Öncelikle, ben esneklik ile neyi kastettiğimi tam anlatamadım galiba.
Yani hem Osman Öztunç'u hem The Chieftains'i, Iron Maiden'ı hatta daha da ileri gidersek Two Steps From Hell'i, Immediate Music'i, Rob Zombie'i, Hans Zimmer'i (daha yazarım ama buraya sığdıramam herhalde
) bir arada dinleyebilmek müzik konusunda esnek olmak değil midir?
Yukarı yazdığım müziklerin hepsi farklı tarzdadır ve dinleyici profilleri tamamı ile farklıdır.
Diğer taraftan, Osman Öztunç dinleyebilmek için illa belli bir ideolojiyi mi benimsemem gerekiyor? Solcu olupta Osman Öztunç dinleyen ya da ülkücü olupta Ahmet Kaya vs. dinleyen yok mu sanıyorsunuz?
Son zamanlarda Das Kapital'i okumaya ve anlamaya çalışıyorum (bakın çalışıyorum diyorum), bu beni "yeni yetmeye çalışan" Marksist mi yapar?
Aksine liberal görüşlü bir insan "olmaya çalışıyorum" ve anlamaya çalışıyorum.
Kaldıki bu tarz müziklerin sözlerinin ucu açıktır, kişi kendine göre yorumlayabilir bu sözleri...
Son olarak, youtube linklerini verirken görüntülerin özellikle "üç hilaldir, Alpaslan Türkeş'tir vs." içermemesine dikkat ettim.
Misal ilk youtube linkindeki Üsküdar parçası... Youtube'de bu şarkının araması yaptığımda en tepedeki ve en çok tıklanan klip üç hilal vs. gibi semboller içeriyordu. Ben onu es geçtim ve sadece Osman Öztunç'un resminin göründüğü klibi koydum (bazılarının düz versiyonlarını maalesef bulamadım ve hatta şarkıyı indirip tekrar görüntüler olmadan upload etmeyi bile düşündüm). Eğer niyetim farklı olsaydı bunu yapar mıydım?
Şimdi ben bu kadar ince elerken, siz hala bana "inandırıcı olmadığımı" söylüyorsunuz
.