Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım ibaresi var ama oran yok. Bu raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

yep

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar

bugun Bakırköy Devlet hastanesinden bir rapor cıkardım ama kafam iyice karıştı özel donanımlı araç kullanabilir yazıyor ama % kac özür oranı yazmıyor sıfır arac alımında bu rapor sorun olurmu yoksa indirimden faydanabilirmiyim
bir yardımcı olursanız cok sevinirim

Not: hemiparazi Sağ spastik

daha önce heyete girmediniz mi ? eğer daha önce heyet ile özür oranınız belirlenmişse o evrakilede başvurabilirsiniz zaten kanuna göre %90 altında iseniz Özel donanımlı araç kullanabilir ibareli raporu aldıgınız zaman söz konusu yasadan faydanluıyorsunuz. Tek yapamınz gereken mühendis bulup özel donanımlı aracınızı çizdirmeniz ve noterden onaylatmanız ve gerekli evrakları ekleyerek maliliyeye başvurmanız gerekiyor. foruma giriş yaptıgınzda bunun la ilgili resmi yazı başlıkları görürsünüz oradanda bakabilirsiniz.

teşekkür ederim daha önce raporlarımda özürlü oranım vardı bunda yazmamışlar kafam karıştı tekrar hastaneye gidip konuşacaktım sağ olun biraz beni rahatlattınız unutmuş olabilirlermi diye düşünüyorum

özel donanımlı yazıyorsa raporda ötv ve mtv ödemezsin arkadaşım...

yok siz raporunuzu alıp götürün orada %kaç yazıyorsa o kadar özür oranın vardır. %90 altında ozel donanımlı arac kullanabılır raporu ve buna ilaveten H sınıfı ehliyet alabilir raporu cıkarman yeterlı olacaktır. bunları %90 altı için zaten %10 da olsan bu ibareyi tam tesekkullu bir hasteneden aldıgın zaman gerek bile yok ama sen dosyana yinede engel durumunu belırten ayrı bir heyet raporu varsa koy onu için rahat olsun

arkadaşlar %90 ın altında olan ortopedik özürlülülerde özel donanımlı veya sol alt ekstreminde özrü olanlar da orana gerek yok h sınıfı ehliyetiniz varsa ve özel donanımlı araç kullanabilir yazıyorsa ötv ve mtv den faydalanırsınız orana gerek yok

ilginiz için herkese teşekkür bir de başbakanlıktan aldıgım %40 özürlü kimlik kartımı koyduğum zaman yararlanacagım anlamına gelıyor .

ona gerek yok ayrı şeyler arkadaşım senin raporunda özel donanım araç kullanabilir diyorsa ötvden muafsın zaten artı mtvden ....

sagol ibrahim bey dün aldımdı raporu baya tedirgin oldumdu.

Geçmiş olsun o zaman hayırlı olsun :) ...

arkadaşlar araba alım için gittiğimde rapor oranım yazmadıgı için işlem yapmadılar tekrar hastaneye gittim %28 oran verdiler şimdi bu oranla ÖTV dende Muaf olabilirmiyim Oranlar iyicene Düşmüş

arkadaşlar araba alım için gittiğimde rapor oranım yazmadıgı için işlem yapmadılar tekrar hastaneye gittim %28 oran verdiler şimdi bu oranla ÖTV dende Muaf olabilirmiyim Oranlar iyicene Düşmüş

ötv ve mtv den muaf olmak için oranın hiç bir önemi yok
raporda özel tertibatlı araç kullanır diye belirtiyorsa veya karşısında evet diyorsa ötvden muafsın arkadaşım

Üst Alt