Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanarak araç aldım. Aparat hakkında bir kaç soru..?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Merhaba ben yeni bir araç aldım,ötv den yaralanarak şimdi aparat takılacak ve aparatıda bir arkadaşdan aldım fren ve gaz bağlanacak o şekilde aparat ,faturası olmasımı lazım aparatın bu aparat işlemlerinde onaylatma proje ve tse ye onaylatma işleminde noter onayı olması lazım mı tasdikli mi olması lazım sıralama nasıl bayi pek bir şey bilmiyor.

sıralama önemli bilgim olursa olayları daha kolay çözeceğime inanıyorum bayi hallederiz diyorda hep fasa fiso iş uygulamaya gelince bir soralım ney diyor.sıralamayı tam bilirsem iyi olur.teşekkürler.

Aparatın araca montajı sonrası tescil ettirebilmeniz için projesinin çizilmesi gerekiyor. Trafik müşavirlerinin çalıştığı mühendislik büroları vardır. Proje için 100 - 120 tl + kdv civarı bir ücret alırlar.
Sonra araç muayeneye gidecek tescili yapılacak güle güle kullanacaksınız.

İşlemleri elden takip etmeye kalkmayın , aracı sıfır aldıysanız ( ki öyle anladım ) işlemlerin takibini bayi yapmalıdır. Sadece muayene için muayene harcını ödemeniz gerekiyor , bu arada araç bayideyken yanılmyorsam maliyeden biri gelip aracı görecek.

İyi Günlerde kullanın.

Sinan kardeş tse ye onaylatma işi de varmı ,araç muayeneye iki keremi gidecek yoksa anahtar teslim fiyatında muayene yokmu veya nasıl muayene parasını ben mi vereceğim,fatura işi nasıl olacak bilgisi olanlar .teşekkürler sinan kardeş.

araca ait aparat monte edilicek daha sonra makina müh odasına projesi çizdirilip TSE ye onaylattırılıcak TSE de aracı görmek istiyor orayada çekici ilemi götürürsünüz aracı kendinizmi götürürsünüz bilemiyorum daha sonra araç çekici ile muayeneye gidicek

yasar2456;

Benim aracıma takılacak aparatı Ford Almanya'dan getirtti. TSE olayından bana bahsetmediler , sadece proje çizimi ve muayene işini söylediler. Benim arabam Ford'un Türkiye'de ilk operasyonu oluyor , yani ilk kez bir otomotiv firması aparat uygulamasını kendisi yaparak müşteriye teslim edecekler. Onlar da bazı şeyleri yaparken öğreniyorlar ama süreç hakkında çalıştıkları trafik müşavirliği firması ile görüşerek bana ilerlemeleri bildiriyorlar. Takılacak aparat Almanya'dan getirtildiği için CE belgesine sahip , belki de o nedenle TSE şartı aranmamıştır.

Muayene parasını ve proje masrafını siz ödüyorsunuz.

Aracı teslim aldıktan sonra tüm süreci ayrıntısı ile yazarım.

Saygılar

Üst Alt