Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti için rapor alırsam emekliliğim etkilenir mi?

Hakanburakdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAM ARKADAŞLAR 2020 YILINDA (kalp yüzdesi 30 ayagımdakı hareket kısıtlılıgı yüzdesi 15 oranı ile toplam 41 oranla ENGELLİ emeklisi oldum ötv muafiyeti için raporu almak istiyorum raporu yenilediğim zaman oran düşerse emeklilik hakkım elimden alınır mı

ÖTV muafiyeti diye bir rapor yok tekrar engelli heyetine gireceksiniz eğer oranınız 40 ın altına düşerse emekliliğiniz iptal olur.

Hakanburakdemir

Her ne amaçla olursa olsun alınan düşük oranlı rapor emeklilik için SGK'nın kontrol mekanizmasını tetikler ve sgk tarafından yeniden hastaneye sevk edilmenize neden olur. O sevk sonrası oran düşük olursa da emeklilik iptal olur. Aman!

@OturanBoğa Bülent bey selamlar, 2015 de H sınıfı ehliyet için ücret ödeyerek sol düşük ayak tan %38 rapor (süresiz) ile ötv muaf araç aldım sonrasında alan memmur bana tük 40 olsaydı en azından bazı hakların olur dedi. Bende yeniden bu sefer engelli raporu için ücret ödemeden başvurdum % 19 çıktı :) İtiraz ettim hakem hastanede %40(süresiz) aldım ama sadece emlak vergisi, su,internet, telefon ve ulaşım kartı aldım o rapor ile indirimli olarak ayrıca süresiz kimlik kartımda mevcut .
Şimdi yeni araç alabilmek için yenileme süresi uzatıldı sanırım ama genede H geçerli olmuyor dimi ?
Ehliyeti H den B ye yeni kodlu tip e çevirmek için korkuyorum forumda ne kadar engel koyduklarını yazmış arkadaşlar. Tekrar hastaneye gidicem çıkan oran daha düşük çıkarsa, %40 önceki aldığım rapor u geçersiz kılar mı ?

Yeni rapor eski raporu geçersiz kılar rapor yönetmeliğinde açık ve net yazıyor

Emekliyseniz ve orandan emin değilseniz ÖTV siz araç işine girmeyin rapor düşerse maaş kesin kesiliyor...

Düşük ayaktan bildiğim kadarıyla %40 verilmiyor çok dikkatli olun

Araç için yan hakları tehlikeye atmayın

Ehliyet kod uygulamanızda sorun olmaz size sol ayaktan ötürü 78 ve 10.02 otomatik vites kodları verilecek diğer kodlar kısıt kodları olur ambulans,ticari araç,motor kullanamaz kodları olur...
Araç ve ehliyet almada sorun yaşamazsın ama oran kısmında kesin sorun yaşarsın bunu doktorlara sormadan iş yapma dikkatli olun...

ÖTV Muafiyetli araç alabilmen için rapor yetersiz

Engelli B kodlu ehliyet(aile hekimi+devlet hast+ Sevk ile il sağlık kurumu sırayla başvurcaksınız.)kodlu ehliyet raporu

Sonraki aşama Engelli Raporu
Rapor başvuru Nedeni;ÖTV Muafiyet talebi ve bu raporun açıklama kısmında mutlaka SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.

İfadesi yazılmak zorunda...

2 aşamanız var bu kadar

@marto1 Teşekkür ederim tamda düşündüğüm gibi olaylar karışık :( aşağı tükür sakal yukarı tükür bıyık olayı bilemedim walla nasıl ilerleyeceğimi.

Ek fikir vereyim kardeşim illa araç alıcam benim için elzem diyorsan yöntem şu bu yorumu okuyan herkes yapabilir ben bugüne kadar çıkardığım 5 raporda bu yolu denedim başarılı oldum sana oran verecek doktoru bul elinde %40 ve üzeri raporun varsa (eçoğu doktor eski rapora göre rapor veririr bu durumu kullanabilirsiniz) arastır eski raporu göster durumunu anlat insaflıysa söyler insafsız ise başka hast doktorlarına ulaş ben böyle yol alıyorum...Doktorların özellikle heyet doktorların oran veren kişiler bir kısmı haysiyetsiz tiplerdir....Babasının dükkanı gibi görür kendilerini kral zanneder haaa içlerinde şerefli namuslu düzgün engelli dostu doktorlarda var o sebeple düzgünce iletişim kurup durumunuzu derdinizi iyi anlatınn ki seni anlayabilsin...

Bir de süre koyan engelli kurul büro memurları var söyleyin onlara bana süre vermeyin hastalığım,sakatlığım kronik deyin 2-3-5 yıl veriyor şerefsizler adamın kolu bacağı yok kızıyorum böyle olunca bu adamın kolu bacağı çiçek değil mk 3 yıl sonra mı açıcak çiçek mi süre ne Allah aşkına şaka gibiyiz...siyasi moronlara bunu anlatmaktan bıktım usandım

Eywallah çok teşekkür ederim. aynen rapor ile gidip ilerleyen günlerde deneyim şansımı bakalım nolacak.

Üst Alt