açıklanmaktadır. Önceki düzenlemede sonuçlar açıklanırken sınav puanlarının açıklanacağına dair bir hüküm yoktu. Yeni düzenlemede bu hükme yer verilmiştir.
ESKİ SINAVLAR HAKKINDA ESKİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ UYGULANACAK
Yukarıda yer verdiğimiz düzenlemeler, 3 Eylül 2010 tarihinden sonra açılan özürlü memur alım sınavlarına dolaysıyla, Ekim-Kasım dönemindeki ilanda uygulanacaktır.

bu ilk defa ibaresinin kalkması iyi olmamış.

Günaydın arkadaslar evet özgür bey arkadasım size katılıyorum.
Bizi alın işe yok böyle yok şöyle ya:(
nerde adalet .adelet istiyorum ben engelli arkadaslarım işe yerleşşsin
istihdam olsun.herkezin ekonomik özgürlüğü olsun.
Hergün meil atıyorum .sitelere yok ilgi ve alakanızdan teşekkür ederiz ama bu konuyla
ilgilenemeyeceğiz.
Cok geriliyorum.allah bana sabırlık versin.

arkadaşlar bende kendi kendimizi yiyeceğimize bir yazı metni hazırlayıp bunu cumhurbaşkanına mail atalım. herkes işin bir ucundan tutarsa eminimki bu maddeye ilk defa ibaresi yeniden eklenir. bizim baskımız gerekli. yoksa sadece kendi aramızda konuşmuş oluruz.

[FONT=Tahoma]cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr[/FONT]

[FONT=Tahoma]MADDE 1-[/FONT][FONT=Tahoma] 20/8/2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan “ilk defa” ibaresi ile 4 üncü ve 6 ncı maddelerinde yer alan [/FONT][FONT=Tahoma]“İlk defa”[/FONT][FONT=Tahoma] ibareleri madde metinlerinden çıkartılmıştır.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Sayın cumhurbaşkanım daha önce yürürlükte olan 2. madde içerisinde yer alan [/FONT][FONT=Tahoma]‘’ilk defa’’[/FONT][FONT=Tahoma] ibaresinin tekrar madde metinlerinin içerisine eklenmesini, bu suretle işe alınması gereken işsiz olan engelli memur adaylarının önünün açılmasını ve bu mağduriyetimizin giderilmesini saygılarımla arz ederim. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Adı Soyadı: [/FONT]
[FONT=Tahoma]T.C Kimlik no: [/FONT]

[FONT=Tahoma]Bu yazı metnini gönderelim arkadaşlar. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Not: Bimer e gönderirken ilgili makama diyebilirsiniz [/FONT]

ifadeyi böyle düzeltirseniz daha iyi olur bence:

"...işsiz olan engelli memur adaylarının önünün açılmasını ve bu mağduriyetimizin giderilmesini saygılarımla arz ederim."

tabii ki herkes birşey katsın güzelleşsin öyle gönderelim daha iyi.

bazı engelli memur arkadaşları argümanı şöyle: "kpss'ye tekrar tekrar giren memurlar gibi biz de girmek istiyoruz. "

oysa sizin de kpss'ye girip istediğiniz yeri kazanma şansınız var. muvafakat var, tayin isteme var, kurumlararası geçiş şansınız vs. var. Oysa kamuda işi olmayan engellinin böyle şansları yok. bu sınavlar daha çok istihdam sınavlarıdır. kariyer sınavları değildir. ilk defa ibaresini kaldırarak işsiz engellilerin şansını azaltmış oluyorsunuz. ayrıca nasılsa işiniz varken o arkadaş stres içinde giriyor sınava. yani psikolojik açıdan da 1-0 önde giriyorsunuz.

designer__07;

Evet arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş
o kurumda çalışanlar ki coğuna % 40 rapor verilmiyor. o nedenle bir yerlere girme cesaretini yeni rapor alma cesaretini bulamayacaklar.
Gerçek anlamda engelli olan kişiler girecek.
Öyle yok azıcık eli eğri yok azıcık ayağı aksıyor vs olmadan
Gerçekten engelli haklarını hak eden arkadaşlar girecekler çok güzel olmuş
Tebrik ederim.

bunları hepsi boş şeyler öncelikle gerçek özürlülülere iş versinler valla geçenki özürlü personel alımında sınava girenlerin yarısında özür die bişey yoktu birisi elini kestirmiş özürlü raporu almış bir diğeri düşmüş ayağı yara olmuş bunlar özürlü deği bunlar bizim hakkımıza giriyorlar bizde sessiz kalıyoruz susmayalım arkadaşlar

benım soruma cevap verebilirmisiniz? ben bu yıl yapılacak ortaöğretim-önlisans kpss sınavına basvuru yaptım sınav bu yıl olacak. açık kalp amelıyatı oldum özurlu raporuda %40 dan az olursa ne olur ne yapmak gerekir. Kpss den yeterlı puan alıp herkes gıbı normal yerleştırılebılrmyım. bunun için ne yapmalıyım. bu durumda kpss den yerleştırılme nasıl gerceklesır? ???

kpssde normal yada özürlü statüsü yoktur sağlam yerleşmek için sağlık raporu alabiliyorsaniz sorun yok

Şimdi arkadaşlar bu konu hakkında bir yanlışlık yok demi örnek şimdi meb sınavına giren kişi kazandı ve işe yerleşti tekrar bir sınav açılır ise ona müracaat edebilir mi?

evet ilker abi ama şuan ki sinavlara katilamaz saglik ve ormana lakin yönetmeliğin son maddesi derki 3eylülden önce açilan kadrolar bu yönetmeliğe tabi değildir der ama bundan sonraki sinavlara başvurabiliyor

yanlış anlamanızı istemem ama arkadaşlar kazandıysanız ve şu an çalışıyorsanız yerinizde kalın. başka ihtiyacı olanın önünü tıkamayın bence. nice ihtiyacı olan arkadaşlar var.

Üst Alt