Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç kullanmak için H sınıfı ehliyet alamıyorum..?

ali kısa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAM

2006'da H sınıfı ehliyeti aldım. araba almak istiyorum ama özel donanımlı araç kullanabilir [ötv muafiyeti] raporu almaya çalıştım fiziksel engelli olmama rağmen el ve ayaktan özürlü olmadığım için rapor alamadım
normal araba kullanamazmışım yada ancak otomatik vites araba alabilir mişim
vites atmada herhangi bir sorunum yok hal böyleyken normal araba kullanamamam bir tezat değil mi
bu konuda sizlerden bilgi istiyorum

Sakatlığınız tam olarak nedir?
Kimlerin sürücü olabileceği şu mevzuata göre belirlenir: Yönetmelik

SELM DOSTLAR doğrusu mevzuattan benim durumrumla alakalı fazla bir sonuç çıkartamadım; benim problemim boyum 150cm belden aşağısı normal fakat bel ve boyun arası kamburluktan dolayı fazla büyüyemediği için koltuğa otuduğum zaman arabanın burnunu bile göremiyorum koltuğun yükseltilmesi lazım. birde sağa sola aynaya bakmada biraz zorlanıyorum. tertibat raporu alacağım zaman doktor koltuk yükseltmenin tertibat sayılamayacağını söyledi normal ehliyette alabilirim otomatik aracın tamir maliyetide yüksek olurmuş hiçbir vergi muafiyetim yok[MTV] öyleyse neden otomatik kullanayım diyorum ilk defa araba alacağım için de tereddütlüyüm açıkçası yeni bir ehliyet masrafıda olacağından bilgi paylaşımı maksadıyla siz kardeşlerimin yorum görüş ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum herkese selamlar sorunşu B ye geçiş yapmalımı yada yapmamalı mıyım birde 15000 tl ye kadar nasıl bir araç almamı önerirsiniz marka model vb.

Üst Alt