Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alırken vergi dairesinde yaşadığım saygısızlık!?

petitgirl

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Bayramdan önce parasını peşin ödediğim aracımi almayı beklerken pazartesi günü Tekirdağ Çorlu Çalışkan vw otomotivden arandım ötv muafiyet kanunu değişmiş vergi dairesi memuru sizi görmek istiyor dedi
salı günü babam kardeşim ve ben gittik acente görevlisi de bizle geldi vergi dairesi 4. Kat olduğu için ben çıkamadım ve kardeşime görevli memur bu konuyla ilgili değişen maddeyle birlikte aşağı insin dedim kardeşim aynen iletmiş ben inemem o çıksın demiş yok öyle ucuza araba almak bundan sonra demiş kardeşim de yetkinizi aşmayın buna siz karar veremezsiniz madem inip bakmayacaktiniz neden çağırdıniz demiş
tartışma bu şekilde sürmüş ve bayan sonunda öfkeyle aşağı indi arabanın kapısını açtı in aşağıya bacaklarına bakacağım dedi ben de noter tastikli raporum elinizde siz doktor musunuz dedim bayan iyice öfkelendi sonunda koltuk değneklerimle aşağı indim ha sana olur ama raporun eski yenilet gel dedi ben de raporumda sürekli ibaresi var dedim acente görevlisiyle birlikte yukarı çıktılar kabul etmişler
ama araçla ilgili gerekli gereksiz bir sürü belgeyi noter tastiki istediler 270 Tl noter parası verdim hakarete uğradım
bimere şikayet yazısı yazdım hani engelli haklarımız daha da korunacakti hani referandum vaatleri dedim 5 yıl önce arabami alırken sadece raporumu verdim aracınız hazır gelin alın dediler gittim aldım.
Bana yol gösterin arkadaşlar başka nasıl hakkımı arayabilirim.

geçmiş olsun demek ki kurumlar arasında çekişme var olan bizlere oluyor bence başbaknlık bimere ozye cumhur başkanlığına şikayetde bulun kayıt etseydiniz çeşke daha kolay atılırdı görevden memur bir araba dolusu sopa atmak lazım böylelerine anca sesimiz böyle duyulur

bulunduğunuz ilin valiliğine veya kaymakamlığına da edin bence birşey çıkmazsa daha üst makamlara

Bimere yazdım bu akşam Cumhurbaşkanligina da yazacağım sonuç alana kadar devam edeceğim.

sizin adınıza üzüldüm. bu sadece memurun kaprisi başka birşey değil. kesinlikle geri adım atmayın sonuna kadar gidin.
bende araba alıyorum aynı şekilde benide görmek istediler ama memur galeriye geldi ve gayet saygılıydı.

avha arkadaşim sen ne kadar noter parası verdin sana da bir sürü belgeyi tasdik ettirdiler mi? Sen ne marka araba aldın.

Punto aldım.
notere sadece vekalet için para ödedim. onun haricinde hiç birşey istemediler benden.

Tam tahmin ettiğim gibi bana gıcık olduğu için vergi dairesi herşeyi noterden onaylattı neyse elimden geleni yapacağım ki akılları başlarına gelsin. Siz de arabanızı güle güle kullanın hayirli olsun arabayla gezmek çok güzel bir duygu nasip ettiği için binlerce şükürler. :)

teşekkür ederim :)
sizede hayırlı olsun

Maliye Bakanlığı memurlarını Ruh Sağlığında topluca tedavi ettirmeli artık :rolleyes:
Anlattıklarının çok benzerini ben de yaşadım , 2 yıl geçti hatırladıkça hala çok sinirleniyorum. Kabul edilir muamele değil yaptıkları :mad:
Moralinizi bozmayın , aracınızı iyi günlerde kullanın ...

Çok teşekkür ederim sema hanım ancak şikayet etmediniz mi ben 5yıl önce aldığım arabamda neden muhattap olmadım da bunda oldum? Merak ediyorum.

selam ve sabır . biz engelliler böyle terbiyesizler karşısında organize bir hareketle çıkmaz isek inanın sabrımız sayesinde uçarsak kimse şaşmasın. tv de yanlış kullanılan kelimenin bedeli nasıl
ödetildi tüm Türkiye şahit olmadıkmı neden böyle davrananların yaşadığı yerdeki engelli dernekleri üyelerini harekete geçiren bir refleks oluşturmuyoruz. akabinde saygısızlar karşılarındakinin
haklarını gasp etmeye ve hakaret etmeye kalkışırlarsa faturasını ödeyeceklerini bilsinler. aksi taktirde birbirimize teselliden ileri geçemeyiz.

Geçmiş olsun.. başınıza gelenlere üzüldüm.

Ama sizin yaşadıklarınız sadece engelliler yaşamıyor ki.. devlete işi düşenlerin büyük çoğunluğu yaşıyor. Hevesli, işini seven, dürüst bir memur ile karşılaşırsanız ne ala.. aksi halde memur karşısında 2. sınıf vatandaş olursunuz. Engelli olmanız veya olmamanız farketmez.

Bu sorunların yıllardır çözülmemesinin nedeni devlet memurunu koruyan yasal engellerdir. Bu engeller memurun iş yapması değil, yapmaması için konulmuştur. İşinizi halleden, size yardımcı olmaya çalışan birinin başına "mevzuata uygun hareket etmediği" için her türlü dert açılabilir. Diğer taraftan her türlü zorluğu dayatıp hiç bir iş yapmayana siz bir şey yapamazsınız.. çünkü yasalar onu korur.

Bakın ben size yıllar önce başıma gelen bir şeyi anlatayım... Sigorta müdürlüğünün yapmadığı bir işlem için Danıştayda dava açtım ve 2 yıl sonra kazandım. Dava kararını götürdüğüm sigorta müdürü "mahkeme kararı beni bağlamaz" dedi. Bu şahış hakkındaki şikayet dilekçelerime rağmen ne hakkında soruşturma açıldı, ne de işlem yapıldı. Çünkü sistem böyle kurulmuş.

Neyse; lafı uzatmadan, bulunduğunuz ilin/ilçenin defterdarlığına şikayet dilekçesi vermekten öte yapabileceğiniz fazla bir şey yok sanıyorum... pek sonuç alabileceğinizi sanmasam da aynı memurun bir dahaki sefere daha dikkatli olmasını sağlayabilir.

Konu okurken iğrençdii
içinde bulunduğumunn şu günlerdiki olayınnn aynısı
sol kol özür hareket ettirici aparatı yok diye ötv indiriminden araç alamıyor
vee memur aynı bu konudaki şahıs gibi bir küfretmedi kaldı tarafıma ve yüzüme deee ortam kalabalık dı
kardeşim ne cumhurbaşkanı ne başbakan size hoışt der uğraşıp yazma
çünkü bilki biz özürlülerin bu ülkede it kadar haysiyeti yok
artık işin bilincindeyimmm

bu konu beni çok rahatsız etti. sayın vekilimiz lokman beyin bizleri yeterince temsil edip etmediğini sorgulayıp tartışıyoruz .insanlık adına arkadaşımıza yapılan bu hakaretin hesabını sormak adına
vekilimiz bu memura en azından bir telefon açıp nedenini sorarmı? sorarsa ben kendisini tek ayağımla sırtımda taşırım.

Hem vekilimiz hem de referandumda engelli hakları konusunda güzel vaatler veren başbakanimiz bu konu üzerinde durmalı bilinçsiz cahil bu memurlara en azından engelli hakları konusunda bilinçlendirmeli çünkü o memur yok öyle yağma bundan sonra yok öyle ucuza araba almak diye bas bas bağırıyor ucuza dediği 37300 de 10000 ve tek biz kullanıyoruz 5 yıl satmıyoruz plakamız amblemli ve bayan bize bunu çok görüyor ve bunu da almamizin son bulmasını istiyor öfke saçıyor.

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim bir fikir de site sahibi bülent beyden beklerdim referandumda güzel dediği haklarimiz nerede?

Merhaba ,

Şikayet etmekle çok isabetli davranmışsınız. Ben o zaman sinirlerim yeterince yıprandığı için uğraşacak güç bulamadım kendimde , hayatımda görmediğim muameleyle karşılaşmıştım çünkü. Haftalarca arabama elimi süremedim.
Ama eğer bir daha benzer bir olay yaşarsam bu sefer gözlerinin yaşına bakmadan süründüreceğim ...

Sevgiler...

arabanızı güle güle kullanın hayirli olsun

carmina kardeş ben de memurum bana anlatma bunları sen memurları değil engelli haklarını savun burada.

carmina adlı arkadaşa şunu diyorum bizi oraya kendileri çağırdı ya galeriye gelecek ya da 4.kattan aşağıya inecek terbiyesizliği hasetligi yapan memurun kendisidir sen olayı idrak edemedin sanırım.

teşekkürler emta .

avhva;

punto'nun hangi modeli.. ve kaça aldınız
%40-90 arası özürlüler de mi vekalet vermek zorunda.

tinme;

punto evo 2011 model yeni çıkan modeli. normal fiyatı 32000 civarı ben 22.000 tlye aldım ama aldığım yer tanıdık olduğu için çok indirim yaptı. bu fiyata tüm masraflar dahil.
benim vekaletten kastım araç işlemleri için verilen vekalet.

Boşverin takmayın kafanıza böyle memurlara telefonda dere tepe düz gidiyorlar yerinize zaten, bu vergiciler eskiden oturur dantel örerdi şimdi işler değişti onlarda cok yoğun olduklarından, bize çatıyorlar, arabanızın keyfini cıkarmaya çalışın.

petitgirl;

Yaşadıklarınızı doğrudan hem yazılı, hemde sözlü olarak doğrudan Tekirdağ valiliğinde ulaşabildiğiniz en yetkili makama iletin. En önemlisi şilayet dilekçenizi kayıt ettirip, kayıt sayısını muhakkak alın...
O aşşağılık memur mesveddesi hem haddini, hemde kendisini doktor yerine koyarak yetkisini aşmaktan ağır ceza alacaktır.
Heee benden bi tavsiye, noter masraflarınıda istediğinizi belirtin...

sevdalim_01_

bize deger veren insan yerine koyan yok.. burası türkiye burada insan yok . biri sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle davranacan küfürmü ediyor .sülalesine sayacan .. insan olmanın geregini mi yapıyor sende aynı şekilde ...

Bugünlerde İstanbul'da yeni araç alan bir arkadaş, "artık vergi dairesinden onay almaya gerek yok, araç muayene istasyonlarından olur almak gerekiyormuş" dedi. Konuya dair net bir bilgi alınca bu foruma bir başlık açıp yazarım...

Yaşadığım tatsız olay ile ilgili bana buradan destek veren fikir veren herkese çok teşekkür ederim benim kırılmam da hepimizin adınaydi bizler bize destek olursak duyarlı olursak belki birseler değişir. Bugün memur temel eğitime gittim eğitimin verildiği salon bir kat aşağıdaydi ben indim sorun olmadı ama bir engelli arkadaşı abisi kucakla indirdi. Bu binalar bize uygun olana kadar biz ölürüz de bari bizden sonrası düzgün olsa.

Üst Alt