Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz olarak 2018 yılında aldığım aracı nasıl satabilirim?

leaderboy

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2018 yılında ÖTV'siz araç aldım. yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Aracımı satmak istiyorum bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

5 yıl satamıyorsunuz eğer öncesinde satmak isteseniz ödemediğiniz ötvleri vererek satıyorsunuz diye biliyorum bende 2018de araç aldım ötvsiz araçta hak mahrumiyeti görünüyor sizinki de öyledir

Merhaba iki yolunuz var.
1 ötv yi ödeyerek satışını yaparsınız ve aracınızın tescil tarihinden itibaren 5 yılınız dolmadan ötv muafiyetli tekrar araç alamazsınız.
2 Engelli den engelliye sata bilirsiniz o zaman ötv yi ödemeden satışını yapa bilirsiniz ve gene aracınızın tescil tarihinden itibaren 5 yılınız dolmadan ötv muafiyetli tekrar araç alamazsınız.

denizin kızı teşekkür ederim bilgi için evet hak mahrumiyeti var aracımda .
cabbarehlinamus teşekkür ederim. artık her iki yoldan birini seçeceğiz. Engelliye olan satış işlemin süreci nasıl acaba ?

o konuyu vergi dairesi ile görüşmeniz gerekiyor.
Engelli birisi aynı fiyata sıfırı olan aracı kolay kolay almaz o seçeneginiz çok düşük bir ihtimal maalesef. leaderboy

Üst Alt