Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araçlara kasko uygulaması farklı mıdır?

cazcı

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
öncelikle selam herlese arkadaşlar
ilk mesajım. ben şunu merak ettim: ben geçtiğimiz martta yurtdışından 97 model 1.6 cc. opel vectra aldım. kasko yaptırmayı düşünüyorum. bu konuyu sigortacımada hiç danışmadım. bilgisi olan varsa beni aydınlatsın lütfen. bir de maliyeti ne olur?

teşekkürler.

Ben yıllarca kasko yaptırdım 3 yıldır yaptırmıyorum,diğer araçlardan hiçbir farkı yok engelliaraçlarınıda aynı degerlerde yapılıyor.

bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar

kasko konusunda bir sorun çıkmaz size.

Ötv muafiyetli araç alacak arkadaşlar araçları ağır hasar gördüğünde mağdur olmamak için kaskolarına şöyle bir ibare yazdırırmalılar.

Özel Şart ; Araç ötv muafiyetli alınmıştır ve 5 yıl geçmeden araç satışı gerçekleşirse ötv devlete geri ödenecektir. Aracın tam ziya (pert) hasarlarında araç çekme belgesiyle satılmayacaktır, hurdaya çıkartılarak satılacaktır. Yada Sovtaj bedeli düşülerek araç sigortalıya bırakalacaktır. Ayrıca sigortalıya bu hak 5 yılda bir tanındığı için hasar ödemesi muafiyetsiz araç piyasa bedelinden yapılacaktır.
Bu şekilde devlete geri ötv ödemezsiniz, araç hurdaya çıkarsa bu yükten kurtulursunuz.

taktırdığınız özel donanımı kasko şirketine söylerseniz ona yapmış olduğunuz harcamayıda aracınızın fiyatının üzerine ekleyip öyle hesaplama yapıyorlar...

mac72;
Ve ondan da ilave prim alırlar... :D

Serkan555;
özellikle bahsettiğiniz şekilde özel şart maddesini ekletmek istemiştim.ancak gereksiz olduğunu söylemişlerdi.bu sebeble,bu hali ile önerebileceğiniz,(ki sizin poliçeniz bu şekilde demek.),sigorta şirketi hangisidir diye sorsam....?

Özel Şart ; Araç ötv muafiyetli alınmıştır ve 5 yıl geçmeden araç satışı gerçekleşirse ötv devlete geri ödenecektir. Aracın tam ziya (pert) hasarlarında araç çekme belgesiyle satılmayacaktır, hurdaya çıkartılarak satılacaktır. Yada Sovtaj bedeli düşülerek araç sigortalıya bırakalacaktır. Ayrıca sigortalıya bu hak 5 yılda bir tanındığı için hasar ödemesi muafiyetsiz araç piyasa bedelinden yapılacaktır.

Bu yararlı bilgi için teşekkür ederim site adına geçenlerde bir arkadas bu soruyu sormuştu

Ufukalp;
valla aracımdaki özel tertibat bana araçtan daha değerli onun için ödeyeceğim ekstra primide seve seve veririm..;)

Merhaba hiçbir sigorta şirketi farklı bir uygulama yapmıyor.ötv ödemeseniz bile sigorta şirketi sizden ötv li bedel üzerinden kasko primi alıyor.Mantıklı olarak şöyle düşünebilirsiniz.araç pert olsa veya zayi olsa sigorta şirketi bizlere 2.el ötv li bedelini ödediği için ötv indirimsiz hali ile sigorta yapıyor.Bilginize.

Bunun sebebi acentaların kasko şirketlerinin sistemlerine girdiklerinde böyle bir opsiyon olmaması. Yalnız şuna dikkat edin bazı acentalar kasko primlerini hesaplarken aracın baz ( en düşük donanımsız,düz vites vs) fiyatını baz alırken kimiside tutup (engelli aracının ötv dahil olmadığından bile habersiz bir halde) full fiyatını yazabiliyor. Acentaların verdiği fiyat uçurumları bu yuzden olusuyor. Birde siz 50 liralık aracı 45e almışsınız yine farketmez önlerinde ne yazıyorsa genelde o oluyor.

Araçlarda bulunan özel tertibatların mutlaka sigorta şirketlerine bidrilmesi ve kasko poliçesine not düşülmesi gerekir.
Aksi taktirde kaza sırasında hasar gören özel tertibatınız için hasar tazminatı alamazsınız ve mağdur olursunuz.

Arkadaşlar araçlarınızda fabrika çıkışı ile orjinal olan her parça sigorta kapsamındadır.Fabrika çıkışlı olmayan tüm aksesuar ve donanımlar ek prim alınarak sigorta kapsmına ekletebilinir.Sigorta poliçesinde belirtilmeyen sonradan ilave tüm aksesuar ve donanımlar teminat haricidir.Bu durumda mağdur olmamak adına ne olursa olsun kasko poliçemize ekletmeliyiz.küçük prim karşılığı :) ayrıca aldığınız bedelden sigortalatmayın ,bırakın sistem bedelinden sigortalasınlar.sistem bedeli ile sigorta yapıldığında prim o araç bedeli üzerinden alınır.sonra araç çalındı veya pert oldu diyelim
örnek : 20.000 tl araç bedeliniz 6 ay sonra pert oldu piyasa bedeli 18.000 tl.sigorta şirketi bizleri 18.000 öder.aradaki 2.000 tl fazla prim iadesini her sigortalı alma hakkına sahiptir.sayg.

Üst Alt