Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde aracı işitme engelli biri olarak alabilir miyim?

hcozalp

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
3
Merhaba Arakadaşlar;
İşitme Özürlü olarak başka bir kişiden özürlü aracı (plakada özürlü ibaresi mevcut) alabilir miyim? Yani Özürlü bir aracı, İşitme engelli olarak, üzerime özürlü aracı olarak alabilir miyim? "H" ehliyetim var.
Bir de eğer İşitme Engelli olarak, özürlü araç kullanmayacak isem özürlü aracı alacak olursam vergisi normal araçlara göre nasıldır? İstenen ücretin dışında 4,000 TL. olarak vergi ödeneceği söyleyenler oldu. Bu doğru mudur? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Saygılarımla.

İlginiz için Teşekkürler.
Peki özürlü aracı alırken vergisi fazla mı oluyor? Böyle araç alırken bana 4.000 TL. ödeyeceğini söylediler. Bu ne kadar doğru?

Alacagınız araç ötv den muaf alınmış oldugu için ve sizde engelli olarak sayılmadıgınız için o ilk başta ödenmemiş ÖTV yi sizden tahsil edecekler....
Özürlü kişinin arabasını özürlü bir kişi alırsa o 4000 tl ödemez işte işitme engelliler yani bizlerde araba alımın da özürlü sayılmadıgımız için malesef ÖTV siz araç alamıyoruz...
şu konuyu incelerseniz daha iyi anlarsınız..
İşitme engellilere neden B sınıfı değil de H sınıfı ehliyet verilir!?

Teşekkürler İlker Bey. Maalesef bizler sakat kanunlar sakat.

Bizler sakatız tamam anladık ta Kanunlar neden sakat....

İlkere ilaveten bir ekte bulunmak istiyorum.Alacağınız araç 5 yılını tamamlamışsa,ÖTV'yi ödemezsiniz.

Hem "H" ehliyeti verirler hem de ÖTV'den yarlanmanı engellerler. Size göre adalet mi? O zaman "B" ehliyeti versinler öyle değil mi?

Sayın Raman ;
benim almak istediğim araç 5 yılı doldurmuş bu şekilde özürlü aracı olarak değilde normal alabilirmiyim?

Üst Alt