Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alabilmek için izlemem gereken yol nedir?

faruk34

Aktif Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar ,sakat kalmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı, şu anda ayak bileklerimi kullanamadığım için hastaneden , elden gaz ,fren kumandalı araç kullanabilir raporu alırsam, bu rapor benim ötv indirimli aracı almama yetermi ,yani galeriye gitsem h sınıfı ehliyeti almadan araç satın alabilirmiyim.Aracı satın aldıktan sonra kendimi geliştirip h sınıfı ehliyet almak istiyorum, bildiğim kadarıyla önceden b sınıfı ehliyetim olduğu için sadece direksiyon sınavına sokuyorlarmış, bu konuda bilgi ve düşüncelerinizi alabilirmiyim.

Hayır B sınıfı ehliyetinizle ÖTV'den muaf araç alamazsınız.

Elden gaz,fren kumandalı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir raporu almanız gerekli.
Trafikten B sınıfı ehliyetinizi bu raporla H sınıfına çevirip ÖTV'den muaf olabilirsiniz..

"Gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli iki nüsha rapor alacaksınız.
Birinci nüsha ile sürücü kursuna yazılıp -sadece direksiyon sınavına girerek- B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştüreceksiniz.
İkinci nüsha ile ÖTV-KDV istisnalı araç satın aalacaksınız...

Üst Alt