Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç için ehliyetim var. Araç alımı için yeni rapor mu gerekli?

dilektuba

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
bende bi soru sorabilirmiyim benim de h sınıfı ehliyetim var ve üstünde özel tertibatlı araç yazıyo benim vergiden muaf araba almam için başka ne yapmam gerekiyo nasıl bi yol izlemeliyim

ekstradan tekrar bir rapormu almam gerek eğer rapor almam gerekiyosa ne ibaresi olmalı üstünde ????

Elinde "özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibareli bir rapor varsa, o raporla araç alabilirsin. Yoksa, bu ibarenin yer aldığı rapor alman gerek...

Not: Bu arada hangi uzvunun için hareket kısıtlılığın var? Ona göre rapordaki ibare değişecek...

sol bacakta polio var hımm yani yine rapor almam gerekecek yaa:( tşk ederim çok sağolun

Dur dur, sol bacağında polio varsa işler değişti.

1- Sol bacağından sakatlığın olduğunu belirten ve "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresinin bulunduğu 2 nüsha halinde rapor alacaksın.
2- Bir nüsha ile trafik şubeye gidip sürücü belgendeki "özel donanım" ibaresini kaldırtacak, oraya "otomatik vites" ibaresi eklettireceksin. Böylece otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabilir hale geleceksin.
3- İkinci nüsha ile otomatik vitesli bir aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alacaksın. Aracında herhangi bir özel donanım bulunması diye bir şey söz konusu olmayacak. Salt otomatik vitesli olması yeteri olacak.

Üst Alt