Selam arkadaslar. Bu gün özürlü aylığı ile ilgili birsey ögrendim. Sağolsunlar SGK'nın kendi memurları bile ne olduğunu bilmiyor ya. herkez değişik şeyler söylüyor. Bu son duyduğum gerçek heralde: özürlü aylığı Şu hallerde kesilir:
1. ölüm halinde. 2. Vatandaşlıktan çıkışta. 3. emekli olunca. 4. Sigortalı işe girince.
Bu hallerde aylığı alan en geç 3 ay içinde SGK'ya bildirmek zorundaymış, ve bu durumlar oldugu halde parayı çekenden, Ceza olarak iki misli alınırmış.
Madem böyle de kardeşim Koskoca belgenin altına niye uyarı notu olarak yazılmaz. Ben bunu anlamıyorum SGK besiktas ömer bey bu kesilmez ömür boyu alırsın diyor. Unkapanı bir memur çalışırsan yarısı kesilir diyor. Geçen baska bir memur Yukarıdaki şartları söyledi. isöm de onayladı.
Ayrıca: iSÖM'ün özürlünün el rehberinde, Sıkça sorulan sorular baslığı altında, 8. Sayfadada yazıyor, ve iSÖM'de avukatlar toplantı salonunda özürlülerin hakları ile ilgili bilgilendirme yapıyor. Sonunda sizin sorularınızı cevaplıyorlar.
ben giremedim ama bos vakti olanlara tavsiye ederim.
size iş arama görevide yapıyorlar. gerekli evraklar:
1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. 2- Rapor Fotokopisi. 3- bir adet Resim.
Tel: (0212) 449 96 12 Tophane'deki Şube.
E-posta:isom.istihdam@ibb.gov.tr
Bilginize....
1. ölüm halinde. 2. Vatandaşlıktan çıkışta. 3. emekli olunca. 4. Sigortalı işe girince.
Bu hallerde aylığı alan en geç 3 ay içinde SGK'ya bildirmek zorundaymış, ve bu durumlar oldugu halde parayı çekenden, Ceza olarak iki misli alınırmış.
Madem böyle de kardeşim Koskoca belgenin altına niye uyarı notu olarak yazılmaz. Ben bunu anlamıyorum SGK besiktas ömer bey bu kesilmez ömür boyu alırsın diyor. Unkapanı bir memur çalışırsan yarısı kesilir diyor. Geçen baska bir memur Yukarıdaki şartları söyledi. isöm de onayladı.
Ayrıca: iSÖM'ün özürlünün el rehberinde, Sıkça sorulan sorular baslığı altında, 8. Sayfadada yazıyor, ve iSÖM'de avukatlar toplantı salonunda özürlülerin hakları ile ilgili bilgilendirme yapıyor. Sonunda sizin sorularınızı cevaplıyorlar.
ben giremedim ama bos vakti olanlara tavsiye ederim.
size iş arama görevide yapıyorlar. gerekli evraklar:
1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. 2- Rapor Fotokopisi. 3- bir adet Resim.
Tel: (0212) 449 96 12 Tophane'deki Şube.
E-posta:isom.istihdam@ibb.gov.tr
Bilginize....