Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli 2. el araç alımında motor hacmi önemli midir?

0serdar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bülent Bey,
benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Ben ortapedik engelliyim sol el 4 parmak ampute, bu nedenle ötv den faydalanamıyorum.H sınıfı ehliyetin ve tertibatlı araç alabilir ibareli raporum var.
Ben normal 2. el araç alıp engelli aracı olarak kullanabilirmiyim.
Tabi presedür ne ise gerekli işlemlerini yaptırmak şartı ile.
Birde silindir hacmi yine sınırlımıdır.1.6 üzeri alabilirmiyim.
TEŞEKKÜRLER.

ÖTV indirimiolmadan araç alırsanız normalde o 1600 cc sizi bağlamaz çünkü ÖTV sini ödüyorsunuz..Ama 2. el engelli aracı alacaksanız ki onu alan ilk sahibi ÖTV indiriminden faydalanmışsa motor hacmi onu bağlar ve dolayısıyle de sizde 1600 ün üzeri araç alamazsınız..

Merhaba arkadaşlar,
Benim Bülent beye bir sorum olacak, Bülent bey ben sol elimden engelliyim. H sınıfı ehliyetim raporum mevcut, Tabi ötv den faydalanamıyorum, bu durumda fiorino, biper, nemo gibi ticari araçlar alabilirmiyim. ben aracı husisi olarak işlettirip kullanmak istiyorum, Bunun bir sakıncası varmıdır.
Bukonuda yardımcı olursanız sevinirim.

H sınıfı sürücü belgesi ile insan taşımaya mahsus ticari amaçlı araç kullanılamaz. Ancak eşya taşımaya mahsus araç kullanabilirsiniz.

Üst Alt