Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi yüzde kaç uygulanmaktadır?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, araç almaya karar verdik lakin bir sürü şeyin değiştiğini üzülerek öğrendik. Bu konuyu açma sebebim doğru yolda mıyız onu teyit etmek için. Şayet yıl bitmeden evraklarımızı tamamlayıp, yeni zamlara kalmadan araç sahibi olmak istiyoruz.

Aracı H sınıfı ehliyeti olan eşimin üzerine alacaz. Fakat önce ehliyetin değişmesi gerektiğiini öğrendik, onun içinde bir sürü protokol varmış henüz o aşamadayız, o aşamayı atlattıktan sonra eşim parapileji ve engel oranı %80, önceden bu oranla ötvnin tamamından muaf olabiliyorduk ama araştırmalarımız sonucunda şu anda bu oranla %25 gibi bir indirim olduğunu öğrendik ve yeniden derecelendirme istemeye karar verdik. bu adımımız doğru bir adım mı ? Teşekkür ederim.

Since1905OnLyGS

Böyle birşey yok . Kimden öğrendınız :) ? Ötv den ya muaf olursun yada olmazsın bu kadar. Doktor eşinin engelli araç kullanımına uygun olduğuna dair rapor yazar il sağlık kurulu da onay verir ve hangi aparat ıle kullanacağına karar verirse ÖTV siz arac alırsın . % muafiyeti diye bişey yok . ( Ortopedık engellılerde % yok , iç hastalıklarında % 90 ve üzeri ÖTV den muaf olur)

sizde internette mi gördünüz bu haberi eğer doğruysa kimse araba alamaz bende gördüm bu haberi zaten bu şartlarda bile bu mevlalar çok zor misal 400 bin indirim olacaksa aynı şartlarda 250 lerde bir indirim olur herhalde buda çok sıkıntı zaten bankalar kredi de vermiyor
egemmm

bende gördüm az önce internette araştırınca doğruluk payı var mı yok mu nasıl araştırabiliriz hocam böyle birşey varsa kimse araç alamaz

emin olmak için arayıp görüşebileceğimiz bir yer varmı acaba

tvtvtv_1987

böyle bırsey yok hocam ben sana soylıyım . Sızın rapor ortopedık ıse alabılrısın doktor yeterki uygun gorsun . iç hastalık ise % 90 üzeri olmalı

egemmm

şimdi Ankara vergi dairesini aradım çarpıtma haber ortapedik engelliler için oran önemli değil o haber büyük ihtimal ortapedik engeli olmayan hastalar için gerçerli sizi kapsamıyor dedi

Üst Alt