Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz aracın intikal işlemi için 4 ay beklemek ne sonuç doğurur?

GAMZEBASYİLMAZ57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Annem 07.08.2023 tarihinde vefat etti.Annemin üstüne sadece ötv muafiyetli araç var.Aracın beş yıl süresinin dolmasına 4 ay var.Annemin mirascıları olarak üç kişiyiz. Mirascılardan birimizin icralık borçlar olduğundan aracı üçümüzün üzerine ruhsat çıkarmak istemiyorum.Bu 4 ay süre bekledikten sonra intikal işlemini yapsam herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırmıyım.

GAMZEBASYİLMAZ57

Engelli raporu ile ÖTV indirimli araç satın alan kişinin vefat etmesi halinde aracın hakları mirasçılara düşecektir. Dolayısıyla mirasçıların tümü araç üzerinde hak sahibi olur. Fakat aracın kullanılması ve ileride satılması gibi bir talep bulunuyorsa aracın bir varisin üzerine kayıt edilebilmesi için diğer varislerin söz konusu varis lehine haklarından feragat ettiklerini bildirmeleri gerekir.

Araç, varislerden birinin üzerine geçtikten sonra ise beş yıl boyunca satılamaz, satılırsa ÖTV indirimi iptal olur, ödemenin yapılması gerekir. Bu beş senelik sürecin ardından ise aracın satışı söz konusu olabilir.

Öncelikle 4 ay dolmadan zaten o araçla ile ilgili bir satış söz konusu değil. İcralık borcu olan kardeşiniz araçla ilgili hakkından feragat etsin.

ötvsiz aracın intikal işlemi

Annemi bir ay önce kaybettik.Üzerine ötv muaf araç haricinde herhangi bir mal varlığı yok.Aracın 5 yılı 3 ay sonra doluyor Mirasçı olarak ben babam ve kardeşim görünüyoruz.Normal şartlarda ruhsat mirascıların üzerine üçümüzün üstüne geçince ötv ödenmiyor.Ancak kardeşimin borçları yüzünden icralık durumda.Arabanın üstüne haciz gelmesini istemiyorum.Dolayısıyla kardeşim reddi miras yapsa ben ve babamın adına tescil ettirme durumumuz oluyormu ve ötvden muaf oluyormuyuz.?

Üst Alt