Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastanelerde yapılan Check-Up içeriğinde genel olarak hangi branş doktorları bakmaktadır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
636
Reaksiyonlar
369
Özel hastanelerde yapılan CHECK-UP içeriğinde genel olarak hangi branş doktorları bakmaktadır?
(MEDİKAL PARK HASTANESİ)

Bu arada bu konuyu silmeyin lütfen.

@hozgul,
Teşekkür ederim abi.

İÇERİK LİSTESİNE BAKTIMDIDI ÇOK FAZLA.

Check up içinde şu uygulamalar bulunabilir:

Kan tahlili,
Şeker hastalığı tarama testleri,
Smear testi,
Kardiyolojik tarama testleri,
Yağ analizi,
Kandaki vitamin ve mineral seviyelerinin ölçümü,
Tiroit fonksiyon testleri,
Kanser tarama testleri,
Tam kan sayımı (hemogram),
İdrar tahlili,
Romatizmal hastalık belirteç testleri,
Kolesterol taraması,
Böbrek ve karaciğer fonksiyon testleri
Kan şekeri ölçümü,
Oksijen saturasyon testi,
Akciğer röntgeni,
Diş panoramik röntgeni,
Ultrasonografi,
Doppler ultrasonografi,
Elektrokardiyografi,
Anjiyografi,
Tomografi,
Jinekolojik ultrason,
Mamografi,
Alerji testi,
Prostat incelemesi,
Antikor testi.

Check up’ta bakılan sağlık sorunları şunlardır:

Hipertansiyon (yüksek tansiyon),
Diyabet (şeker hastalığı),
Osteoporoz (kemik erimesi),
Enfeksiyon hastalıkları,
AIDS,
Obezite,
Yüksek kolesterol,
Guatr, hipotiroidi, hipertiroidi gibi tiroit bezi hastalıkları,
Göz hastalıkları,
Kalp damar hastalıkları,
Parkinson, alzheimer gibi sinir sistemi hastalıkları,
Crohn, ülser, reflü gibi sindirim sistemi hastalıkları,
Kanser ve tümör,
Diş çürüğü, diş eti hastalığı,
Astım, tüberküloz, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum sistemi hastalıkları,
Psikiyatrik rahatsızlıklar.

Son düzenleme:
Özel insanı soyar. Kendi kardeşlerimden biliyorum. En ufak hastalıktan gitseler insanın gözünü korkutup, şöyle bir test var diyip, sonrada yaptırsanız iyi olur emin olursunuz diye insanı işkillendirip boşa para harcatıyorlar. Bence devlet hastaneleri daha iyi bu konuda,hem uzman bakıyor hemde gereksiz test yaptırmıyor. Ben özele gittim fizik tedavi için çok yüksek fiyat çekmişlerdi, sonra devlet hastanesine gittim,anlattım doktora özelde böyle böyle tedaviler önerdiler filen, doktor dedi senin hastalığın için gereken tedaviyi almışsın zaten dedi. Bundan daha iyi duruma gelmessin zaten yapacağın egzersizleri biliyorsun, onlara devam et güçlendir kendini dedi. Özeller ticaret hane mantığıyla çalışır dedi. Sana faydası olmayacağını bilseler bile umut verirler dedi. Yani imkanlarınız çok iyise gidin ,ama sizi sıkıntıya sokacaksa uzak durun bence.

@Ahmet T,
Tam olarak bende bilmiyorum ilk defa yaptıracağım bende.

SONUÇ ÇIKMASI UZUN SÜREBİLİR BELKİ.

BU KONUDA DENEYİMİ OLAN VARMIDIR?
Sabah saat tam 9 a randevum var.
Gece 24 den sonra yeme-içme yasak.
Kullanılan ilaçlar doktora bildirilecek.
Epikriz falan varsa doktora sunulacak.
İlaçlar dahi içilmeyecek halde olunacak.

Son düzenleme:
@aydünyavaz
Devlet hastanelerinde check up ya da başka bi muayene yahut ameliyatlar falan yapiyor değil mi devlet hastanesi bunlari

Son düzenleme:
İnşallah hadi bakalım. chek-up tan sonra paralı bir şey çıkmaz İnşallah.

@£len,

Devlette check-up diye bir şey yok. Dahiliye ye gidersin. Kan -idrar tahlili yapar önce orda bir sıkıntı çıkarsa, daha kapsamlı testler ister. Yada senin bir şikayetin varsa ona göre test ister. Yaş,ailede kalıtsal hastalık varsa söylesin onlarda bakar. Sonrada bir hastalık çıkarsa seni o bölümlere sevk eder. Sistem bu.

Devlet hastaneleri muayene ve ameliyatlari yapıyor değil mi bunu öğrenmek istedim
devlet hastanesi diyebilir mi yurt dışında oluyor biz yapmıyoruz bu ameliyati
Hangi hastaliklarin ameliyatini devlet hastanesi yapmiyor yani böyle bise var mı acaba devlet hastanelerinde

Benim bildiğim devlet kanıtlanmış tedavileri karşılıyor. Türkiyede yoksa yurtdışı nıda karşılıyor SGK'nın anlaşmalı olduğu ülkelerde.

@idosente,
Hatta özel hastane de karşılıyor bi kismini değil mi sigortadan ordan biliyorum yani ameliyat olacak olan bu şekil de olsun
Ya da devlet hastaneleri ameliyat yapıyor , ameliyat olacak olan bu şekilde olsun yani

@£len,
Evet karşılıyor ama ne kadarını karşılıyor onu bilmiyorum. Öyle bir durum oldumu tedavi olacağınız hastane o bilgiyi verebilir ancak.

standart check up paketleeerinde genel kan röntgen ve mugenel muayene diyyebiliriz özetle
sanılan gibi tüm gün süren bir olaay değil

işin aslına bakarsak checkup kişinin yaşı ve geçmişine göre ilave paketleride kapsayabilir

doktorların muayene randevularına göre belki arada gunler oluşabilir
checkup bu gun boşlugunu yok ederek parayı veren dudugu çalar miisali istediğiniz daha doğrusu parasını ödediğiniz tüm branjlara aynı gun muayene olarak sonrasında uzman
hekim görüşü almanız g,b, özetlenir

özel sigortaların içerisinde ucretsiz olmasa check up yaptırmak yerine istediğim bölümlerden ayrı ayrı randevu alarak en sona bıraktıgım daghiliye ile genel durum değerlendirmesi yapmayı tercih ederdim

bu tamamen benim görüşümdür

katılıp jkatılmamak beğenip beğenmemek zorunda değilsiniz elbette

sağlıklı günlwe

@idosente yok benim olmadi ameliyatlik bi durumum
Devlet hastaneleri ameliyat yapiyor
Özel de yapıyor bi kismini karşılayarak
sosyal güvence yoksa buna da yardımcı olunuyodur
ameliyat olacağım diyenler bu şekilde olabilir yani

Son düzenleme:
Ufak tefek ameliyatlar ve doğum için özel hastanenin rahatlığı tercih edilebilir ama . Yüksek riskli ameliyatları özelde olmak insanı batırır . Sigorta bir kısmını karşılasada genede yüksek bir meblağ ödemek gerekiyor. Benim kardeşim özele gidiyor ufak tefek şeyler için ama sigortanın üzerine hep 5-10 bin TL masraf çıkarıyorlar. Allah bilir ameliyatlık durumda ne kadar çıkar.

@idosente,

senin bahsettiğin konu özel hastahane ile değil sigorta poliçesi ile alakalı hocam

özel hastahaneler özellikle yatarak tedaviler için şans diyebiliriiiim

@Engellektuel,

SGK özel deki masrafların bir kısmını karşılıyor. Benim yengem 3 doğum yaptı özelde aradaki farkı ödedi sadece. Zaten aşırı zengin değilsen özelin yanından geçmemek lazım. SGK herşeyin asgarisini karşılar. Babam beyin ameliyatı oldu. 1 ay yoğun bakımda yattı. SGK'nın ödediği para 171 bin TL. Özel bunun üzerine 200-250 daha koyardı en az. Birde acil den giriş yapıp ameliyatlık bir durum olursa acil SGK hepsini karşılıyor.

sgk özeldeki masrafların bir kısmını karşılamal
,bu mümkün değil

bazı bölümler bazı özel hastanelerde bazı alanlarda sgk anlasması yapabilir
mesela amerikan hastanesi kardiyoloji bölümü sgk anlaşmalı olan hekime muayene yada ameliyat olursan karşıllar

veya medical park hemen hemen tüm branj ve doktorları sgk anlaşmaşluıdır fark ister

farkı özel sigortanızın poliçe türüne g0öre siz veya sigortanız öder

@Engellektuel,

Öyle dedinde aklıma bişey geldi.
Bi sene İSTANBUL DA ÖZEL ACIBADEM HASTANESİ ne KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜNE muayene olmuştum ama muayene sonrası doktor bişey bulamamıştı BANA MUAYENE ÜCRETİNİ GERİ İADE ETMİŞLERDİ. BEN O ZAMAN ÇOK SEVİNMİŞTİM

ŞİMDİLERDE BÖYLE UYGULAMA YAPAN DOKTOR VEYA HERHANGİ BİR HASTANE VARMI BİLMİYORUM?

muayene ucretini geri verdi
peki ya tetkiklerin ücreti

ayrıca ücreti geri iade etti demenden anladıgın ücretli muayene olmuşşşsun
benzer durum benimde başıma geldi poliçe dışı işlemlerde

ben ankara memorial da benzer dir durum yaşadım
hatta kaç il gezdim ama o hocamı hala ararım sorarım

özel hastaneler özellikle buyuk cogunlugu mc donalds gibi çalışıyor ve doktorlarına çarka uymaya mecbur bırakıyor

ben ilk checkupp ımı acıbademde yaptırmıştım,
kahvaltı veriyolar tokluk kan şekeri öncesi
cok şaşırmıştım hoşuma gitmişti
lstanbul da yeniyim yaşım kucuk ve anadoludan gelmişşim özel hastanedeyim
şaşkınlıgımı dusun hocam ya :)
işte bu yuzden iyi bir sağlık sigortasını herkese tavsiye ederim
ebn azından yatarak tedavi teminatı olan bi poliçe alın yada sgk tamamlayıcı
ama mutlaka alın

@Engellektuel,

Evet SGK anlaşmalı hastanelerde bir kısmını karşılıyor ama oda çok cüzi miktarda, ama acilden giriş yaparsanız hastaneye SGK bütün masrafları karşılıyor. Benim babam 7 yıl önce beyin kanaması geçirdi. Acilden giriş yaptığı için SGK anlaşmalı hastanede ameliyat vs. Hiçbir ücret ödemedik.

doğrudur hocam o konuda bilgim yok
ama biraz mantık yurutursek
acilden giriş yapan her kişinin maseraflarını sgk karşılamaz

mavi kod sarı kod gibi kodlar var

atıyorum yeşil kod yani çok yuksek risk taşıyan kişi ise karşılayabilir diye düşünüyorum

geçmiş olllsun babanıza

yetmez ama evet iiyi bir sağlık sistemimimiz var d,yebbiliriz

EVET BUGÜN CHECK-UP OLDUM.
HİÇ ÜCRET VERMEDİM BUNUN İÇİN.

KAN VE İDRAR TESTİ VERDİM. RÖNTGEN ÇEKİMİ YAPILDI. VE EKG TESTİ YAPILDI.

2 buçuk saat e kadar bütün sonuçlar DAHİLİYE DOKTORUNUN BİLGİSAYARINA GİTTİ.

Bu arada kan değerlerim düşük çıkmıştır.
Demir ilacı, Vitamin ilacı ve Kalsiyum ilaçlarına yine devam edeceğiz.

Doktor dediki SEN 2 LİTRE FALAN KAN KAYBETMİŞSİN DEDİ DOĞRU HEMOROİD DEN DOLAYISIYLA ÇÜNKÜ.

Son düzenleme:
@aydünyavaz Hastanelerin acil servislerinde durumu acil ameliyatlik hastalara ameliyat yapiyolar mi yapmiyorlar mi acaba

Sen mesela bugün bunlari ucretsiz yaptirttin hastane de
Peki acil ameliyat olmuş olsa diyelim acil de mudahele edilip ameliyat yapiyorlar mi ucretsiz devlet hastanesinde
Yani acil ameliyatlık durum varsa devlet hastanesinin zaten ameliyat yapması gerekmiyor mu acil olarak yani devlet hastanelerinde ne dönüyor kısaca
Yani devlet hastaneleri ucretsiz ameliyat yapiyor değil mi
Ya da devlet hastanesi özele mi sevk ediyor mesela ya da yurt dışına mi sevk ediyor napiyolar yani tam olarak devlet hastaneleri
Devlet hastanelerinde ne dönüyor yani aydunyavaz
Devlet hastaneleri diyebilir mi biz bu ameliyati yapamıyoruz , ikiyüz bin ile seni sevk edelim özele ama odemeyi devlet hastanesine yapacaksiniz ya da yurt dışına sevk edelim gene odemeyi devlet hastanesine yapacaksiniz tabi ki , ancak bu şekilde olur bu ameliyat diyebiliyorlar mi ne dönüyor devlet hastanelerinde yani
Yani devlet hastanelerinin acil bölümünde ne dönüyor kısaca

Moderatör tarafında düzenlendi:
@£len,

Acil ameliyat yapmaz. İlk müdahaleyi yapar hemen ameliyatlık durum varsa ameliyathaneye gönderir. Zaten acil bölümü olan devlet hastanesi her türlü ameliyatı yapacak donanıma sahip ameliyathanesi olan yerler. Her zaman da acil ameliyat yapabilecek doktor bulundurmak zorundadır. Hasta sevk edilebilecek durumdaysa, Hayati tehlikesi yoksa başka yere sevk edilir ancak. Zaten şimdi ambulansla gelen hastanın durumunu o gelmeden merkeze bildiriyorlar,ona göre bir hastaneye yönlendiriliyor. Acilden gelen her hasta ücretsiz tedavi ediliyor. Sigorta olsun olmasın stabilize duruma gelene kadar devlet veya özel farketmez tedavi etmek zorunda.

@Engellektuel,

Sağolasın babam rahmetli oldu 9 ay önce.

Acilden gelen hastanın hayati tehlikesi geçene kadar özel olsun, devlet olsun tedavi etmek zorunda sigorta olmasa bile. Zaten artık GSS var herkes sigortalı. Durumu olmayanın GSS ödemesinide devlet ödüyor.

@idosente
Devlet hastanesi acil ise hastanin durumu her türlü ameliyati ameliyathane de yapar yani
Teşekkür ederim

Üst Alt