Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel otobüs soförlerinin gıcıklıklarına karşı savunma taktikleri!?

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
27
Eve gitmek için özel halk otobüslerine binmem gerekiyor.binerken otobüs e ŞÖFOR tarafından mutlaka kart basmadan nereden ineceksin diye mutlaka sorulur.söyledikten sonra kart basılır.kocaman yazı çıkar.ÜCRETSİZ diye bunu goren şöfor kıl olur o kadar kıl olur kı sız bındıktnden sonra ıneceğeniz durağı es geçer sizi daha ilerde indirirler.bilerek durmazlar sızın orada.BENDE buna bir çözüm buldum ineceğim duraktan bir önceki soylerım.o da benı daha ılerıye goturup ındırmek ıster oysa ben evımın onunde ınerım.Arkadaşlar bu yontem cok ısıme yaradı valla :) :cool::cool:

Sen sanşlısın bir durak sonra indirmelerine rağmen senden para almıyorlar.
Ama bizden para alıyorlar ve üstelik hakaret ediyorlar...

osara;

Nerede biniyorsun ?Elazığ da mı ?

asil12 hani aile ve sosyal politikalar bakanlığının kartıyla biniyordun bana uzmanmısın diye yazmıştın ne oldu aile ve sos pol bakanlığı kartıyla artık binemiyormusun yoksa bak şimdi üzüldüm

evet walera düzenlemeler yanlış olursa ve uygulamalarda heryerde başka başka olursa bu iş arap saçına döner kimi şehirlerde kimlikle binilirken kimi şehirlerde kentkartlarla biniliyor enteresan bir durum heryerde geçerli bie sistem olması gerekir...

Arkadaşlar Samsunda hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat 2 hafta önce bursaya tatile geldim ve şaşkınlığa uğradım. Otobüs şoförüyle tartıştım ve orası 20 tl artı sağlık kurulu raporu ve kimlik kartıyla başvuru yapılması durumunda BUDO engelli kimlik kartıyla ücretsiz seyehat edebileceğim söylendi. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Resmi Gazetenin yayınlamış olduğu yönetmeliklere rağmen farklı illerde farklı uygulamalar olması beni şaşırttı. Üstelik Bursa gibi bir ilde bu işi ranta çevirmiş olmalarına sessiz kalan engelli argadaşlarımızın hiç ses çıkarmamaları bu beni daha da hayal kırıklığına uğrattı. Ben BİMERE Şikayet ettim bakalım cevabı bekliyorum. Tatile gelen birisi bu tür işlerle üstelik ücret talep etmeleri tamamen mantıksızlık.

walera;

Moderatör sildiği konuşmaları tekrar yayınlarsa ne olduğunu gorursun.ORADA KOCAMAN. TURKUVAZ MI TURUNCU RENGINDE UCRETSIZ KARTI ALDIM. artık onlarla biniyorum yazmıştım.Daha once aile sosyal bakanlığı kartı ile bindiğin doğru.

evet arkadaşım maalesef rezillik diz boyu bir ilden başka bir ile gittiğimizde uygulamalar farlı olduğu için apışıp kalıyoruz malesef

adil bende idda ediyorum daha önce istanbulda aile ve sos pol bakanlığının kartıyla binemezdin, biniyordu isen niye 10 tl verip engelli ulaşım kartı aldın iettden burda bir çelişki yokmu yoksa iyi şöförller hep sanamı denk geliyordu ben devamlı gidip geliyorum halada şöförler aile bakanlığının kartıyla bindirmiyorlar

Yahu dedim ki bazı soferler ıtıraz edıyordu bende sonuna kadar direniyordum o zaman biniyordum sonra buraya yazınca madem oyle gittim kartı aldım.sımdı basıp geçiyorum.gösterip uğraşmaktan ıse basmak daha mantıklı.sen kesınlıkle bınemezsın dıyordun ama ben daha bındım ıste.neyse tartısmanın bır anlamı yok moderatör yıne sıleccek bızım yazıları :)

Üst Alt