Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Özel tertibatlı araç kullanabilir' yazılı ehliyetle otomatik vitesli araç kullanımı?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Ehliyetimde özel tertibatlı kullanabilir yazıyor ama tertibatın ne şekilde olacağı yazmıyor ayrıyeten ben otomotik vitesli kullanabiliyorum tertibata gerek yok. Ne yapmam gerekiyor

Sakatlığınız nedir? Ehliyeti alırken aldığınız raporda nasıl bir ibare vardı?

Sağ kolum omuzdan yok ve 2 ayağım protez, protezlerle pedalleri kullanabiliyorum sadece vites otomatik olmalı. Raporda h sınıfı ehliyet alabilir yazıyordu ve özel tertibatlı başkada ibare yoktu

Hüseyin, nasıl bir özel donanım olur bilemedim. Ama şu şiir gibi doğrusu:

Videodaki joistik sistemi muhteşem.Buna benzer videoları daha önce izlemiştim.Akülü sandalye ile arabaya binip joistik sistemi ile aracı kontrol eden özel donanımlı araçlar.Ama Türkiyede şuan ki durumlara göre bunlarıgerçekleştirmek hayalden öteye geçmez.

Anladığım kadarı ile Hüseyin bey özel bir donanıma ihtiyaç duymadan ''otomatik vitesli'' bir aracı kullanabiliyor... Bana göre göstermelik bir tertibat yapacak ve bu şekilde kullanacak... Bu göstermelik tertibatla ilgili Hüseyin beye uygun hiçbir fikir aklıma gelmiyor doğrusu. Ama şu şekilde olabilir.
Elden kumandalı fren ve gaz sistemi. Bu sistem çok ucuza yaptırılabilir.Tek kolu olan bir insan için çok saçma ama göstermelik olduğu için aklıma bu geliyor şimdilik... Maliyede sorun çıkarmı bilemiyorum. Ama raporda özel bir açıklama yok
.Sadece özel tertibatlı dediği için bana görehiçbir sorun çıkmaz.Ama önce can güvenliği.elbette bu şekilde kullanmak sizin ve diğer bireylerin can güvenliğini tehlikeye atmıyorsa.En önemli nokta burası sanırım...

Üst Alt