Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel halk otobüslerine devletten ücretsiz taşıma desteği

systol

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli ve 65 yaş üstü yolcuların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması konusu belediyelerle özel halk otobüslerini karşı karşıya getirmekteydi.
Zaman zaman Özel halk otobüsüne binmek durumunda kalan ücretsiz kart sahibi vatandaşlarla araç şoförleri arasında tartışma konusu olan ücretsiz taşıma sorununda özel halkçılar kazandı.
Devlet 07.04.2015 tarihinde çıkardığı kanunla halk otobüslerine ücretsiz taşıdığı yolcu başına ücret ödemeye karar verdi.
Devletten istediklerini koparan ÖHO lar şimdide verilecek ücreti az bulup itiraz ediyorlar.Devletin verdiği kişi başı 1.10 tl ücreti beğenmeyen ÖHO lar 1.50 tl istiyorlar.

geçen gün otobüs şoförü yaşlılar için "haram yiyorsunuz" deyip duruyordu.

özel halk otobüsleri tamamen kalksın bence

Bizim birbirimize yaptığımız kötülüğü gavur bize yapmıyor.kıskançlık,çekememezlik,aşağılama,küçümseme hepsi sosyal cahillikten gelen hatalar.Okumaklada geçmiyor bu.Sinmiş üstümüze nerden nasıl bulaştırılmış bilmiyorum ama bu alışkanlıkları bırakmadan insan gibi insan olamıyacağız.

Nesi haram be mübarek devlet seni işe almış,hemde benim ödediğim vergilerle alınan otobüslerde çalışıyorsun bu sana verilen bir haksa banada demişki yıllardır bu memlekete iyi kötü hizmetin geçti,bu yaştan sonra devletinde sana biraz katkısı olsun demiş kanun çıkarmış ücrwetsiz taşıycam demiş hak vermiş.buda benim hakkım diyecek insanlar da lazım ki herkesin aklı başına gelsin.

mesele zenginlik fakirlik para pul değil ki burada,yaşlı insan gideceği yere rahat ulaşsın diye yapılan sosyal bir destek,

Belediye otobüslerinde bir sorun yok ama özel halk otobüs şöförleri sıkıntı çıkarabiliyor böyle bir durumla karşılaşırsanız 153 ü arayıp şöförün durak ekranındaki sicil nosunu verin ve araba plakasını istanbul büyükşehir ulaşım aş bu konuda gayet duyarlı

Balıkesir de 130 biniş hakkı veriliyor bazen dikkat ediyorum da ayın 20 de bu hakkı bitirenler var :) sadece gezmek için binenleri gördüm :)

Üst Alt