Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanımlı araç kullanabilir ibareli raporla nasıl bir araç alabilirim?

honest

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ben heyete girdim ehliyet için "h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi var raporda

şimdi kursa gidiyorum... ehliyetimi alınca araç alacam zaman özel tertibat şart mı?

çünkü ben istemiyorum sadece otomatik vites istiyorum bu şekil olur mu
sağ ayam sağlam ve sağ elimi kullanabiliyorum ve de ben araç aldım zaman tertibatsız
sadece otomatik vites olsa başka biri kullanabilir mi yoksa sadece ben mi kullanabilirim

Özel tertibat yapılmıştır yazısı almanız şart ve ehliyetinde özel tertibat ibaresi bulunur.Ne tür tertibat yapılmasına siz karar verirsiniz. Eğer otomotik vites yeterli bana ben tertibat istemiyorum diyorsanız. Önce ehliyetindeki özel tertibat kullanacak yazısı yerine raporunda ve ehliyetinde özel donanımlı yazısı yazdırmanız gerekli, yoksa ciddi anlamda sorun yaşanır. Çünkü sizi bir trafik polisi görse, kontrol etse sorun çıkar.

yani şimdi benim ehliyetimde tertibatlımı yazacak raporda var ozaman mecbur tertibatlımı olacak araç bide aracı başka biri kullanabiliyormu sağlam biri

Raporda özel donanım ibaresi bulunuyorsa, alınacak/kullanılacak araçta özel donanım bulunmak zorunda. Aksi mümkün değil.

Vergi istisnası ile satın alınan aracı araç sahibinden başka hiç kimse kullanamaz. Ancak, eğer eşler aynı donanım şartlı rapora ve ehliyete sahipseler, bu durumda eşler birbirlerinin aracını kullanabilirler.

yani tanıdık biri gelip biyere kadar gidecem derse benim vermememmi gerekiyor aslında onu istiyorum bende kişmse benden araba istemesin ama bu gerçekten kanunda varmı polis durdurursa ceza yazarmı

Raporda "özel tertibat" yazısı varsa ehliyette de yazar mı?

benim aldım raporda h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor
bu durum ehliyette de yazacak mı
yada ben özel tertibatsız araç alsam olur mu
ehliyette yazmaması için napmam gerekir

"özel tertibatlı araç kullanabilir" yazısı zaten ehliyetinizde değil ruhsatta yazar...
ruhsata işlendiği için bu durumda malesef özel tertibatsız araç alamazsınız..

Üst Alt