Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç alımında vasi kararı istenmesi..?

Nhhp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, %99 bedensel engelli babam üzerinde araç almak istiyoruz. Bayiye engelli raporunu gönderdim sorgulamaları için ve benden vasi kararı istediler. Raporu biraz inceledim "Zihinsel, Ruhsal davranışsal bozukluk" kısmında "Mental Özürlülük(Hafif) %25" yazıyor. Alt taraftaki kutucuklarda da "Zihinsel" kısmında X işareti ile işaretlenmiş. İnternette araştırdım vasi kararı zihinsel engelliler için isteniyormuş. Babamın hiçbir zihinsel problemi bulunmuyor aksine göz takip sistemiyle bilgisayar bile kullanabiliyor. Sormak istediğim 2 soru var.
1- Biz rapor için tekrar hastaneye götürsek zihinsel engelli kısmı rapordan kaldırılabilir mi?
2- Zihinsel engelli ibaresini kaldırtsak vasi kararı gene de istenir mi? Yoksa vekaletname ile halledebilir miyiz?

Vasi kararı çıkarmak çok uzun bir süreç gördüğüm kadarıyla.

Üst Alt