Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muhafiyeti ve B sınıfı ehliyeti H sınıfına nasıl çevirebilirim?

Konular
46
Reaksiyonlar
60
Merhaba arkadaşlar.

ben yaklaşık 15 ay önce aort koartasyonu ameliyatı sırasında iskemi gelişmesi nedeniyle T 10 seviyesinde omurilik felci oldum.
Ötv muafiyetinden yararlanmak için hastaneden % 93 oranında rapor aldım. ayrıca benim yaklaşık 7 yıl önce aldığım B sınıfın ehliyetim var .rapor için hastaneye geçen hafta başvurdum ve heyette doktorlar bana % 93 oranında rapor vereceğiz dediler. ancak daha heyet raporu temize yani resmi yazıya dökülmedi. bu hafta içi yazılacak.
ÖTV muafiyetinden yararlanmak için bu rapora herhangi bir ibare eklemek gerekli mi? rapor yazılmadan öğrenmek ve varsa böyle bir ibare eklettirmek istiyorum.
hastaneye gidip gelmek çok zor oluyor çünkü.
ve bu raporla aldığım aracı sadece ben mi kullanabiliyorum?eşim, babam, kardeşim kullanamaz mı?

ayrıca 7 yıl önce aldığım B sınıfı ehliyeti H sınıfına nasıl çevirebilirim?
H sınıfı ehliyet alabilmek için hastalığımın üzerinden belli bir süre geçmeli mi?
ben B sınıfı ehliyetim ile arabayı almak için bayiye gidebilir miyim? yani ehliyet fotokopisi filan istiyorlar mı?

son sorum ben honda civic marka araç almak istiyorum.aracın fiyatına 42.100 tl dediler.bu muafiyet sonucunda araç bana kaça geliyor?

öncelikle heyet raporuna H SINIFI EHLİYET ALABİLİR,ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR ibarelerini mutlaka yazdır daha sonra bir sürücü kursuna gidiyorsun raporunla B sınıfı ehliyetini H sınıfına çevirbilmek için sürücü kursuna kayıt yaptırman şart,sadece direksiyon sınavına girersin H sınıfı ehliyetini alırsın.
bunlar yerine getirdikten sonra her hangi bir bayiiye gidersin raporunu ve H sınıfı ehliyetini ibraz edersin ÖTV DEN muaf olursun ve aracı %37 ve bayinin indirimleri ile alabilirsin.
dediğin araç için %37 ötvyi düş fiyattan ve bayileri ara fiyat al...
geçmiş olsun

ok cevabın için tşk ederim. peki aracı benden başka kimler kullanabilir?

Vergi istisnası ile satın alınan aracı araç sahibinden başka hiç kimse kullanamaz.

ötv den faydalanmak için hem h ehliyeti alabilir heyet raporu hem de özel tertibatlı araba kullanabilir heyet raporu alman gerek.+ alacağın araba motoru 1.6 lt'yi geçmeyecek.

yaw arkadaşlar benim aklım karıştı.arabayı alacağım bayi ile sorun yaşıyorum.bana diyorki eğer % 93 oranında rapor alırsan bu aracı sen kullanamazsın.sadece kan bağı bulunan 3 akraban kullanabilir diyor.benim raporumda h sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ama hala bana inat ediyor sen kullanamazsın diye.hatta bu bayinin bu şekilde trafik işlerini yürüten bir elemanı var ve o da diyor sen kullanamazsın diye.ben anlamadım bu işi.lütfen bana yardımcı olurmusunuz?

cevap

breezy'ye cevap
doğru söylüyorlar;%90 üzeri öürlüler kendi araçlarını kullanamazlar,sadece teyin edecekleri 3 kişi kullanabilir,,,

42000/1.37=30.656 tl ye gelir.

hayır arkadaşım sen önce ehliyeti hallet sonra da aracını kullanabildiğin özel tertibatı yaptırarak al o bayilerin yasadan haberi yok yalnız bu şekilde aldığın aracı senden başkası kullanamaz

42000/1.37=30.650-bandrol parası+tertibat parası falan

yalnız birkaç bayiden fiyat al indirim iste bazi bayiler zaten bir sürü indirim alıyorsunuz diye tavır yapmıyor mu?çok sinirleniyorum sanki cebinden veriyor:mad:

Üst Alt