Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araçlar 5 yılı dolduğunda vergi dairesinden rehin kaldırma işlemi?

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
ÖTV siz aracın 5 yılı dolduğunda vergi dairesine rehin kaldırma nasıl yapılıyor ?.Hangi belgelerle müracat ediliyor ?.

Galeriye verilen noter onaylı aslı gibidir raporu kaç adet veriliyor.? Sürücü belgesinin fotokopisi noter onaylımı olacak ?.

Sağolun Bülent bey cevabınız için.Yanlız sorunun cevabını yaşıyarak öğrendim hallettim.Vergi dairesi ve emniyetten.Burda hiçbir arkadaşımız cevap vermedi illaki bu işlemleri yapmışlardır canları sağ olsun hepisinin.yine siz cevap verdiniz.

KÜREKÇİ nasıl hallettiniz tecrübelerinizi bizimle de paylaşırsanız bizde bilgi sahibi oluruz

Aracınızın 5 yılı dolduğunda rehin kaldırmada yapılacak işlemler.

Araç Nakil Vasıtalar Vergi dairesine ruhsatınızla gidip onların hazırladığı dilekçeği dolduruyorsunuz. Nufuz cüzdanı,ruhsat fotokopisiiyle beraber dilekçeği alıyorlar.Sistemden rehini kaldırıp Aracın hiçbir hak ve rehin olmadığına dair yazı veriliyor o yazıyla emniyete gidiyorsunuz trafik tescildende yazı alıyorsunuz.Bu işlemlerleden sonra aracı satbiliyorsunuz.

Vergi dairesine gittiğinizde eyer yeniden araç alacaksanız raporunuzu ve sürücü belgenizi göstererek araç alımında uygunmudur diye sorup onay alabilirsiniz.Daha garantili cevap alırsınız.

Vallahi Kürekçi kardeş 2012 yılında bende net bir bilgi bulamamıştım en sonunda iştakipçilere 1000 TL para verdim satışından Rehin kaldırmaya tüvtürk onayına kadar hepsini halletmişlerdi.

Teşekkürler yurtdışından almıştınız galiba aracı. Hayırlı uğurlu olsun tertibat söktürme işlemi de yağtınız mı aracanızda tertibat varmıydı acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bertoned

Teşekkür ederim
Aracı yurt içinden aldım sol ayak olduğu için tertibat yoktu.

Başka bir konu açmaya gerek olmadan güncel işlemler hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Merhaba benim de aracımın 5.yılı 2021 de bitti ama hiç bir işlem yapmadım satacağım zaman yaparız diye , yanlış mı yaptım acaba ?

Satacağınız zaman noterde kaldırıyorlar hemen. İlk önce rehin kaldırma işlemi yapıp, satış veriyorlar. Ben satarken böyle yaptım.

arkadaşlar benim sorm şu olacak, aracın rehin kaldırma işlemini yaptıktan sonra ötvindirimli yeni araç almak için elimdeki aracı satmam ya da devretmem zorunlu mu . ? 5 yılını dolduran aracımı üzerimden düşmem şart mı? bu şartlarda ötv inirimli araç alamaz mıyım ? üzerimde hiç araba olmaması şartı diye bir durum var mı?

araçta tertibat gözüküyorsa ilk önce TSE den tertibat kaldırma belgesi alıyosun sonra notere gidip şerh kaldırma yapıyosun sonra noter engelli araçtan normale ceviriyor sonra satış yapıyosun amaa ben dahil 2 3 engelli aracı olan arkadaşımda şöyle bir sorun çıktı noterde.. ruhsat üzerinde bulunan teker sayısı yok aks mesafesi yok yolcu sayısı gibi bilgilerde eksik bulundugu için noter çalışanı sistemde ilerleme yapamadı . noter çalışanı ikametgat adresimdeki emniyet trafik tescile mail attı .ruhsat üzerinde bulunan eksik bilgileri trafik tescilden düzeltip satış yapabildik

mayfe

Benim bildiğim aracın sizde kalmasında sakınca yok. Sadece MTV ödersin ama diğer sıfırdan araç almanda sakınca yok neticede sen ÖTV den muaf araç aldın önce onu sat sonra gel diye de bir madde filanda yok.

teşekkür ederim. daha önce sorun olmamıştı ancak opel bayisi önce elindeki aracı devretmen gerekiyor dedi. kimin ne konuda uzman olduğunu kestirmekte zor.

5 yılı biten aracı ,yeni araç almak için aracı normale cevirmen gerek satmana gerek yok ,

iyi günler. bir aracımız var abimin üzerine vasiside benim. 5 yıl doldu satmak istiyorum ama mahkeme kararı,bilir kişi,paranın bloke olması gibi durumlar oluyormuş. bunları hiç yapmadan direkt paramızı almanın bir yolu varmıdır.

Cidden bu araç rehin kaldırma işlemi hakkında net bilgisi olan arkadaşlar var mı? Neticede vergi dairesi adına notor tedbir koymakta aklımda olan konu ise vergi dairesinden kaldırılsın vs şeklinde bir yazı mı almak gerek? Yoksa noter tamam 5 yıllık zaman dolmuş deyip kendi kaldıra biliyor mu?

Engelliolmak
Satış yapacaksan NOTER yapıyor ben yaptım ama satmadan diyorsan rehin kaldırmaya gerek yok 2. araç alacaksan mtv den en son aldığın araçtan muaf olur diğer aracına mtv ödemeye başlarsın bunu vergi dairesinde yapabilirsin

aracı satın veya satmayın, notere gidin 5 yıl doldu satış rehinini kaldırmak istiyorum deyin. Ücretini ödeyerek kaldırtabilirsiniz.

Shadowmaster

Evet kesin net olan aracın beş yıllık zamanı dolması durumunda notere gidip üzerinde bulunan rehin kaldırılıyor. Başka da bir şere gerek yok. Misal vergi dairesine gidip gitmemek gibi.

Üst Alt