Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım ibareli h sınıfı ehliyet ve otomatik vites ibareli yeni rapor..?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arakadaşlar,

Sol ayağımda sorun olduğu için 2002 yılında özel tertibatlı araç kullanır ibareli h sınıfı ehliyet aldım.

Şimdi sol ayağında sorun olanlar ötv muafiyetli otomatik vites araç alabiliyorlar.

Bu durumda ben bu ehliyetle "salt otomatik vites araç alabilir" raporu ile ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

Teşekkürker

Dostum ehliyetin 2002 yılına ait sanırım raporunda aynı tarihe ait olmalı eger oyleyse sanırım önce yeni bir rapor alman gerekiyor.Daha sonra ötv ve mtv muafiyetli araç alabilirsin.özel tertibatlı araç kullanır ibaresi onemli değil sanırım çünkü yeni yasada sol ayakta sorun olanlar için otm. vitesin özel tertibat olarak kabul edilecegi acıkca belirtilmiş.Yani mantıken ehliyetin gecerli olmalı.Sadece yeni arac alımı için yeni rapor gerekir diye düsünüyorum.

Elinde ve ayağında sorun olmayan engelli h sınıfı ehliyet alabilrmi acaba?

sorun olan uzuv'u yazarsanız daha net cevap bulabilirsiniz..

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip "salt otomatik vitese sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli iki nüsha halinde bir rapor alın. bU raporun biriyle ÖTV'siz araç alın, diğerini emniyete götürüp otomatik vites ibaresinin dosyanıza işletilmesi için verin...
Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz :)

Engeliniz nerenizde ? Ortopedik engelli olmanız gerekir.

Üst Alt