Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den muaf alınan aracın 5 yıl sonra satış işlemleri nasıldır?

emrett

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sevgili bilgililer benim aklıma takılan bir sorum var o da şudur: Ben bir engelli olarak 0 km bir araç alsam ötv indirimiyle daha sonra(5 yıl geçtikten sonra gerekliyse) bu aracı 2. el olarak satmak istediğimde sadece H sınıfı (engelli bireylere) ehliyeti olanlara mı satabilirim bu satışımda aldığım fiyata göre mi yoksa aracın piyasasına göre midir? Özel donanımı çıkarttırıp normal kişilere otomatik vitesli araç olarak satılabilir mi:confused::confused::confused: Ayrıca engelli biraylerin MTV (motorlu taşıtlar vergisi), sigorta ve kasko madraflarında yararlanabileceği kolaylıklar var mıdır:confused: Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum... (Engelim %40)

5 yıl dolduktan sonra istediğin kişiye piyasası ne ise aracının o fiyattan satabilirsin.
evet özel donanımı çıkarıp otomatik araba olarak satabilirsin
MTV ödemiyorsun ama sigorta ve kaskoda yapacak bişi yok

Hay Allah senden razı olsun ya aklıma takılıp duruyordu Engelli aracı olunca geç satılır diye malum benim hastalığım sürekli ilerliyo ve engel durumum da oranla artıyo hemen satamazsam iyi olmazdı.. Çok teşekkür ederim..:)

Beş yıl dolduktan sonra ıstedıgın kısıye satarsın vergı ödemeden alan kısıde aracı özurlu arac statusunden cıkararak normal arac olarak tescıl ettırecek(özel tertıbatı cıkaracak proje cızdırerek) senın tek yapman gereken besyıl sonunda noterden satmak gerısını alan kısı yapacak aracı satmadan bes yıl dolduktan sonra ıkıncı aracı ötv ındırımınden yararlanarak alabilirsın ancak budurumda ıkı aractan bırı ıcın mtv ödemen gerekır

Eyivallah bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum... Allah tüm engelli kardeşlerimle birlikte bize de 0km araba almayı nasip eylesin inşallah.

Teşekkürler...

Üst Alt