Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için rapor alırsam çalışma yaşamım etkiler mi?

hayat2bilet

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhaba
Vergi indirimi ve ÖTV muafiyetim için şu anki raporumu kabul etmiyorlar onun için ayrı almam gerekiyor dediler yeni rapora basvursamm şu anki raporun geçerliliğini etkiler mi ?
Mesleğime zararı olur mu ?
Teşekkürler

selamlar, 1981 doğumluyum sgk lı olarak ilk staj olarak 1997 de sigortam başladı ilk pirim 2004 te yattı şu anki pirim sayım 3900 gün %47 raporumla ne zaman emekli olabilirim yönlendirme rica ediyorum teşekkürler,

hayat2bilet
Yeni rapor yeni oran olur ve rapora bağlı olarak + veya - yönde etkiler. Mesleğiniz nedir? sakatlığınız nedir?

erdem.77
18 yaşında olduğun(19 yaşından gün aldığın) zaman sigorta primleri yatmış ise o zaman emekliliğe esas yıl alınır. 1997 de 16 yaşındasın ilk sigortalı sayılmazsın.
Verdiğin bilgilere göre 2004 yılınız emekliliğe esas baz alınır:

2024 de 4400 gün prim ile emeklisiniz: emeklilik talep etmeden önce mutlaka vergi indirimi almalısınız. 2008 den önce girişli olduğnuz için vergi indirimi bizzat kendiniz yapmalısınız. yapılmıs işe sıkıntı yok.

Mr.No

2010 yılı %43 olan raporumu 2020 Temmuz ayında yeniledim göz %45-deri %5 = %48 Ankara ya vergi indirimi için işyeri gönderdi inşlh oran onaylanır diye ümit ediyorumbeklemedeyim

Öğretmenim ve raporun oranı%50
Eksi yönde nasıl etkiler oran düşerse

Üst Alt