Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araç alımında bakım maaşının kesilmesinden tedirginiz..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Öncelikle Herkese merhabalar @[/FONT]Kalem

[FONT=sans-serif]Biz Babannem Halamla Beraber 3 Kişi Yaşıyoruz. Babannem emekli Ben burda üniversite okuyorum,halam görme engelli olduğu için, babannem bakım aylığı alıyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]5 yıl evvel bir kuzenim halamın adına ötv indirimli araç aldı, bende burda babannemle halamla birlikteyken 5000 tl lik bir araç kullanıyorduk. bu sene 5 yılı dolunca babamla amcam bize destek olup araç almaya karar verdik bu sefer bize ait olacak şekilde,halamın adına kredi çekip babam kefil olacak şekilde aracı alacağız yalnız bakım aylığı kesilirmi diye korktuk. almak istediğimiz araç 140 binlira ve sonuçta pahalı bir araç ötv muaf olduğu için biliyorsunuz araç fiyatı yükseldikçe indirimi artıyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]ayrıca yeni düzenleme ile de sınırlandırma getirilmeden böyle bir imkandan yararlanalım istedik ben çoğu insanın aksine engelli insanların ve ailelerinin lüks araba almalarına karşı bir insan değilim.engellilerinin haklarını suistimal edilmemesi şartıyla tabi [/FONT]

[FONT=sans-serif]o yüzden bikaç defa il sosyal hizmetler müdürlüğüne gittim. ilk gittiğimde araç 200 binliralık dahi olsa bize ruhsatı getirin kaydınızı yapalım kesilmez dediler. sonra tekrar gittim tabi orada da bana önce bir bayan kesileceğini pahalı bir araç asla alamayıcağımızı ancak 30-40 bin liralık bir araç alabileceğimizi söyledi ondan sonra aynı yerde çalışan başka bir arkadaş heyete sorduğunu hiç araba yüzünden maaş kesmediklerini alırsak eğer kesilmeyeceğini söylediler. [/FONT]

[FONT=sans-serif]şimdi benim içime halen sinmedi burdaki yorumlarda hep farklı farklı ayrıca ben hukuk okuyorum ve bu konuya ait sirkülerlerde veya yönetmeliklerde de bununla alakalı bir şey bulamadım şimdi biz geçen hafta kuzenime aracını halamın üstünden devrini yaptık noterde satış sözleşmesiyle orda da bir bedele satıldı onuda mı bildirmeliyiz. kuzenim 5 yıl boyuunca hiçbir yere bildirim yapmamış aracı ama bakım aylığı kesilmemiş bende mi öyle yapmalıyım. yoksa aracı alıp ruhsatı il sosyal hizmetlere bildirirsem mi kesilmez. lütfen bana yardım edin?[/FONT]

öncelikle slm olsun ben 12 milyarlık fıat doblo aracımı 4 yıl kullandım sosyal hizmetlerede bilirdim maaş kesilmedi ama bu aracımı satıp 25 milyara yeni fiat doblo aldım sosyal hizmetlere bildirdim maaşım kesildi aracı geri sattım mecburen şu anda araçda yok maaşda yok araçların ikisinide 2. el olarak aldım sattım siz 140 milyarlık bir araçdan bahsediyorsunuz mantiken benimki kesildigine göre sizinkide kesile bilir. bildirmeden alırsanızda eve incelemeye geldiklerinde istenen belgelerde yine aracınız oldugu çıkacak daha büyük sıkıntılara sebep ola bilir

Mrb annem için evde bakım maaşı alıyorum. ÖTV den muaf değilde kendi adıma araba alsam evde bakım maaşı kesilir mi?

140 000 lik bir araci 87.500 tl den asagi alamazsiniz rayic bedelin 120 de biri gelirinize eklenir buda 729 lira yapar. bir bakim maaş i+emekli maasi +729 lira /3 siniri gecersiniz.

Tam bir yılan hikayesi. İstanbul sağlık Müdürlüğü 'ne gittim.Sağlık bakanımız Kemal bey ile görüşmek istedim sekreterine takıldım.ilgili şube müdürü ve engelli bakım departmanındaki sözüm ona ilgili bayan ile konuştum,hiç bir soruma cevap veremediler. Kimisi internetten araştırın dedi.olmamalı-sanmıyorum- belki gibi savan cevaplar verdiler. Ve bir dilekçe yazın kayıt evrağa bırakın dediler bıraktım dilekçemi 1 ay oldu cevap Yok. ALLAH KERİM bir ülkedeyiz

aynı sprunları bende yaşadım hiç kimse net bi bilgi vermiyor kiminin maaşı kesiliyor kiminin kesilmiyor aynı durumda olmalarına rağmen çok karmaşık bir düzen benim kuzenim 5 yıl bindi halamın hakkıyla sıfır arabayı hiçbiyerede bildirmedi iki gün önce de sattık aracı ona kendi üstüne alması için bakım maaşında bi etkisi olmadı. ama şimdi ben hem o aracı satınca noterde görünen bedeli( ki gerçekte almadık ) hemde yeni alacağımız aracı gösterip bakım aylığını keserler diye korkuyorum. 3 defa gittim bimere yazdım hayırlısı sağlıklı bir cevap alırsak iyi olur

aynı problem bendede var evde hıc gelır yok sadece bakım ucreti alıyoruz otvsiz 70 000 lik araç bağısı yapıcak teyzem ama aylık kesılırmı emın degılız herkes farklı bırsey soyluyor bu konuda belli prosedür yok sanırım heyetekilerin durumuna baglı ama alan cok ınsan var bu sekılde

Selamünaleyküm aynı durum bende de var ilgili birime gidiyorsun cevap vermiyor

Üst Alt