Sayın rezber,
Sanıyorum bazı arkadaşlar 2 konuyu karıştırdı.. Şimdi anladığım kadarıyla RAM raporu ile bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsunuz. Büyük olasılıkla raporunuzda hem Bedensel engelliler, hem zihin engelliler programları yazılmış. O yüzden gittiğiniz kurum size 4 seans fizyoterapi, 4 seans da özel eğitim veriyor.
Buraya kadar sorun yok.
Benim size söylediğim konu ise Fizik Tedavi Dal Merkezleri... Bunlar Sağlık Bakanlığına bağlı kliniklerdir ve RAM veya Milli Eğitim Bakanlığı ile alakası yoktur. Serebral Palsi, fizik tedavinin uygulanabileceği bir SAĞLIK SORUNU olduğu için gittiğiniz rehabilitasyon merkezi dışında bu Dal Merkezinden de AYRICA yararlanabilirsiniz. Bunlar özel kuruluşlar olduğu için özel hastaneler gibi sağlık güvencenizden yararlanabiliyorsunuz. Aslında fark ücreti isteyebilirler ama benim bulunduğum Ankara'da çoğu herhangi fark ücreti istemediği gibi ücretsiz servis hizmeti dahi veriyor.
Bence bulunduğunuz ilde/ilçede bu tür bir merkez varsa arayıp bilgi almanız en doğrusu olacaktır. Biz, kendi kurumumuza gelen uygun çocukları daha fazla fizyoterapiden yararlanmaları için zaman zaman bu tür merkezlere yolluyoruz.