Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç almak için e-Rapor olması şart denildi!?

Ozyxyz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
2015 yılında ötv indirimi için rapor almıştım %60 oranında bedensel özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli 2017 senesinde bir araç aldım süreçte raporum bir sıkıntı çıkarmamıştı
Ancak bugün araç almak için bayiye başvurduğumda Rapor E-Devlet ve E-Nabız üzerinden görünmüyorsa vergi dairesi onaylamaz denildi yani eski raporum şu an bir işe yaramıyor mu gerçekten kafayı yemek üzereyim aynı süreci baştan mı yaşayacağım?

Merhaba , bir kaç bayiye sorun hocam onlar soruyorlar önden ona göre size cvp verirler

Hocam peki olumsuz cevap verirlerse süreç ne olur?
Çünkü eski raporumla hem ehliyet hem araba almıştım yeni rapor alırsam ehliyetimi nasıl yenileyeceğim? Kafam çok karıştı

Aynı sorunu bende yaşadım bana tek seçenek sundular ya yeni rapor alacaksın yada araç alamazsın bende yeni rapor alırım dedim ve vergi dairesi beni istediğim hastaneye sevk etti heyete girdiğimde ortopedi doktoru direk komisyon raporunu sordu ki vardı bende onu verince tmm dedi yeni rapor çıkınca aldım aracı maalesef vergi daireleri sorun çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar bunu maliye istiyor

Peki hocam vergi dairesi nasıl kurula yönlendirdi böyle yetkilerinin olduğunu bilmiyordum yoksa direkt hastaneye başvurup ÖTV indirimli rapor almak istediğinizi mi beyan ettiniz?

Bu arada komisyon raporum mevcut ve kısıtlama kodlu ehliyetim var

Ozyxyz

Kurula değil tekrar engelli raporu almak için hastaneye sevk etti eğer sende sevk istersen onlar seni sevk ediyor yetkileri var sevk almazsan kendin randevu almak için uğraşırsın sevk olursan hastane hemen işleme alıyor ÖTV için gireceksin ama mevcut engelli raporundaki tüm hastalıklardan gireceksin ama ÖTV indirimi istediğini de kayıt yaptırırken mutlaka söyle onun için üret ödemen gerekiyor yani tekrar engelli raporu alacaksın durum bu KOMİSYON raporun mutlaka heyete girerken yanında olsun ortopedici soruyor

Mümin Çelik
Hocam randevu buldum aldım ama hastanede ne kadar zaman harcadınız 7 bölüme muayene olma kurul günü derken ortalama ne kadar süre sürdü E-Devlete düşmesi raporunuzun?

Ozyxyz yeğenbey vergi dairesinde ötv birimi var, mevcut raporu götürüp kesin bilgi alıp ona göre hareket edin derim, yok yeni rapor isterlerse mevcut raporunuzun alındığı hastanenin sağlık kurulu birimine gidip mevcut raporu sisteme işleyebiliyorlar mı onu sorarsın onlar da yok derse yeni rapor için beştepe murat erdi eker devlet hastanesini tavsiye ederim ..

jonjon

Hocam teşekkür ederim cevabınız için
Benim gibi yeniden uğraşacak arkadaşlar için topladığım bilgiyi paylaşayım çünkü Yeğenbey vergi dairesi büyük ihtimalle raporu saymayacak çünkü yeni bir ibare gerekiyormuş tertibatla ilgili o ibare şöyle;

‘Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir’

Eski raporumda tertibatla ilgili hiç bir ibare yok tabi pazartesi gidip görüşeceğim yine burayada bilgilendirme yaparım yüksek ihtimal bu ibareli E-Devlette gözüken barkodlu E-Rapor isteyecekler

Ozyxyz

Doktorları 2 günde bitirdim çünkü heyet doktorları öğlene kadar çalışıyorlar. Bitince 20 gün sonrasına gün vermişlerdi.

Mümin Çelik

Sağolun hocam umarım daha erken bitiririm çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için

Raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazıyor. Bunun yerine illa ‘Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir’ yazması gerekir mi?

Mümin Çelik

Hocam tekrar merhaba 1 sorum daha olacak size umarım görürsünüz Sağlık Kuruluna başvururken Ötv indirimi için başvuracağım doğru değil mi?
Ve Ötv indirimi raporlarında oran yazıyor mu genel aritmetik falan?

Ozyxyz

Randevu günü gittiğinde sana doldurmam için form verecekler. " Özel Tertibatlı Taşıt " bölümünü işaretleyeceksin ama yinede görevli memura da söyle özel tertibatlı taşıt için rapor alacağını.

ÖTV, Engelli, Vergi İndirimi ve Özel Tertibatlı Taşıt için verdikleri raporun hepsi aynı rapor sadece başvurma sebebine göre açıklama kısmına gerekli cümleyi yazıyorlar.

Senin alacağın raporda da ortopedi doktoru hastalığına göre elbet bi oran yazacaktır.

Arkadaşlar bayiler neden işi yokuşa sürüyorlar, yüzde 8 ortapedik raporum var, açıklamada da * SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR * de yazıyor. engelli b ehliyetim de var ama 2-3 bayiye sordum onlar da muameleci dedikleri çalışanlara sordu o muameleciler de göya Ümraniye vergi dairesine sormuşlar onaylanmaz demişler.

Ben gittim bizzat vergi dairesine sordum banko da ki görevli bir sıkıntı olmadığını, hatta sonradan tel ile sordum aynı cevabı verdiler.

Burda sıkıntı bayiler de mi vergi dairesinde sordukları kişilerde mi acaba

Şimdi ben ne yapmalıyım, başına böyle birşey gelen varsa yardımcı olabilir mi

ikiz_34

Hocam burada araştırırken görmüştüm ortopedik engelde oran aranmıyor ancak düşük bulunan oranları vergi dairesi kabul etmiyor %20-30 lara doğru evriliyor diyolardı

Ancak sizin durumunuzda vergi dairesi sıkıntı çıkarmıyor tanıdık bayi olmadıkça böyle olaylar olabiliyor biraz bayilerin işgüzarlığı bu,başka bayi deneyin bence büyük şehirlerde araçlara çok talep olduğundan bayiler vermek istemiyor bence aracı başka şehirlerde de araştırın

Rapor mevzuatı değişir uğraşırsın araba bulursun bayi kıllık yapar herkesin gönlünü yapmak bize düştü sabır çekip başka araç bulun hocam

Heyete başvuru yaparken ötv de istediğini söyleyeceksin sadece ÖTV için diye bir heyet yok oran düşük çıkar engelliliğin gider sadece başvuru yaparken ötv yi de söyle sana para yatır diyecekler ben 800 TL ödemiştim şimdi ne kadar bilmiyorum ama tüm hastalıklarından heyete gireceksin yanlış yapma sakın

Tamamdır hocam engellilik raporu ve ötv için başvuru yaparım benim engelim bedensel,oran sadece ortopedi veya nörolojiden gelecek zaten Emg tetkikim falan var,çok teşekkür ederim

Hocam bende otv icin başvurdum ücretini de yatırdım 1.000 lira ortopedi doktoru yüzde 50 dedi 2 gün önce bugün komisyona girdim kurul başkanına engelli b sınıfı ehliyetini var otv indirimi icin raporunuz e rapor olarak düzenlenecek dedi elden ıslak imzalı rapor vermediler yani heyete giren hiçbir hastaya vermiyorlar galiba durum bildirme raporlarını veriyorlar kanımca bu şekilde yeterli olacak mı vergi dairesi kabul eder mi acaba

xman6019

''SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR'' ibaresiyle E-Devlete raporunuz düştüğünde sıkıntı olmaz alabilirsiniz araç

Ozyxyz

raporu tekrar alırken yenileme olarak işaretleyin .ilk kez başvuru olarak kalmasın .bu çok önemli.

hanifeaydin

ilk kez başvuru olarak yapıldı yenileme diye bir kutucuk yoktu ancak oran belirleyecek bölümün doktoru yine eski raporlarda ki oranla aynı oranı verdi

Ozyxyz

ilk formu siz dolduruken yenileme ya da ilk başvuru doldurma yeri var .düzeltme olur mu bilmiyorum

Üst Alt