Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel bankada süresiz sağlık raporu ile süreli vergi indirimi ile emeklilik!?

esogelin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Eylül 2021 de Devlet hastanesinden süresiz yüzde 50 oranında engelli sağlık raporu aldım ancak vergi dairesi vergi indirimimi 1 yıl süreli olarak onayladı.23 yıllık çalışanım .Çalıştığım kurum emekli olabileceğimi ancak 1 yıl sonra tekrar rapor almam gerektiğini belirtti. sanırım1 yıl sonunda tekrar rapor alamazsam emekli maaşım kesilecek.

6ay sonra tekrar rapor alabiliyormuşum .tekrar sağlık raporu alıp yeniden vergi dairesine başvurup süresiz vergi indirimi almaya çalışıp ondan sonra emekliliğe başvurmak daha mı uygun olur. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.ÇOK KARARSIZ KALDIM .

bende raporumu 2 yıllık yenilediler vergi indirimi de 2 yıllık oldu diye üzülüyordum sizin örneğinize göre boşa üzülmüşüm ben de sürekli olarak yenileseydim demek ki ankaradan 2 yıllık ibi birşey gelecekti. bence de en mantıklısı süresiz için 6 ayı bekleyin tekrar raporu güncelleyip sürekli vergi indirimi ile emekli olun( bunu da kötü örnekleri mevcut burda yazan birkaç arkadaş süresiz de olsa sgk tarafından kontrole çağrılmış ) vergi indirmi için ben internetten başvuru yapıp aynı gün evrakları teslim ettim 15 günden az sürdü o şekilde başvuur yapın . lütfen burdan da sonucu yazın ki bize de bilgi olsun. ben de maliyeden sürekli vergi indirimi almadan emekli olmayı planlamıyorum. çekilir eziyet değil devlet hastanelerinde rapor işi hastaya , doktora , diğer bekleyen normal hastalara eziyet ....kolay gelsin ....

esogelin

Hangi kurumda çalışıyorsunuz? Daha doğrusu kamu mu özel sektör mü?

1998 den beyi aynı özel bankada çalışıyorum .kalça protez ameliyatı oldum sonradan bir engellilik durumum doğdu. Tek tarafımda protez var diğer tarafa da 2-3 seneye kadar protez yapılmak durumunda kalabilir dedi doktor.Ayrıca hiptiroidi ve meslek sebebiyle boyun fıtığım var.

esogelin şimdi kısaca şöyle anlatayım bende raporum süreliydi 2 yıl maliyeye gönderdim 2015 yılında ve vergi indirimi 2 yıl süreli çıktı genelde rapor ne ise onu onaylıyor maliye siz maliyeye itiraz ettiniz mi öncelikle onu bir araştırın bence zaten süresiz raporu almışsınız bende süre olduğu için dolayısıyla sgk 2 yıl sonra kontrol muayenesi ile emekli yaptı. 2 yıl sonra tekrar hastaneye sevk rapor yine 2 yıllık cıktı oran bu sefer artarak çıktı sgk yine emeklilğimi 2 yıl sonra kontrol muayenesi ile onayladı. sonra 2 yıl sonra tekrar hastane sevki rapor yine daha da artarak çıktı ama yine 2 yıllık tabi bu sefer sgk emekliliğimi süresiz e çevirdi şu an için kontrol muayanesi yok. ama buda bizim şansımız süresiz bile olsa her an tekrar isteyebilir sgk ama belki sizde şöyle olabilir sgk raporunuzu dikkate alıp süresiz verebilir emekliliği ben de çok terettütde kalmıştım başta ama bence hiç takılmayın emekli olmak istiyorsanız hemen başvurunuzu yapın. geçen ay da kardeşim için maliyeye başvurduk onunda duyma kaybı var süresiz rapor aynı şekilde onaylandı maliyeden bence sizin maliye kısmında bir sıkıntı olmuş öncelikle onu araştırın he baktınız olmuyor olun emekli zaten sgk sizi kontrol muayenesine gönderse 1 yıl sonra yine süresiz rapor alırsanız emekliliğinizde süresiz olur bence maliye kısmına takılmayın o kısım bizim için bir araç

Benim msjım neden siliniyor hep?
Sövmüyorum hakaret etmiyorum, bilmediğim için insan gibi soru soruyorum ne var bunda, ayıp ya engelliler sayfası sözde bide siz engel olun dimi

esogelin

Çalışmakta zorlanmıyorsanız 1 yılın sonunda aynı raporla vergi dairesine başvurup süresiz vergi indirimi isteyin. Ya da CİMER'e mesaj yazıp raporun sürekli olmasına karşı süreli vergi indirimi verilmiş olmasına itiraz edip, süresiz vergi indirimine dönüştürülmesini talep edin.

teşekkür ederim. Mesajınız içimi rahatlattı biraz.:)

1 yıl sonra aynı raporla başvuru yapabiliyormuyum vergi dairesine

esogelin

Ben de sizin gibi 1999 dan beri bir özel bankada çalışmakta iken, Temmuz 2021 de %49 sürekli olarak verilen Raporuma istinaden emekliliğe ayrıldım. Ancak benim raporumu da vergi dairesi 1 yıllık onayladı. 2-3 ay içinde yeniletmem gerekiyor.Bugün itibariyle Cimer e bildirimde bulunarak, 8 kişilik devlet hastanesi sağlık kurulunun süresiz olarak engel raporumu verdiğini, Aile ve Çalışma Bakanlığınca da bu karar geçerli görülerek tarafıma engelli kartı gönderildiğini, Merkez Sağlık kurulunun koyduğu 1 yıllik süreye itiraz ettiğimi ilettim. Nasil bir yanıt alırım bilemiyorum ama devletin farklı kurumlarının farklı kararlar alarak durumu yönetememesi, ayrıca bizlere çile çektirilmesine anlam veremiyorum. Size önerim şansınızı deneyip siz de Cimer e yazabilirsiniz..

Bende bu gün itibari ile Cimer e itiraz başvurumu yaptım.30 gün içinde cevap geliyormus sanırım.Bana gelen sonucuda buradan paylaşırım Selocan123 sizde sonusu paylaşırsanız sevinirim.

özel banka çalışanı engelli raporu ile emekli olduktan sonra vergi indirimi

merhaba ,

bir özel bankada 23 yıl çalıştıkdan sonra %50 ve süresiz raporumla ekim 2021 de emekli oldum .vergi dairesi sürekli raorumdaki vergi indirirmimi 1 yıl süreli onayladı.Bankamda bu sene benden tekrar rapor istiyor . Ben raporu bankaya göndereceğim sorduğumda kendilerinin tekrar gelir idaresi başkanlığına raporumu göndereceklerini söylüyorlar .bu arada yeni raporumu %42 olarak aldım .vergi dairesi kabul etmezse diye endişeleniyorum .Emeklilerde tekrar vergi indirimi başvurusu oluyormu. Konu ile ilgili bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

not:bu arada benim emekli olduğum kurum özel sandıkdan maaşlarımızı ödüyor devlet sandığına bağlı değiliz

özel bankada vergi indirimi ile emeklilik

merhaba ,

bir özel bankada 23 yıl çalıştıkdan sonra %50 ve süresiz raporumla ekim 2021 de emekli oldum .vergi dairesi sürekli raorumdaki vergi indirirmimi 1 yıl süreli onayladı.Bankamda bu sene benden tekrar rapor istiyor . Ben raporu bankaya göndereceğim sorduğumda kendilerinin tekrar gelir idaresi başkanlığına raporumu göndereceklerini söylüyorlar .bu arada yeni raporumu %42 olarak aldım .vergi dairesi kabul etmezse diye endişeleniyorum .Emeklilerde tekrar vergi indirimi başvurusu oluyormu. Konu ile ilgili bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.

not:bu arada benim emekli olduğum kurum özel sandıkdan maaşlarımızı ödüyor devlet sandığına bağlı değiliz

esogelin

Vergi indirimi süreli de olsa emeklilik süresiz olabilir. Sizde durum nedir? Yani sgk sizi emekli ederken kontrol şerhi koydu mu?

hayır ben emekli olurken banka vergi indirirmime süre konulduğu için tekrar rapor isteyeceğini söyledi.Biz maaşlarımızı bankanın sandığından alıyoruz yani SGK bize maaş ödemiyor .

benim gönderdiğim raporu ne yapacaklarını sorduğumda gelir idaresi başkanlığına göndereceklerini belirtti bankadaki yetkili

Üst Alt