Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı aracımı B sınıfı ehliyetli oğlum kullanabilir mi?

ahmet güneş

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.size bir sorum olacaktı. %50 özürlü raporuyla özel tertibatlı araç aldım. bu aracı B sınıfı ehliyetli oğlum kullanabilir mi?
trafik şube müdürlüğüne gittik aracı sahibinden başkası kullanamaz dediler. başka trafikçilere sorduk kullanabilir dediler. tereddüt içindeyim. arabayı oğluma veremiyorum...

Hayır kullanamaz.Bu kesin bir kuraldır yanılmayınız.

Çok saçma geliyor dimi babana ait yada kardeşine ait aracı kullanamamak..:rolleyes: ama cok doğru bir karar bence.[FONT=Fixedsys]Kullanmayın kullandırmayın[/FONT]....zaten suistimaller yüzünden ellerimizdeki haklarımız birer birer elden gitmiyormu ..:confused:

Engellilik derecesi %90'ın altında olan engellilerde,kendileri dışında araç kullanması uygun değildir.

benım aracımıda kımse kullanamıyo ama ruhsatımda arac sahıbınden baskası kullanamaz yazıyo eger trafık yakalarsa baskası kullanırken hem aracı hem odenmemıs vergılerını sızden alıyomus bırde bıdaha arac alamıyomus ama benım aracım almanyadan geldı türkıyeden arac alanların ruhsatında boyle bı yazı yokmus ha bırde eger aracı yurt dısından aldıysan ve baskası sürerken yakalanırsa gümrük masrafınıda alıyomuslar senın ıster paran olsun ıster olmasın soke soke alıyolar aracınızı kımselere vermeyın acıl durumlarda ayrı tabı o zaman ıs degısır ama akrabalık derecesı yakın olan bır kısı kullanır dıyede duydum en ıyısı bı trafıkcıye sormak galıba.

Özdilli bu konuda yurt içi ya da yurt dışı diye bir uygulama farkı yoktur.
Araç ister yurt dışından isterse yurt içinden alınmış olsun özel tertibatlı engelli aracını sahibinden başka kimse kullanamaz.

bu da araba almamı engelleyen anlamsız bir uygulama

Netbus bu kural engellilere sağlanan bazı avantajların suistimal edilmemesi içindir.
Sizin araç almanıza neden engel oluyor:?

Netbus ile aynı fikirdeyim. Birçok engelli, 2 araç alacak kadar zengin değil çünkü... Engelli plakalı araç alırsam benden başka hiç kimse kullanamayacak, benim araç kullanmadığım durumda eşim, babam ağabeyim, aile bireylerinden herhangi biri araç kullanmak istediğinde ya da mecbur kaldığında engelli aracı ulaşım aracı olmaktan çıkmış olacak. 2. bir araç gereksinimi mecburi olacak.

Ufukalp ve aynı şekilde düşünenler bir de şu bakımdan baksınlar.Babam aynı zamanda tansiyon hastası,engelli,damar tıkanıklığı var.herhangi bir durumdan veya yaşından dolayı gecenin bir vaktinde fenalaşıyor ve ben onun kendi arabasını kullanarak hastaneye yetiştiriyorum.Yolda polis durduruyor ve bana ceza kesiyor.Sizce bu mantıklı mı.Sizin dediğiniz uygulama sadece eşi ve çocukları dışındaki aile bireylerine yaptırılmalı.Suistimal eden ben yani oğlumuyum.Yasa ona göre düzenlenmeli.Eşi ve çocukları onun kazandığı bu hakkı suistimal edemez ki keşke böyle bir hakkı kazanacak durumda kalmasaydı ve ben KDVyide ÖTV yide ödeseydim.

Jayhoon, tabii ki haklısınız. Bence de araç 1. derece yakınlar tarafından kullanılabilmelidir. Bu konuda kimsenin aksi bir şey söyleyeceğini sanmıyorum. Ama işte varolan yasa da belli.

Jayhoon,elbette o konuda haklısınız,ben sadece yasa o yönde olduğu için söyledim.
Sadece ve sadece 1.derece aile aile bireyleri için hak tanınmalı bence,onun dışında akraba olayı işin içine girince o kadar fazla suistimal oluyor ki... Örnek olarak %90 üzeri engeli olan bireylerin üzerinden araç alıp kullananları gösterebiliriz.

Yaptığımız çalışmadan bir sonuç çıkmadı mı?

babam %50 sakatlık raporuyla özürlü aracı aldı.b sınııfı ehliyetimle aracı kullanabil

Mrb arkadaşlar... babam Almanya dan %50 özürlü raporuyla özürlü aracı aldı.B sınıfı ehliyetimle arabayı kullanabilir miyim...birkac trafikçi kullanabilirsiniz dedi birkaçı kullanamazsın dedi...

Bir de seneye arabayı değiştirme hakkımız var.. 1-6 lt motordan büyük bir motor hacmine sahip araba alabilir miyiz...dizel bi vw, audi veya opel almak istiyoruz.ama dizel lerin coğu 1.9 lt ve üzeri...bu konuda tavsiye edeceğiniz bi arac var mı bu saydığım markalardan. sedan olmak şartıyla.

Aracı babandan başka hiç hiç hiç hiç kimse kullanamaz. Kullanırsa hem para cezası ödenir, hem de araç bağlanır ve araç alımında muaf olunan tüm verilger maliye tarafından tahsil edilir.

1600'ü aşan motor hacmine sahip araç alınamaz.

yanıtlarınınz için teşekkür ederim...ilk başta ruhsat ta sahibinden başkası kullanamaz yazıyordu.yeni muayeneden sonra yazmıyor....

Yazmasa da aracı babandan başka hiç kimse kullanamaz

engelli araç larını sadece ruhsat sahibi kullanabilir diye biliyorum

Peki noterden bir vekalet vb. bir belgeyle halletme durumu varmı bu işin?

Bende geçen ay aldım aracımı. Eşim zaten hevesli değil ama olası bir acil durumda kullanması gerekirse vb. durumlar için eşime bir vekalet çıkartsam da mı kullanamıyor aracımı?

gayet net ve öztürkçe "kullanamaz" engelli aracını bir başkası kullanamaz.

Üst Alt