Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ödeyerek aldığım araç için MTV muafiyeti ve plaka sorunu?

kawasaki

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar

ötv sini ödeyerek binek 3000 cc bir sıfır araç alıyorum. h sınıfı eğliyetim var. ötv indiriminden yararlanamıyacağım. onu biliyorum.
öğrenmek istediğim, tescil ettirdikten sonra mtv vergisinden bu aracı muhaf edebiliyor muyum

birde eğer edebiliyorsam bu araca engelli plakası mı alacağım yoksa % 95 özürlü olduğum için engelli aracına cevirmeden el gazı taktırıp normal tescille vergiden düşürebilir miyim

bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum saygılar.

bildiğim kadarıyla özür derecen yüksek olduğu için o arabayı kanunlara göre sen kullanamassın vekil sürücün kullanabilir ayrıca ithal minübüslerde özel tertibatı olmak kaydıyla motor sınırı olmadan vergi ödemiyorsun türkiyede alacağın arabada bu sınır malesef 1600 cc yi geçemez vergisini ödersin çünkü benim rapora göre özür derecemde %92 ben 1500cc jeep alabildim kanunlar böyle diyor tabi bu olayı oturan boğa cevaplarsa daha sağlıklı olur

sanıyorum yazdığım soruları tam anlayamadınız ben zaten sizin bahsettiğiniz şeyleri biliyorum ayrıca bundan bir ay önce kendime ait yurt içinden 2. el almış olduğum 4400 cc bir aracım vardı h sınıfı eğliyetimle aracımı kendim kullanıyordum aracımda engelli ibareside vardı mtv vergisindende muhaf tı benim bahsettiğim yeni aracımı zaten cc si büyük olduğu için ötv ödeyerek alıyorum sadece benim merak ettiğim araç sıfır olduğu için mtv den gene düşürebilirmiyim düşürebiliyorsamda% 95 özürlü olduğum için aracı engelli aracı olarakmı tescil ettirmeliyim yada tertibat taktırıp normal olarak plakada engelli ibaresi olmadan normal şekilde tescil ettirip vergi dairesinden mtv vergisini düşürtebilirmiyim bunu merak ediyorum.

engelli arabası olarak kayıt ettirmediğin sürece mtv sinden düşemezsiniz ayrıca 2 tane engelli araç kayıtı yaptıramazsınız. 1 den fazla kayıt olmuyor. rapor derecesi ve h sınıfı ehliyet konusunda sorun yok sanırım. normalde arkadaşında dediği gibi o derecede bir engel için şöför tayinli olması gerekiyor. ama sanırım sizin durumunuz farklı. mtv içinde dediğim gibi 2 aracı birden mtv sinden muaf gösteremezsiniz. engelli aracı olarak kayıt ettirmediğiniz aracıda mtv sinden muaf ettiremezsiniz

MTV kanununda* da ilgili tebliğde de (21 seri nolu) motor hacmi zikredilmiyor. Konulan tek şart aracın sakat kişi üstüne tescilli olması: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ac-ozel-donanim-mtv-muafiyeti.html#post148223

Araç vergi avantajı ile alınmışsa veya vergiler ödenerek alınmış olsa dahi araçta donanım varsa, plakada damga olmak zorunda.

* "Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar"

çok teşekkür ederim bülent bey yine konuyu en iyi siz anlayıp en iyi ve net bir şekilde cevap vermişsiniz almam gereken cevabı aldım diğer arkadaşlarada yardımları için çok teşekkür ederim.

Ali bey, bu konu mevzuat açısından çok net olarak yukarıda aktardığım gibidir. Ama uygulamada vergi dairesi çalışanları mırın kırın edebilir. Yapılması gereken mevzuata dayanmak ve aksini söyleyen memurların da dayandıkları mevzuatı açıkamalarını istemektir.

Bu konuda bir deneyimi olan olursa, lütfen paylaşsın...

bülent bey anketinizde bodrumu sevdiğiniz yazıyor eğer bodruma yolunuz düşerse bodrum da kawasaki motosiklet bayisiyim işyerim hemen bodrum girişindedir. muhakkak beklerim saygılar.

Üst Alt