Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanır raporuyla otomatik vitesli araç alabilir miyim?

kingpeace

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yaklaşık üç ay önce h sınıfı ehliyet aldım.
ehliyetimin üzerinde "özel tertibatlı araç kullanır" yazıyor ve özür oranım yüzde 45 ve her iki ayağımdada özür mevcut. her iki ayak bileğimdede motor hareket yok. tıpta düşük ayak dedikleri olay. yani pedal kontrolu sıfır.

sorularım:
1- bu ehliyetle sıfır bi araç alsam alacağım araç otmatik vites olabilir mi (tertibat taktırmak şartıyla)

2- herhangi bi ikinci el (ötv si ödenmiş) otomatik vites aracı kendi üstüme özürlü plakalı olarak tescil ettirebilir miyim

yardımcı olursanız sevinirim

cengizhan

1.Otomaik vites araç alabilirsin ama tertibat olması lazım ehliyet le araç alamazsın yeniden rapor alman lazım ve raporda yazması lazım otomatik vites özel trertibatlı araç kullana bilir
2. 2.el araçta alabilirsin ama ben sıfır al derim ve 2 elde tertibat olayı zor iş bayiden alırsan bayi sana hazır bi şekilde araçını teslim eder

Salt otomatik vitesli aracı kullanamadığınız için özel donanım şartı koymadılar mı ehliyetinize? Otomatik vitesli aracı kullanabiliyorsanız, yani elle kumanda aparatına ihtiyacınız yoksa, yeniden rapor alıp, sürücü dosyanızdaki özel donanım şartını kaldırmanız mümkün.

Varolan ehliyetinizle üzerinde özel donanımı olmayan hiç bir aracı kullanamazsınız. Aynı şekilde, üzerinde özel donanım olmayan aracı da sakat statüsünde tescil ettiremezsiniz.

1- Evet, özel donanım varsa, otomatilk ya da manuel olmasının önemi yok.
2- Hayır.

sayın oturan boğa demek istediğim şu ehliyetimde hali hazırda özel tertibatlı araç kullanabilir diyor ve ben üzerinde aparat bulunmayan bi araç zaten kullanacak durumda değilim netekim cevabınızda da "Evet, özel donanım varsa, otomatilk ya da manuel olmasının önemi yok." demişsiniz bu sorum halloldu

ikinci soruma verdiğiniz hayır cevabını biraz açar mısnız

yani şimdi atıyorum piyasada bulunan herhangi ikinci el otomatik bi aracı özel tertibat taktırdıktan sonra üzerime tescil ettiremez miyim

2. soruya "hayır" derken, salt otomatik vitesli aracın tescili olmaz demek istedim. Alıp araca özel donanım taktıracaksanız, o şekilde tescil olur tabii.

açıklamalarınızdan ötürü çok teşekkür ederim
:D

yardım

ikinci el bi arac alıp özürlü aracına çevirttim yani ötv si ödenmiş bi araç aldım aparat taktırıp tescillettim

ruhsatımda sahibinden başkası kullanamaz YAZMIYOR hiç bişey yazmıyor sadece sakat aracı yazıyo r
bu durumda
1- eşim kullanabilirmi
2 başka bi engelli arkadaş kullanabilrmi
3 eşimin kullanabilmesi için noterden vekaletname veriliyormuş bu konu ile ilgili bilgi

hayırlı günler

Aracı sizden başka kimse KULLANAMAZ......

Ben hastalandım ve araç kullanmam hem benim ve yanımdakiler için hemde trafikteki insanlar için sakıncalı, peki ne yapacağız....

Üst Alt