Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç için yüzde kaç oranında rapor olması gerekiyor?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar ben yeni üyenizim. 9 aydır bende engelliyim sol ayağım topuğuma kadar kesik, yarım değnek kulanmadan yürüyemiyorum. B Sürücüsü ehliyetim var yanlız otamatik vites kullanıyorum, bu özel tertibatlı otomobilden yararlanmam için raporumda özürlü oranı ne kadar olması gerekir, bu hususda bilgi verirseniz sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun.Özel tertibatlı araç için hastanenin vereceği raporda derecesi değil tertibatlı araç alır ibaresinin yazması önemli.Bu ibareyi yazdırarak rapor alacaksınız ehliyetinizide H yapacak ve arabanızı alacaksınız.

Cevabınız için teşekkürler sağolun B sürücü belgemi F ye çevirmek için sürücü kursunu aradığımda ilk okul mezunu olduğunuz için hiç bir işlem yapılamaz dedi bu hususta bi bilginiz varmı şimdiden teşekkürler

Merhaba

Yeni otomotik vitesli araç aldım, Sağ ayağımda Poli sekeli rahatsızlığım var,tertibat taktırmak ve TSE'ye onaylatmak için rapor da Tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazması gerekiyormuş deniliyor.Otomotik araç kullanabilir ibaresini hastane doktoru zor yazdı.Özel Tertibatlı araç kullanabilir ibarasini özürlülük oranım %40 tan düşük verildiği için yazamazmış.Şimdi her kafadan bir yorum çıkıyor.ÖTV den yararlanmam için oranın önemi olmadığını biliyorum ama kimseye anlatamadım bu konuda çok acil yardımlarınızı talep ediyorum.

H sınıfı ehliyetinizle kendinizin kullanacağı araçlar için vergi indirimi alabilmek özel tertibatın bulunmasına bağlı. Yani artık yüzdenin önemi yok... Raporda "Özel tertibatlı araç kullanır" yazdıktan sonra isterseniz %1 olsun farketmez, tertibatlı ve ÖTV & MTV ödemeden sıfır araç alabilirsiniz

bunu biliyorum ama dr ısrarla Özel tertibatlı araç kullanır ibaresini yazmıyor. Bunun bir yaptırımı yokmu

boracan;

Maalesef bu konudaki insiyatif doktorun elinde. Devlette vergi indirimini araçta özel tertibat bulunup bulunmamasına bağlamış durumda... iki ihtimal var...

1- Doktor sizin gerçekten herhangi bir özel tertibata ihtiyaç duymadan araç kullanabileceğinize kanaat getirmiştir ki, devlet te eğer durum böyleyse ondan bunu yapmasını istiyor.
2- Sizin gerçekten araç kullanabilmek için özel tertibata ihtiyacınız vardır ve doktor sırf size yada engellilere gıcık olduğundan bu haktan faydalanmanızı istemiyordur ve rapor vermiyordur...

Umarım 2. si değildir başınıza gelen...

boracan;

arkadaşım git başka hastaneden rapor al sende.neden takılıp kalıyon o doktora

Teşekkürler Arkadaşlar.

Herkes kendi kafasına göre uygulama yaparsa vay halimize:)

Üst Alt