Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV istisnasından yararlanıp dizel araç alınabilir mi?

Akrep6153

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi ÖTV istisnasından yararlanıp binek araç almak istiyoruz.Sanırım bu yeni yasadada 1.6 ile 2.0 arasındaki araçlarda %60 ötv indirimi oluyormuş.Fakat yazıda dizel ve yarıdizel motorlar hariç diyor,kafama takıldı alacağımız araçda dizeldi.Yani şimdi dizel araç alamıyacakmıyız?

87.03: Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar ( 87.02 pozisyonuna girenler hariç) (steyşın vagonlar ve yarış arabaları dahil)
[Yalnız binek otomobilleri, steyşın vagonlar, yarış arabaları, arazi taşıtları vb., (Para arabaları dahil), motorlu karavanlar, elektrik, gaz, güneş enerjili vb. motorlu taşıtlar.] [Ambulanslar, mahkum taşımaya mahsus arabalar, cenaze arabaları, itfaiye öncü arabaları gibi özel amaçla yapılmış motorlu taşıtlar, özellikle kar üzerinde hareket etmek için dizayn edilmiş sıkıştırma ateşlemeli içten yanmalı pistonlu motorlu olanlar (dizel veya yarı dizel) veya kıvılcım ateşlemeli içten yanmalı pistonlu motorlu taşıtlar, diğerleri (Golf arabaları vb. taşıtlar) hariç]
-Yük taşımasında kullanılıp azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan ve yolcu taşıma kapasitesi (Yolcu taşıma kapasitesi sürücü dâhil toplam yolcu sayısının 70 kilogramla çarpılması suretiyle hesaplanır. Bu hesaplamada koltuk olmasa dahi, koltuk montajı için bulunan sabit tertibatlar da koltuk olarak dikkate alınır) istiap haddinin (bir aracın güvenle taşıyabileceği sürücü ve yolcu dâhil toplam yük ağırlığı) % 50'sinin altında olan motorlu araçlardan (bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler, binek otomobilleri, steyşın vagonlar, yarış arabaları, arazi taşıtları hariç)
İstiap haddi 850 kilogramı geçmeyip motor silindir hacmi 2000 cm³�ün altında olanlar: %10
İstiap haddi 850 kilogramı geçip motor silindir hacmi 2800 cm³�ün altında olanlar: %10
Motor silindir hacmi 3200 cm³'ü geçmeyen sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlar: %10
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler: %37
Motor silindir hacmi 1600cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler: %60
Motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler: %84

ötv indirimli araç bizde aldık.hem de dizel.hiç bir sorun çıkmadı.motor 1.5 binek aracı.

ötv indirimli 01.08.2010 da araç aldım hyundai i30 cw 1600 cc 115 beygir dizel binek aracı kendim kullanıyorum aparatlı bilgine.???

Peki bu 1.6 ile 2.0 motor arası araçlarda %60 ÖTV indirimi olduğu yazıyor,onun hakkında bir bilgisi olan varmı acaba?Birde düşündüğümüz araç 8+1 binek minibüs ticari değil!Ayrıca %90 özürlü 7 yaşındaki kızımızın adına alacağız.Dediğim gibi %60 Ötv indirimi hakkındada bilgilendirirseniz sevinirim...

bayilerdeki satış elemanları bu işi iyi bilir.konuşun .ötv indiminde hukuk dışı birşey yapamazlar.fiyat ve pazarlık konusunda uyanık olun.bizde 13 yaşındaki kızım adına aldık

peki bu hakim kararı felan gerekliymiş siz mahkemeye başvurdunuzmu çünkü bazılar başvurmadanda direk alabiliyorlar o durumu pek anlamış değilim...

hayır ya.onun velisi sensin.yetişkin olsaydı evet.noterden muvafakatname çıkartıyorsun o kadar.zaten araç aldığın yerdeki danışmanlar size yol gösteriyor.onlar bu işi biliyor.

Anladım bide şu %60 olayını bir çözebilsem çok iyi olucak :eek:

on
u bilemiycem.biz yüzde 37 ötv ödemedik.tabi aracın motor hacmi büyüdükçe vergisi de büyüyor.araç almaya gidince önce bu özel durumdan dolayı araç alacağınızı söylemeyin.fiyatı öğrenip pazarlığı yapın sonra bu durumu açın.

1.6 üstü alamazsın diye biliyorum yeni kanuna göre , bezinli dizel fark etmez geçenlerde mercedes bayisine sorduk 1.6 üstü ticariye giriyo dedi mesela vito , viano olmuyo..

yok alcağımız araç binek diye geçiyor 1.9 renault trafic passenger modeli 1.9 motor olduğu içinde %60 ÖTV, 50 bin liralık araba yanlış hesaplamadıysam 25 küsüre geliyor...

Peki yukarıdaki yazıda %60 oranı neyi kasdediyor?

87.03: Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar

Motor silindir hacmi 1600cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler: %60

Tmmdır anladım teşekkür ederim ;););) sizin açtığınız konuda sadece ötv oranları yazıyormuş engellilerin kaç motora kadar alabileceği ayrı bir kanunmuş.

Peki bu yurtdışından araç neden getirtemiyoruz acaba çoğu kişi getiriyor diye biliyorum?

%90 zihinsel özürlü 7 yaşındaki kızımızın adına getirebiliyormuyuz?

Üst Alt