Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı aracımı eşim kullanabilir mi?

EMİNEozan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
mrb. özel tertibatlı aracı eşim kullanabiliryor mu?

cevap verebilirseniz sevinirim. tşk.

Eğer ağır özürlüyseniz eşiniz kullanabilir diye biliyorum ama arabada sizin de olmanız lazım. Yani sizi bir yerden bir yere götürmek amacıyla kullanabilir. diğer durumda kullanamaz yani kendi başına. ama raporda ağır özürlü yazması lazım. benim bildiğim bu. yanlışım varsa umarım daha net bilen biri düzeltir ;)

Şimdi araştırdım. Raporunuz %90 ın üzerindeyse 3.dereceye kadar kan bağı olan akrabalar kullanabilirmiş.

http://www.engelliler.biz/forum/huk...-araci-kimin-kullandigi-onemsizdir-hukuk.html

İsterseniz bu linke de bir bakın

Noterden vekaletle eşlerde aracı kullanabilir diye bir duyum almıştım. Fakat ne derece doğru bilmiyorum. Cevap için tşk.

Ben evli degilim ama evlenirsem engeli olsun engelsiz olsun eşim olacak olan insan mutlaka ehliyeti olacak veben arabayı kendimden çok eşim olacak izsana kullandırtacam hele birisi bişey desinde görelimhayatının son cezasını keser bu kısıtlamalar istismarı engelleme amaçlıdır evli bir çiftin arabasını eşlerden hangisinin kullandıgı hiç önemli degildir ben burda bir istismar görmüyorum meclistekilerin beyni basmıyorsa polisin beyni basacak bu aracı benden başkası kullanamıyor ben ankaraya gittim yolda rahatsızlandım yanımdaki engelsiz arkadaşıma teslim ettim yolda çevirme vardı durdurdular durumu anlattım anlayışla karşıladılar kalifiye türk polisi iyi niyetle istismarı birbirindan ayırır ortada istismar yoksa cezada olmaz olmamalı aksini uygulayan türk polisi olamaz engellisine zulmeden bırak polisi insan olamaz bu mahluklardanda var malesef zaman zaman engellisine zulmetmekten zevk alan kanunları bahane eden insan görünümlümahluk polislerimizde var gerçek polislerimizi tenzih ediyorumherşeyi kanunlara baglamak dogru degil insiyatifte kullanılmalı ortadaki mazuriyeti iyi algılamak lazım bu dünya hepimiszin herkes kadar benimde yaşamak hakkımsa herkes haddini ve hakkını bilecek kimse kimsenin insanca yaşama haklkına tecavuz etmeyecek insanlıgın geregi budur aksini söyleyecek bir baba yiğit çıksın bakayım.

ozel tertibatlı aracı sizden başka hiç kimse kullanamaz malesef

Sedece eş değil insanın 1. derecede yakınları da kullanabilmelidir. Ama şu anki mevzuata göre mümkün değil. Örneğin uzun yolda hastada olsan, bir yerin ağrısa yani araç kullanamıyacak halde bile olsan araçını yanındaki eşin bilse olsa veremessin. Mezuat böyle araç bağlanıyor. Gerçekte ise örneğin ben aracımı bilhassa uzun yolda eşime veriyorum. Hiç trafiğe yakalanmadım ama sorduğun memurlar bu konuda anlayış gösteriyoruz diyorlar. Genede bu durum kişiye göre değişir. Ters birisine denk gelirsen cezayı basar.
Bu nedenle araçların içinde engelli olmasada 1. derecede yakınlarıca kullanılması için toplumsal bazda girişimlerimlerde bulunmayız. Yoksa bu saçma uygulama böyle devam eder

kullanamaz. bu konu teknik bir konu. fazla dramatize etmemek gerekir. eşinizin kullanmasına göz yumdunuz diyelim, ama yarın bir kaza durumunda kesin kusurlu çıkar.

Kullanabilir. Benim eşim kullanıyor. EGM'nin bu konuda bir Genelgesi olduğunu da duymuştum.

Üst Alt