Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerinde alınan eğitimler

rezber

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kızım iki yaşına girdi. Serebral palsi tanısı koyuldu özel eğitimden fizik ve bireysel eğitim alıyor. Kızım durumu itibarı ile bireysel eğitim alması yararına değil çünkü herhangi bir fayda görmüyor. Fizik tedavi gördüğü eğitimler ise çok faydalı oluyor bilen bilir kasları rahatlatmak için en önemli unsur fizik tedavi yapılması. Benim sıkıntım şöyle; kızım bireysel eğitim yerine de fizik tedavi görmesi mümkünmü? Ne yapmam gerekir?
Özel eğitimi sorduğumda bu mümkün değil deniliyor.

Sayın rezber,

Serebral Palsili olduğunu söylediğiniz kızınızın muhakkak ki özel eğitime de gereksinimi vardır. Fizyoterapinin yetersiz olduğu konusunda da haksız sayılmazsınız.

Benim size farklı bir önerim olacak. Rehabilitasyon merkezindeki eğitim ve fizyoterapiye gitmeye devam edin. Bunun yanı sıra Fizik Tedavi Dal Merkezlerine başvurarak ayda 30 seans fizyoterapiden de yararlanabilirsiniz. Ancak bunun için her ay yeniden rapor alınması gerekiyor. Bir FTR Dal Merkezine başvurursanız sanırım size bilgi verirler.

MeTePe bahsettiğiniz ayda 30 seans için her ay rapor da alınabilir de belki sürekli ibareli rapor da alınamaz mı? bu ftr dal merkezini ilk duydum sizden. her ilde olduğunu sanmıyorum. ama böyle bir hak ya da kanun da duymadım. açıklarmısınız bizim için ihtiyaç yıl boyu tedavi almak.

Öyle bir imkan sunmaları lazım sunmazlarsa ben baska kuruma gıdecem raporumu verın dıyın nasıl halledıyorlar.

Sayın Rezber;
Ben Rehberlik ve Araştırma Merkezinde (Ram)Görev yapıyorum.
Bazı bildiklerimi paylaşayım.
Öncelikle Özel eğitime ihtiyaç olduğuna dair bir sağlık kurulu raporu almanız gerekli. Herhangi bir devlet hastanesinden.
Bu raporda fizik tedaviye ihtiyacı olduğuna dair bir ibare olmalı.
Sonrasında bağlı bulunduğunuz Ram' lara başvurarak sizin çocuğunuz için gerekli fizik tedavi programının hazırlanıp bir rapor şeklinde size verilmesi gerekli.
1 yıl süre ile bu raporla Rehabilitasyonlardan eğitim alabilirsiniz. 1 sene sonunda tekrar Ram a gelip kontrolünüzü olup devam edersiniz.
Sizin sağlık raporunuzda sıkıntı olması lazım.
Daha detaylı bilgi için bağlı bulunduğunuz rehberliğe başvurun kesinlikle sizlere yardımcı olacaklardır.
Syg.

Sn sevginur,

İnternetten rasgele bir seçim yaptım: BORFİZ Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dal Merkezi, Bornova İzmir 0 ( 232 ) 347 83 83 - Tedaviler

Bu merkezler doktor raporu ile SADECE CP hastalarına her ay hizmet verebilmektedir. Sürekli rapor veya özürlü roporu değil, fizyoterapi almasına gerek olduğuna dair rapor gerekmektedir. Detayları bilmiyorum ancak bu hizmeti veren FTR Dal Merkezlerinden bir kaç tanesiyle görüşmem oldu. Ben Özel Eğitim Kurumu yönetiyorum.

bende 1 hafta önce fizik tedavi alabilmek için özel bir rehabilitasyon okuluna müracaat ettim ordan benimle beraber bir görevli rehabilitasyon merkezine giderek fizik tedavi görmesi uygundur diye bir rapor aldım ve fizik tedavi görmeye başladım

ram dan alınan raporda hem fizik hemde bireysel eğitim alabilir yazıyorsa yapacak bişey yok ama ram dan rapor yeniletmeye gidince ramdaki görevlilere durumu anlatın onlarda sadece fizik uygundur diye rapor versinler o zaman sorun çözülür.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Açıklık getireyim.Kızımın Sağlık raporu ve ram raporu var. Ram'a da gidemedim çok yoğun çalıştığımdam.Telefonla ulaşabildim. Biz gerekeni yapmışız zaten . falan filan dediler.
Son bir sorum Fizik tedavi Dal merkezlerinden de ücretsiz yararlanabiliyormuyuz?

Sayın rezber,

Sanıyorum bazı arkadaşlar 2 konuyu karıştırdı.. Şimdi anladığım kadarıyla RAM raporu ile bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorsunuz. Büyük olasılıkla raporunuzda hem Bedensel engelliler, hem zihin engelliler programları yazılmış. O yüzden gittiğiniz kurum size 4 seans fizyoterapi, 4 seans da özel eğitim veriyor.

Buraya kadar sorun yok.

Benim size söylediğim konu ise Fizik Tedavi Dal Merkezleri... Bunlar Sağlık Bakanlığına bağlı kliniklerdir ve RAM veya Milli Eğitim Bakanlığı ile alakası yoktur. Serebral Palsi, fizik tedavinin uygulanabileceği bir SAĞLIK SORUNU olduğu için gittiğiniz rehabilitasyon merkezi dışında bu Dal Merkezinden de AYRICA yararlanabilirsiniz. Bunlar özel kuruluşlar olduğu için özel hastaneler gibi sağlık güvencenizden yararlanabiliyorsunuz. Aslında fark ücreti isteyebilirler ama benim bulunduğum Ankara'da çoğu herhangi fark ücreti istemediği gibi ücretsiz servis hizmeti dahi veriyor.

Bence bulunduğunuz ilde/ilçede bu tür bir merkez varsa arayıp bilgi almanız en doğrusu olacaktır. Biz, kendi kurumumuza gelen uygun çocukları daha fazla fizyoterapiden yararlanmaları için zaman zaman bu tür merkezlere yolluyoruz.

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bursa'da Fizik tedavi merkezleri genelde özel hastnelerde branş olarak açılmış ve devlet hastaneleri gibi muayene yapılıyor. Özellikle ilgi alanları engelliler olmadığı için fayda göremedim.Sizin mesajınızdan sonra bir tane Fizik tedavi dal merkezi buldum ama onlarında servis hizmeti yokmuş.Yardımlarınız sayesinde bilgilenmiş oldum.
Umarım farklı bir merkez bulabilirim.

Bu kadar arkadaş konuya ilgi göstermiş iken şu bilgiyide paylaşmak isterim herkese faydası dokunsun. Kızım için tedavi olanaklarını araştırıken Refleksoloji merkezlerini duydum. Malum her farklı bir tedavi, bizim için yeni bir umut oluyor. Bursa'da da sadece bu işi yapan haberlere konu olmuş merkezin şubesini buldum. Buraya 4 seans kadar gittim ama Fizik tedavi doktorumuz para tuzağı olduğunu bir fayda göstermeyeceğini söyleyince tedaviyi bıraktık. Bana uzakdoğu tedavi yöntemeleri çekici geliyor, akapunktur gibi değeri sonradan kanıtlanırsa kızıma haksızlık etmiş olurum derdine düştüm.Ne yapmalıyım siz değerli forum dostları? Doktoru mu dinliyeyim yoksa bildiğimi mi yapayım?

merhaba benimde beş yasında serebral palsi hastası oğlum var.başını tutamıyor oturamıyordu. yemek yiyemiyor ve çok kısıtlı ses çıkartıyordu..bu yaz aylarında BURSA AYTEN BOZKAYA SPASTİK ÇOCUKLAR HASTANESİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ nde tedavi gördük... fizik tedavi ağırlıklı ve çok faydası oldu suan başını tutuyor ve yemek yemeyi öğrendi refleksoloji tedaviside aldık .oğlumda çok güzel ilerlemeler oldu..hastane devlet hastanesi.. 30*30 60 seans hakkımız var yıllık .hastaneyi araştırıp fikir sahibi olabilirsiniz yatılı uzun süreli fizik tedavi görebileceğimiz iyi bir yer..ayrıca ankara da da böyle bir hastane varmış tedavi görenlerle görüştüm ve tavsiyelerini aldım...

Sayın rezber,

Bence de doktorunuz doğru söylemiş.... Refleksoloji ŞARLATANLIKTAN başka bir şey değildir. Psikolojik etkisi dışında hiç bir yararını göremezsiniz. Ayak parmağına yapılan bir karaciğer hastalığını iyileştirme olasılığı, yan binadaki komşunuzun kaynattığı ıhlamur kokusunun sizin soğuk algınlığınıza iyi gelmesi olasılığından düşüktür.

Bu konudaki görüşlerimi aşağıdaki konudan da okuyabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...-fa/83387-ataxi-tedavisinde-refleksoloji.html

sayın metepe, ilginiz için çok çok teşekkürler. hala kararsızım ama paylaştığınız "KIÇ" refleksoloji örneğini görünce netleştim sanırım.

Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarfaından önerilen eğitimler ya bireysel ya grup ya da bireysel+grup eğitimleridir. Eğer çocuğunuzun tanısı sadece CP yani bedensel ise zaten sadece bireysel önermek zorundalar. Sanırım sorun önerilen modüllerde. Eğer sadece kaba motor becerilerden modüller(sırtüstü-yüzüstü-destekli oturma-desteksiz oturma-emekleme-diz üstü-ayakta durma-destekli yürüme-desteksiz yürüme-merdiven inip çıkma-ileri düzey fonksiyonel beceriler) seçilmiş ise fizyoterapist eğitim verir. Bunun yanında ince motor becerilerden modüller (çizim becerileri-el göz koordinasyonu-tutma bırakma gibi)seçilmiş ise bunun için çocuk gelişimciler yada okul öncesi öğretmenleri derslerine girebilir. yani buradaki problem bireysel eğitim önerilmesi değil seçilen modüllerdir. bir sonraki rehberlik araştırma merkezi incelemesinde sadece kaba motordan becerilerden destek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olacaklarıdır.

Sayın canercan ve soruma cevap veren tüm forum dostlarına çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde bu site anlam kazanıyor.
Canercan- dediklerinizi dikkate alıcam.

Üst Alt