Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetiyle aldığım aracı ÖTV'sini ödeyerek satmam gerek. ÖTV oranı..?

merkur12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar size bir şey sorucaktım, vaktiniz varsa eğer:

kardeşim %90 engelli raporu olduğu için onun üzerine ötv ödemeden bir araç aldı.m fakat, 6 ay sonra maddi bir problem nedeniyle satmam gerek. Ben aracı aldığımda ötv oranı %27 idi, ama şimdi, %37 oldu, aracı normal birine satmam için benim öncelikle ötv yi ödemem gerekiyor.
Peki ötv yi aracın faturasında yazan ötv matrahı üzerinden hesaplarken şu anki %37 oran üzerinden mi yoksa aldığım zamanki geçerli olan %27 üzerinden mi hesaplayıp yatırmam gerekiyor?

Bir de henüz vergi dairesine bildirim yapmadığımdan mtv de borç olarak gözüktü satış için bunu da ödemem gerekir mi acaba? ilginiz için teşekkür ederim...

ötv siz aracın satışında faturanızdaki değer üzeirnden satmak istediğiniz andaki geçerli oran üzerinden ötv ödemek zorundasınız. mtv için şu an muafiyetiniz devam ediyor sicil servisine müracaat ederek mtv den düşürün sonra zaten araç elinizden çıkmış olacak

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, bu durumda ben önce ötv yi ödemeliyim, zira ülkemizdeki engellilerin ekonomik durumları belli, aracı engelli birine satmak zor olacağından engelli olmayan birine satmam gerekecek... (Ayrıca bence kanunda ötv nin şu anki oranında hesaplanması da ayrı bir haksızlık!)

Aracı aldığınız zamanki fiyat üzerinden bugün yürürlükte olan ÖTV oranı üzerinden verigilendirme yapılacak. Teorik olarak vergiyi alıcı ödeyecek...

Üst Alt