Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Sektördeki engelli kontejan açığı olup bu kadroların neden doldurulmadığı hk.

okancmr

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize selamlar,
Yıllardır takip ederim onlarca kadro açığı olmasına rağmen firmaların çoğunun işkurda ilanları sürekli yayınlanır ve bu firmalar 1 tane bile engelli personel almazlar, bazen ilanları yayından kalkar ve bikaç ay sonra tekrar çıkar.
Ve insanlar hep bir umutla işkurun sitesinden sürekli ilan takip edip umutlanırlar ve şuna emin olunki bu firmalarada engelli personel çalıştırmadıkları için ceza kesilmez.
Bununla ilgili ne yapabiliriz? birşeyler yapmalıyız ve bu gidişi değiştirmeliyiz.
Unutmayın hak verilmez alınır...

OKAN Kardeşim açık var evet ilanda var fakat şirketlerin istediği şartlarda eleman yok.bundan sonrada artık daha çok zorlanacaklar engelli çalıştırmakta ve bulmakta.çünkü engelliler kamuya yerleştiler yerleşiyorlar.iş arayan varsa benim şirketim bir sigorta şirketi ve şuanda 2 veya 3 engelli arıyor varsa düşünürsen ben yardımcı olabailir.ve ilgilenen arkadaşlarım olursa benimle irtibata geçebilirler.

Efsane Lisans mezunuyum (İktisat Kamu Yönetimi ) konu hakkında biraz detay verirmisin.Lokasyon ücret firma vb.

valla arkadaşım emeklilik ve hayat sigorta şirketi lokasyon olarak genel müdürlük heralde.ücret vs. bilgisi veremem ama istersen cv ni gönder görüşmeye çağırırlarsa uygun bulurlarsa görüşmede detayları sorar öğrenirsin.bende engelli olatrak çalışıyorum eleman arıyorlar çevremde oldukçada yardımcı olamaya çalışıyorum.ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası şubesindede yönetim kurulundayım.

EFSANE 52 senin söylediğinde doğrudur ancak %10 u oluşturmaz, firmaların coğu aradığı özelliklere örnek veriyorum ; ingilizce bilen ehliyeti olan bilmem hangi fakülteden mezun bilmem kaç yaşını aşmamış... bu özelliklere göre bulamaz tabi ceza yememk içinde "aradığımız kriterlere göre personel bulamadık diye "ceza yemekten yırtıyorlar. İkinci bir grupta örnek veriyorum yine : senin cv de yaklaşık 8-10 yıllık bir deneyimin vardır adamlar seni sırf engelli kadrosundan girdi diye en alt kademeden başlatırlar, normal kadrodan giren elemana işi sen öğretirsin o birkaç kademe ünvanda yükselirken sırf sen engelli kadrosunda olduğun için yıllarca aynı yede kalırsın aldığın zamlarda diğer personele göre cerez gibi kalır ve birde bunun dışında gerçekten hakkaniyetli şirketlerde var kişi ayırımı yapmadan yaptığın işe göre kariyer ve zam imkanı bulabildiğin ama bu şirketlerdede hiç boş kadro olmaz iyi bir işveren olduğu için çalışanlarıda sadakat gösterir ve yıllarca orada çalışır. haksızmıyım... yada söyle söyleyeyim su anda çalıştığınız şirket bu üç şirket içerisinden hangisine daha yakın?

sana sonuna kadar katılıyorum ama mecbur çalışıyorsun ne yapacaksın.tabiki her şirket bir değil hak hukuk allah korkusu olan şirketlerde yok değil.

Üst Alt