Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli ikinci araç alırken birinci aracın devir işlemleri..?

abdullahabd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle selamlar...

2005 yılında ötv sini ödeyerek özel tertibatlı araç aldım. 4 yıldır mtv muafiyetinden yararlanarak aracımı kullanmaktayım. ötv muafiyetli yeni bir araç almak istiyorum. 2005 yılında aldığım aracı galeriye satmayı düşünüyorum. araç satış işlemi ne şekilde olmalıdır?
bu konuda bigilenmek istiyorum. şimdiden ilginize ve bilginize teşekkürler...

Her şeyden önce, halen üzerinizde ÖTV muafiyetli araç bulunmadığı için varolan aracınızı satmadan ötv muafiyetiyle yeni bir araç alabilirsiniz. Varolan aracınız için MTV muafiyetinden yararlanıyor olmanız buna mani değil. Hatta, ötv ödeyerek alınan 10 tane aracınız olsa, onunun da mtv'den muaf olmasını engelleyen hiç bir yasal düzenleme de bulunmuyor.

Varolan aracınızın satışına gelince. Araçta bulunan özel donanımı makine mühendisine proje çizdirip çıkarttıracaksınız. Sonra aracı o şekilde tescil ettirip plakayı değiştirecek ve ruhsatı yenileyeceksiniz. Sonra kime isterseniz satacaksınız...

mtv ne olacak

ilginize teşekkürler bülent bey.
belirttiğiniz işlemleri ( Varolan aracınızın satışına gelince. Araçta bulunan özel donanımı makine mühendisine proje çizdirip çıkarttıracaksınız. Sonra aracı o şekilde tescil ettirip plakayı değiştirecek ve ruhsatı yenileyeceksiniz. Sonra kime isterseniz satacaksınız... ) yaptırınca mtv ne olacak. temmuz pulunu yaptırmam da gerkiyor mu acaba? sonuçta araç özel tertibattan çıkmış olacak. bülent bey, ayrıntılı bilgi paylaşımınız için teşekkürler...

Araç sakat statüsünden çıktığında önündeki dönemlerde MTV'si ödenmek zorunda.

Üst Alt