Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü aracı ile kaza yaptım. Şimdi kasko/sigorta süreci nasıl olacak?

gazi777

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
özürlü aracı ile kaza yaptım. araç pert olucak diyor kasko şirketi

bundan sonraki süreç hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım eder misiniz?

Eksper gelip arabanıza bakacak masrafı çıkartacak masraf yüksek ise pertte ayıraca yapılabilecek bir hasar ise yaptırılacak.(Yetkili servis dışında arabanızı tamir ettirmeyin.) Ayrıca en önemli noktalardan biri ise aracınız pertte ayrılır ise sakın ama sakın trafikten çekme işlemi yapmayın ve sigorta şirketine vekalet vermeyin. Bizzat trafiğe giderek aracınızı hurdaya ayırın. Neden derseniz, Çekme plaka yapar iseniz sigorta şirketi arabanız satar ve ilk başta ödemediğiniz vergi tarafınıza borç kaydedilir. 5 yıl dolmadan ötv den faydalanamazsınız ayrıca, Ama hurdaya ayırırsanız hemen ÖTV den faydalanarak yeni arabanızı alabilirsiniz.

Peki İlker bey araç perte çıkar ise aracı trafikte hurdaya çıkarırsak ÖTV ödermiyiz perte çıkan araç için?

Araçç trafikten men edilmeli, hurdaya çıkartılmalı. Ancak o zaman yeniden ÖTV istisnalı araç alabilirsiniz. Kasko size "ayyynı aracı" almanızı sağlayacak parayı ödemek zorunda. Kasko bu konuda ne diyor?

Bülent bey çekme plaka diyorlar olmaz dedim arıcaz dediler bekliyom arasınlar diye

pert arabayi size cekme yapin diyemezler hala israr ederler ise konuyu yargiya tasiyacam deyin.

O zaman ekspertsiz raporu ve hurdaya çıkarılmıştır yazdığı zaman ruhsata eski arabanın ötv sini ödemeden yeni bir ötv siz araba alabilirim.onu anlıyorum dimi.

Evet, araç trafikten çekilirse yeniden ÖTV istisnali araç alabilirsiniz.

Üst Alt