Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanıma ihtiyaç yoktur diyor, peygamber demiyor!?

koyuncu23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2017 de 10.02 ehliyet ve hastene raporu ile araç aldım 2018 rapro süresiz çıktı ama açıklama yoktu gittim 4 yılda mtv ödemedim şimdi gittim araça alacam dedim maliye dediki gidip rapor yenilemen lazım gittim ehliyetimi gösterdim raporu çıarkdılar ama özel tertibata gerek yok dediler şimdi benim sorum şu ehliyetim olmasına rağmen niye vermez hastane vermiyorsa ne yapmam gerekiyor.

Hüseyin İlik

hocam benmde ehliyetim 10.02 önceden de aldım dün ryeni raprourm çıktı yüzde 5 sınrısız ama açıklaam özel tertibata gerek yoktur diye şimdi bi yasa okudum
Raporun açıklama kısmına; manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında (gaz, fren, debriyaj pedalı ve vites kolu) özel tertibat yaptırmadan taşıt kullanamayacak durumda olan engelliler için “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.”, özel tertibat yaptırmadan kullanabilecek durumda olan engelliler için ise “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri mutlaka yazılır. Bu iki ibare dışında, "özel tertibatlı araç kullanabilir" "otomatik vitesli araç kullanabilir" "otomatik vitesli araç kullanması uygundur" gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade eden değerlendirmelere raporda yer verilmez. Bunların yanında engelli raporlarına sürücü belge sınıfı, özel tertibat kodu, sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm kesinlikle yazılmaz.
benim raporuma özel tertibata ihtiyaç yoktur denmiş maliye de kabul etmiyor nasıl bir yol izleyelim.

başka hastaneden dene ayrıca raporundaki tanın ne % kaç engel oranı bir de gerçekten normal araç kullanabiliyo musun koyuncu23

10.02 rapor

Arkadaşlar 1 aydır kimse bulamadı buna çare 2017 de ehliyetmi değiştirip 10,02 ile oto vites araba aldım 1 yıl sonra gittim raporu uzattım süresiz çıakrdım(özel tertibata gerek yoktur ) maliyede bunu onayladı aynı rapor ile geldim yeni araç alacam günüm doldu ilgili vergi dairesi ben vermem bu rapora göre diyor bir yasada
ÖTV II Sayılı Tebliğ ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönergeye göre; hem alt, hem üst ekstremitede veya her iki alt veya her iki üst ekstremitede aynı veya farklı tür engelin bulunduğu durumlarda, ekstremitenin türü (alt/üst) ve yönü (sağ/sol) itibarıyla, her bir engel durumu ve buna karşılık gelen engel oranları ayrı ayrı belirtilir.

Raporun açıklama kısmına; manuel vitesli bir taşıtın hareket ettirici aksamında (gaz, fren, debriyaj pedalı ve vites kolu) özel tertibat yaptırmadan taşıt kullanamayacak durumda olan engelliler için “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.”, özel tertibat yaptırmadan kullanabilecek durumda olan engelliler için ise “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri mutlaka yazılır. Bu iki ibare dışında, “özel tertibatlı araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç kullanabilir”, “otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade eden değerlendirmelere raporda yer verilmez. Bunların yanında engelli raporlarına sürücü belge sınıfı, özel tertibat kodu, sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm kesinlikle yazılmaz.
deniliyr ben bunu ıspatlayamıyorum. Nasıl bir yol izleyeyim

koyuncu23

Eğer raporunuzda özel tertibata gerek yoktur diyorsa ancak 10.02 kodu verildiyse ehliyet raporu ile sağlık kurulu raporu arasında çelişki var demektir. Zira sağlık kurulu raporunun en azından otomatik vites olarak belirtmesi gerekirdi. Ehliyet raporunuzu ekleyerek "bana 10.02 kodu verildi, ben manuel aracı tertibatsız kullanamıyorum" diyerek bu rapora itiraz edin gerekli ibarelerin yazılmasını talep edin.

İstanbul milletvekili engelli kendisi Serkan Bayram cep telefon numarası 0532 271 76 24
Sorunlarınızı iletin çözsün kendisi engelli milletvekili biraz şovmenlik tarafı var ama sonunda bizler için var baktınız yardımcı olmuyor şikayet edin AK Parti Genel merkezine

perşembe üst kurula randevu verildi bakalım ne çıkacak

İnşallah Gönlünüzü ferahlatacak istediğiniz sonuçta çıkar

Peki hocam son soru size zahmet oran önemli mi 10 02 de daha önce araç aldım sonra süresiz aldım mtv ödemedim sonra bu sene vermediler de

koyuncu23 engeliniz nedir ve araçta tertibatı varmıydi banada 2017 tarihli raporla maliye onay vermedi benimki de sürekli rapor

Mmk6606

Sol kol humarüs faktör şimdide rapor aldım maliyeye gidecem

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazdı. Engelli ehliyetim de var bi sıkıntı çıkar mı artık maliye de?

Bu devlet işlerini anlamıyorum artık

10.02 kodlu B sınıfı ehliyetim var
Ortopedik ve süresiz
Sadece haraket ettirici aksamda özel tertibatlı araç
Kullanılması uygundur denilen yeni raporum var. 05.01.2022 tarihli
Daha önce 5 yıl önce araç almışlığım var.
Yeni araç alacam maliye hastaneye yazı yazmış cevap bekliyormuş
Bu neden olur böyle bir şey başına gelen oldumu?
Bir şey değil araç hazır herşey hazır ama maliyede ki iş bilmezler keyfine göre at koşturuyor.

Üst Alt