Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti ile alınan aracı sol bacağından sakatlığı olan biri satın alabilir mi?

pluton...

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben sol bacağından özürlüyüm. malum otomatik vites alamıyoruz ötv muafiyetli. Arkadaşımda özürlü ve otomatik vites aracı ötv muafiyetli alabiliyor. Arkadaşımın kendi üstüne aldığı ötv muafiyetli 0 km. aracını plakasını ve diğer resmi işlemlerini bitirdikten sonra hemen akabinde aynı aracı ben üzerime alabilir miyim.
Her ne kadar 0 km. olsada araç 2. ele satışı olacağı için aracın ötv si ne olabilir tarafımdan ödenecek mi yoksa 5 sene şartı benim içinde işleyecek mi.
Aracı ötv ve mtv si muaf olarak kullanabilecek miyim ?

Eğer senin "elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır" ibareli bir raporun ve buna uygun ibareli H sınıfı ehliyetin varsa, evet, o aracı satın alabilirsin vergi ödemeden. Araç ilk iktisabından (yani satın alacağın kişi aracı 0 km olarak vergiden muaf olarak satın aldığı tarihten itibaren) 5 sene sonra vergiden düşer. O zaman vergisiz şekilde satılabilir herkese...

Ama bu ibareli rapor yoksa, sol ayağından sakatlığın olduğu için sadece "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli raporun ve H sınıfı ehliyetin varsa, bu durumda vergi muafiyeti ile satın alınan aracı senin üstüne alman veya kullanman söz konusu olamaz.

Oturanboğa ehliyetimde herhangi bir ibare yok Bursa'daki Devlet Hastanesindende özel donanımlı araç kullanabilir raporu alabilirim.Ancak sol bacağımdan özürlü olduğum için Maliyede bir problem çıkarmı yada şöyle sorayım 2.el araç alırkende aynı 0 km.araç alır gibi bir prosedür işliyormu.Sonuçta aracın ötv borcu var yolumuz Ötv masasından yine geçecekmi.Eğer otomatik vitesli aracı sorunsuz bir şekilde üzerime alabilirsem sol bacağından özürlü insanların otomatik vites aracı alabilmeleri için bir seçenek olacak.

Oturanboğa benimde düz vitesli bir aracım var üzerinde donanımı olan olan.Benim dikkati çekmek istediğim konu sol bacağından engeli olanlar otomatik vitesli aracı ÖTV muafiyetli alamıyorlar biliyorsun.Bu şekilde 0 km.otomatik vitesli bir aracı sağ bacağından engelli bir arkadaşıma aldırıp hemen akabinde aracı ondan tekrar yasal prosedürü kullanarak geri almak.Bu şekilde kabul görürse sol bacağından engelli biri olarak hem otomatik hem 0 km. hemde Ötv muafiyetinden yararlanmış olabilirim.Böylece bu saçma yasadan bir nebze olsun kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum.

:)
Sol ayağından sakatlığı olup vergi muafiyetli araç alan kişiler var. Yukarıda bağlantısını verdiğim yerde yazan Mehmet mesela.

Hayır, sen salat otomatik vitesli araç kullanır rrapora ve ehliyete sahipsen, vergi muafiyetli araç alamazsın. Ne bayiiden ne de vergi muafiyetli olarak aldığı aracını satmak isteyen birinden...

Üst Alt