Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli aracımı satarken ödemediğim indirimi tekrar ödeyecek miyim?

aylina

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2007 ağustos ayında ÖTV indirimli araç aldım. ruhsatta ötv ödenmeden araç satılamaz yazıyor. ama arkadaşlar kanun değişti satış yapabilirsin diyorlar. bu konuda bilgisi olan var mı

Ancak 5 yılın sonunda satabilirsin.

Eğer aracı engelli birine satarsanız ötv ödenmeden satılabilir yalnız araç sattığınız kişiden engelsiz birine dahi satılacak olursa ötv ödenmesinden siz sorumlu olursunuz.

tamam 5 yıl sonra satabileceğimi biliyorum ama ötv geri ödemesi kaldırıldı diye duymuştm

Maalesef,yasa eski şekilde devam etmekte.

• Aracı vergi muafiyetiyle satın aldığınız tarihten itibaren 5 yıl geçtiğinde aracınız vergiden düşecek. O zaman aracı her kime isterseniz hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz.
  • 5 yıldan önce vergi muafiyetli araç satın alma hakkı olmayan birine satarsanız, başta ödemediğiniz ÖTV'yi ödersiniz.
  • 5 yıldan önce vergi muafiyetli araç satın alma hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. Ama (1997'den) 5 yıl geçmeden yeniden vergi indirimli araç satın alamazsınız.

ama daha önce öyle değildi 5 yıl sonundada satsak ötv ödüyorduk teşekkürler oturan boğa en doğru cevapları senden alıyorum kanunlara son derece vakıfsın

Üst Alt